Tapahtumat

Banked Slalom Tour – Kurvit kunniaan

Muistan kun ensimmäisen kerran kuulin sanan banked slalom. Se oli kun luin joskus kauan sitten Snowboarderia, kauan ennen internetiä. Siellä oli raportti tapahtumasta nimeltään Mt. Baker Banked Slalom.

En ymmärtänyt yhtään, mistä oli kyse tai miksi se pitäisi kiinnostaa. Eihän siellä kukaan edes hyppää, ja hei kamoon, kepinkierto on pikkasen ankeaa touhua. En halunnut tietää enempää.

Vuosia meni, freestylen mukaan astui lautailun muutkin muodot ja näkemys muutenkin avartui. Frontside air olikin ihan okei ottaa muualtakin kuin polvien välistä – itse asiassa paljon parempi ottaa kaikkialta muualta. Ja sitten se tuli uudestaan eteen: banked slalom.

Ja nyt se kiinnostikin. Ai hitsi miten hyvällä tyylillä jengi tekee käännöksiä! Törkeän matalana painavat menemään nopean näköisenä. Tämähän on ihan kaikkea muuta kuin vaikka crossi tai pujottelu, tämähän on ihan oma juttunsa.

Eipä mennyt aikaakaan, kun Antti Autti keksi, että hän alkaa Anttisworld Cupissa järjestää banked slalom -kisoja. Siellä koin itsekin ensimmäisen banked-startin. Ja se oli menoa. Siellä sitä hekoteltiin ylhäällä porukalla, kaikki tsemppasivat toisiaan, mutta kun oma vuoro tuli, niin kyllä siinä leikkimielisesti sanottiin muille, että katsopa niin mä pesen sut.

En ollut silloin vielä testannut kartingia, mutta uskoisin, että siinä on jotain samankaltaista. Virne naamalla painetaan, mutta piiruakaan ei anneta periksi.

Siihen ne yhtäläisyydet sitten jäävätkin. Nimittäin banked slalomissa saa jotain mitä missään muussa lumilautailun muodossa ei saa. Se on jotain sellaista kuin mitä pienenä poikana metsäreiteillä koki. Täysiä mennään ja kaarteista otetaan kaikki irti. Kuin surffausta, mutta vaan niin lujaa kuin vain sielu sietää. Välillä saa tosi hyviä fiiliksiä vaan kun imee kaarteesta uutta vauhtia, löytää uuden ajolinjan tai muuten vaan keksii, miten pääsee lujempaa.

Antti oli jo ehtinyt yhden kisan pitää Pyhällä, kun Lumilautaliitossa puhuttiin, että hei järjestetään tällainen kiertue. Se tuntui aluksi älyvapaalta ajatukselta. Kallistettujen ratojen rakentaminen on ihan sairaan iso homma, eikä varsinkaan etelässä lunta juurikaan ole sitä varten tarjolla.

Mutta niin se vaan tuli kiertue pystyyn, ja hieno kiertue tulikin. Olisiko ollut jo toisella pysäkillä, kun osallistujia oli jo niin paljon, että numerolaput loppuivat kesken. Kaikilla oli ihan sairaan hauskaa, ja vaikka pääpalkintona olikin ranking-johtajalle majoitus ja hissiliput kiertueen päätökseen Anttisworld Cupiin Pyhälle, ei se ketään vetänyt vakavaksi. Päinvastoin.

Viime kauden jälkeen oli selvä homma, että tätä piti jatkaa. Tänä vuonna tosin mukaan heitetään myös lasten sarja, että jokainen saa oman tasoista vastustaan. Tervetuloa siis mukaan – tämä on niin hieno homma.

Banked Slalom Tour

5.2. Messilä

19.3. Swinghill

2.4. Sappee

21.–23.4. Anttisworld Cup / Pyhä

Lajit: banked slalom

Sarjat: lapset ja aikuiset

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: www.fsa.fi

Spesiaalia: Sappeen jälkeen eniten pisteitä siihen saakka keränneelle naiselle tai miehelle majoitus ja hissilippu Pyhän päätökseen.

Teksti: Tuukka Tams Kuva: Mikko Kempas

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia