Lumilautailijat

Check-Out: Anton Kiiski (Rodeo 2016/2017)

(Julkaistu alunperin Rodeo Yearbookissa 2016/2017)

Lue, mitä Vuokatin lumilautalukion kasvatti ja 292CREW:istä tuttu Anton Kiiski vastasi Rodeon toimituksen tenttikysymyksiin.

Nimi, nimet, lempinimet?

Jarssi, Kotka, Eagle, Ana, Järde, En gars.

Ikä?

22 vuotta.

Mistä tuut ja missä asut parhaillaan?

Mä oon kotoisin Kuopiosta, mutta Vuokatin ja Lahden kautta päätynyt Helsinkiin, jossa onkin nyt muutama vuosi tullut asuttua.

Muita hommia/harrastuksia pulkkailun ohella?

Skeittaus on ollut tosi lähellä sydäntä yhtä pitkään kuin snoukkailu. Nyt syksyllä aloitin opiskelemaan Metropoliassa tv- ja radiotuotantoa, joka on ollut siistiä. Vähän sen tyylistä hommaa, mitä on tässä snoukkauksen ohella tullut tehtyä videoiden ja tuotannon puolesta 292:n kanssa.

Mielipide: camber vai rockeri?

Flat camber reverse rocker flying V.

Kauan oot painellut snoukalla? 

Hommat alkoi ala-asteella siitä, kun iskä osti mulle ja siskolle laudat. Lähimetän laskuista homma jatkui Kasurilassa, jossa siihen aikaan laski muun muassa Kumpulaisen Aleksi. Näihin aikoihin tuli kierrettyä myös vähän kisoja ja nähtyä vähän enemmän oman ikäisiä laskijoita.  Yläasteen lopussa tuli tutustuttua Rinnekankaan Rikoon, jonka kanssa molemmat haettiin Vuokatin lumilautalukioon.

Lukio oli huippua aikaa. Se oli 16-vuotiaalle aika avartava kokemus muuttaa kotoa pois toiselle paikkakunnalle tuntemattomien kanssa.  Kiitos vaan Simolle ja Antille, kun katsoitte meidän perään. Siellä tajusin, että kisahommat ei ole yhtään se oma juttu mitä haluan snoukkauksella tehdä ja tapasin paljon saman henkistä porukkaa kuin itse, joista monesta tuli parhaita kavereita. Näinpä meillä muodostui lukiossa 292CREW ja aloin laskea ensimäistä kertaa Kajaanin kaduilla.

Kuvaushommat sytytti ja sillä tiellä ollaan edelleen. Etsimässä sitä todellista ”unleash the creativitya” snoukkauksesta. Taikaa siinä hommassa on, kun sitä vaan haluaa tehdä talvesta toiseen käyttäen rahat ja ajan siihen! Rakkaudesta lajiin.

Proggiksia? Jos on, niin mitä?

292CREW- kauhukakarat kenen kanssa ollaan kasvettu yhdessä ja tehty snoukkavideoita viisi vuotta. Meidän jengissä on upeita tyyppejä ja lahjakkaita snoukkareita. Ollaan aina koitettu tehdä asioita omalla persoonallisella tyylillä.

Viime syksynä meillä tuli ulos viides kokopitkä leffa Trannyfinder, jonka ensi-iltaa juhlittiin Expojen aikaan Helsingissä Korjaamolla. Ilta oli kova ja siistiä, että jengiä tuli paikalle. Oli hienoa järkkäillä vähän isommin ensi-iltaa tänä vuonna ja tehdä samalla Suomessa lumilautakulttuuria. Siinä on kuitenkin koko homman ydin, se yhdessä tekeminen ja oleminen. Tässä asiassa myös koitetaan jatkossa vaikuttaa ja luoda uutta meininkiä tänne pohjolaan!

Me ollaan just sitä sukupolvea, jotka on kasvanut katsoen telkkarista ALS:ia joka viikko ja nähnyt ehkä sen Suomi-snoukkauksen kulta-ajan ruudun läpi. Nyt, kun ollaan itse tekijöinä, niin toivoisin, että voitaisiin jättää oma jälkemme tähän aikaan.

Nyt on talvi alkanut kuvauspuolella muutamalla reissulla. Sillä kaavalla jatketaan ja koitetaan rakentaa meidän hommaa seuraavalle tasolle.  Toivotaan, että tänä vuotta saataisiin rahaa hommalle, niin päästäisin rakentaa hommia sitä kautta eteenpäin.  Aiotaan siis jatkaa Lordin pisteiden tarinaa kohti 292CREWIN maailman valloitusta!

Suunnitelmia kevättalvelle?

Nauttia snoukkauksesta, elämästä ja nuoruudesta! Myös kuvata ja laskea mahdollisimman paljon, olla fiiliksissä siitä mitä tekee, tehdä legendaarinen Lappitour, käydä Wappulounaalla, skeitata, käydä keikoilla ja nähdä paljon kavereita. Samalla höllitellä Suomen kevättä, joka on ihmisen parasta aikaa!

Teksti: Anton Stennabb   Kuvat: Tatu Toivanen

Hand Drag

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia