Tapahtumat

Banked Slalom Tour

Antti Autti on ottanut isännän elkeet banked slalomin tuomiseksi Suo-meen, ja hyvin etenee. Hänen isännöimä AnttisWorld Cup on pitänyt huolta siitä, että bänkkien ajaminen lisääntyy, ja kun Lumilautaliitto perustaa lajille kiertueen, tulee Antin tapahtumasta kunniakas huipennus.

Antti, mitä on banked slalom?

Banked slalom on rata, mihin on tehty kurveja eli bankkejä, ja sitä pitää tuikata mahdollisimman nopeasti maaliviivaa kohti. Sellainen stay low & look fast -asenne toimii bankedissa todella hyvin.

Miksi aloit puskea sitä Suomeen?

Se on erittäin hyvä kilpailumuoto – olitpa sitten ammattilainen tai vasta-aloittelija. Banked slalom on harvoja kisoja, joka tuo yhteen lajin parhaat ja juniorit. Rataa voi siis laskea oikeastaan kuka tahansa, mutta siinä pystyy myös koettelemaan rajojaan.

Viime keväänä järjestettiin ensimmäinen Pyhällä pidetty AnttisWorld Cup. Millaisia fiiliksiä siitä jäi?

Tosi hienot fiilikset jäi, koska ikäjakauma oli taas todella iso. Hienoa oli nähdä junioreiden ja vanhempien laskijoiden into mäessä. Tänä vuonna kisoista on tulossa isommat kuin ennen ja radasta mitä parhain.

Miksi banked slalom on just nyt niin suosittua?

Kilpaileminen on mennyt siihen tilaan, että slopestyle varsinkin alkaa näyttää enemmän ja enemmän tylsältä akrobatialta ja ehkä joidenkin mielestä jopa niin hurjalta, että on haluttu myös nostaa enemmän ns. ruohonjuuritason laskemista esille ja näyttää, kuinka lumilautailu tarvitsee myös tällaisia tapahtumia. Uskon, että yksi isoimmista banked slalomiin vaikuttaneista haipeista on kuitenkin se, että se on niin pirun hauskaa hommaa, koska sitä voi tehdä ihan jokainen, joka osaa laskea perusvarmasti laudalla.

Mitä olet mieltä siitä, että nyt Lumilautaliitto pistää kokonaisen kiertueen bankedin ympärille?

Suomalainen lumilautailu tarvitsee tällaista juuri tällä hetkellä erittäin paljon. Ei kilpaileminen voi liittyä pelkästään slopeen tai pipeen siten, että ainoa tavoite on saada maailmalta menestystä. Tärkeää on myös tavoitella sitä, että saataisiin niin nuoret kuin vanhat samalle lähtöviivalle, jotta laji pystyy voimaan hyvin meillä Suomessa. Minusta liiton ratkaisu ottaa banked slalom -kiertue tälle vuodelle kalenteriin on erittäin tärkeä osoitus siitä, että nyt ollaan vihdoin alettu tekemään lumilautailua Suomessa kaikille eikä vain ammattilaisille.

Kiertue kiertää ennen Pyhää kolmessa paikassa, joista nopein voittaa itselleen majoitukset ja hissilipun Pyhän finaaliin. Pyhällä kruunataan koko overallin voittaja. Kuinka kova haaste tulee olemaan viedä tuo mestaruus?

Uskoisin näin, että tänä vuonna tulee olemaan tiukka kisa, ja se, että näihin skaboihin on tulossa vanhempia ukkoja lyömään nuorille kampoihin, tulee tekemään kiertueesta mielenkiintoisen.

Kenelle banked slalom on tarkoitettu, ja millaisia terkkuja lähettäisit kaikille siitä kiinnostuneille?

Kaikki vaan laskemaan banked slalomia! Se on täydellinen tapa viettää aikaa ystävien kanssa ja samalla hieman kisata. Jos et halua osallistua, tule ainakin tsekkaamaan, mikä meininki. Saattaa nimittäin laskuhammasta alkaa kutittamaan, kun näet, millaista bankedin laskeminen on.

Banked Slalom Tour

6.2. Messilä

6.3. Tornikeskus

27.3. Sappee

22.–24.4. Anttisworld Cup, Pyhä

https://www.facebook.com/events/436063209928329/

Screenshot 2016-02-18 15.51.01

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia