Varusteet

Burton Cartographer kokemuksia

Burtonin Cartographer on 90-luvun alun lautadesigneja muistuttava joka paikan höylä, joka on hyvä rinnelaskussa ja rinteiden ulkopuolella. Cartographer toimii jopa parkissa (Instagramissa todisteet) ongelmitta. Muotokieli on lähellä 90-luvun alun lautoja, joten metodia kelpaa repiä kuten Terje konsanaan.

Laudan flex oli jännä, nose on aika löysä, mutta laskiessa se ei silti paremmin resonoi eteenpäin. Välillä lauta tuntui jäykemmältä ja välillä taas löysemmältä, mutta Suomen olosuhteisiin flex/kanttipito -suhde oli loistava.

Lautaa voisi verrata Skeleton Keyhin, speksien mukaan Cartographer pitäisi olla vähän jäykempi, mutta puhutaan aika marginaalisesta erosta, laudat ovat hyvin samankaltaiset. Cartographer on vähän edullisempi ”klassinen” versio.

All Mountain -kategorian laudaksi Cartographeria voisi sanoa edulliseksi OVH 500 € hintaan. Tämä tekee laudasta oikein varteenotettavan ehdokkaan kenelle vaan rinnelautaa etsivälle.

Super Fly 800G Core takaa varsin kohtuullisen hyvän popin laudalle ja lankku nousee ilmaan hyppyrin nokalta vaivattomasti.

Kääntösäteeltään Cartographer ei ole super kireä, mutta ei löysäkään. Laskutuntumaltaan aika neutraali rinnelauta, jolla on kiva puikata nopeaa käännöstä, mutta myös laajempi carving onnistuu.

Laskukengän kokoni on 11, mondo 29, ja 159 lauta tuntui juuri passelilta. Pituutta itselläni on noin 182cm.

Kaiken kaikkiaan oiva all mountain kokonaisuus, joka sopii kaikkeen laskemiseen. Toimii varsinkin all around -lautaa etsivälle. Ja voisin suositella jopa parkkilaskuun jos mielesi tekee lähinnä hyppiä perushyppyjä ja kolmosia hyvällä fiiliksellä. Directionalilla hyppimisessä on oma hauskuutensa mitä ei ihan twinillä samalla tavalla saavuta.

Grafiikasta voisi sanoa sen verran, että tämän hetken trendinä oleva lautaa kiertävä vaalea osuus tekee siitä myös optisesti kapeamman oloisen kun se ehkä todellisuudessa on. Tykkään. Kokonaan puukuvioisena ei toimisi yhtään niin hyvin. Vaikka nämä ovat ”turhia” henkimaailman asioita niin huomasin tämän vaikuttavan optisesti niin että lauta myös tuntui ketterältä päässä mikä on aina hyvä asia.

Saatavilla olevat koot: 149 / 154 / 159 / 162 / 154W / 159W

Tiedustelut: Burton Store Helsinki

Teksti: Mikko Kempas

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia