Etusivu / Artikkelit / Keskukset / Maajoukkue koossa kauden koitoksiin

 

Rukalla Kuusamossa vietettiin perjantaina kauden avajaisia, joiden yhteydessä myös julkistettiin kauden 2020-2021 maajoukkue. Mukana joukkueessa on uusia tulokkaita kuten myös kokeneita laskijoita.

Joukkueessa jatkavat Enni RukajärviRene Rinnekangas, Kalle JärvilehtoMatti Suur-HamariAnton LindforsMikko RehnbergCarola NiemeläEmppu Väisänen ja Emmi Parkkisenniemi. Uusia tulokkaita ovat nuorten maajoukkueesta aikuisiin nousevat rovaniemeläinen Eveliina Taka ja Valtteri Kautonen Hyvinkäältä.

– Todella hyvä jengi kasassa. Erittäin siistiä saada tuoretta nuorisoa maajoukkueremmiin ja kehittymään kohti maailman huippua. Tuleva kausi on varmasti kummallinen ja täynnä muutoksia, mutta meidän vahvuus on aina ollut, että pärjätään muutosten kanssa ja joustavuutta löytyy. Me osataan toimia, vaikka kaikki ei aivan selkeää olisikaan, joten käännetään tämä meille eduksi. Painetaan hiileen kuten tähänkin asti niin hyvä tulee, kommentoi maajoukkueen päävalmentaja Antti Koskinen.

Lumilautailijat ovat keränneet menestystä vahvasti joka kausi, eikä edellinenkään ollut siihen poikkeus. Kausi alkoi vahvasti, kun big airin maailmancupin avauksesta Enni Rukajärvi otti kultaa ja Kalle Järvilehto pronssia. Myös Matti Suur-Hamari starttasi komeasti: hän otti maailmancupissa sekä paracrossin että banked slalomin ensimmäisestä kisasta pronssia. Vaikka kausi jäikin kesken, ehti Suur-Hamari ottaa vielä Dew Tourilta hopeaa ja Rene Rinnenkangas Real Snow -kuvauskilpailusta kultaa.

Alkava kausi on oletettavastikin normaalista poikkeava, ja jo nyt kauden alusta on kisoja peruttu: maailmancup-startti lasketaan näillä näkymin sekä crossissa että freestylessä joulukuun puolella. Crossin ensimmäinen kisa käydään Montafonissa 10.-12.12. ja big airissa hieman myöhemmin 16.-19.12. Yhdysvaltojen Copperilla.

Aikuisten maajoukkue 2020-2021:
Enni Rukajärvi
Rene Rinnekangas
Kalle Järvilehto
Matti Suur-Hamari
Anton Lindfors
Mikko Rehnberg
Carola Niemelä
Emppu Väisänen
Emmi Parkkisenniemi
Eveliina Taka
Valtteri Kautonen

Nuorten maajoukkue 2020-2021:
Telma Särkipaju
Mitja Kauranen
Roni Aalto
Ada Harinen
Kalle Repo
Topias Joensuu

Tiedote: Suomen Lumilautaliitto   Kuvat: Henri Laakkonen

Aikuisten maajoukkueen viralliset tukijat ovat Ruka ja Urheilu Mehiläinen.


Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia

 
Jaa tämä sivuShare on Facebook
Facebook
0
 
 
 
 

Tilaa uutiskirje! 

Saat tietoa Suomalaisesta lumilautailusta sähköpostiisi.