Tapahtumat

Iso-Syöte avaa ennätyksellisen lyhyen lumetusjakson jälkeen

Iso-Syöte avaa la 28.11. klo 10! 

 

Hiihtokeskus Iso-Syöte avaa Lumimaassa sijaitsevan rinteen nr. 9 ennätyksellisen lyhyen lumetusajan jälkeen. ”Olosuhteet ovat olleet haastavat koko syksyn. Vaikka tunturiin on satanut mukavasti luonnon lunta, lumetukseen vaadittavaa viittä pakkasastetta ei ole näkynyt. Maanantaina vihdoin pakastui ja saimme vuorokauden aikaa lumettaa. Ennätyksellisesti saimme puolen kilometrin mittaisen rinteen 24 tunnissa valmiiksi,” iloitsee hiihtokeskus Iso-Syötteen rinnepäällikkö Vesa Salmela. ”Loppuviikolle on luvattu lauhtuvaa, mutta myös lumisadetta. Hissilatu laitetaan viikonlopuksi kuntoon joko käsin tai koneella.”

Hiihtokeskus Iso-Syötteen perhealueelle Lumimaahan on syksyn aikana pystytetty suoraan tehtaalta tuotu uusi ankkurihissi. Alueelle on myös rakennettu kaksi uutta rinnettä, joista toinen on oppimiseen ja perheen yhteiseen hauskanpitoon suunniteltu Mustin ja Lystin Seikkailumetsä. Rinteen ideoinut Heidi Terentjeff on koulutukseltaan sosionomi: ”toivon että koko perhe voi tuohuta yhdessä lumella, ja oppia siinä samalla asioita ympäröivästä metsästä ja sen eläimistöstä!” Uuden rinteen avajaisia vietetään 12.12.2015 klo 12.

www.syote.fi

Hiihtokeskus Iso-Syöte on Suomen eteläisin tunturi, jonne Helsingistä kertyy matkaa 750km.

Iso-Syöte on perinteinen hiihtokeskus jossa laskettelu ja hauskanpito lumella ovat pääasiassa. Hiihtokeskuksessa on yhteensä 17 rinnettä ja kahdeksan hissiä. Suomen lumivarmimmalla alueella sijaitsevassa keskuksessa panostetaan erityisesti lapsiperheisiin sekä freestylelaskijoihin. Hiihtokeskus Iso-Syötteeseen kuuluu rinnetoimintojen lisäksi vuokraamo, hiihtokoulu ja lastenhoitotalo. Tunturin ympäristössä sekä kansallispuistoalueella kulkee 120 kilometriä pitkä latuverkosto. Suomen hiihtokeskusyhdistys valitsi Iso-Syötteen vuoden 2012 parhaaksi hiihtokeskukseksi. 

 

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia