Burton Step On® X Re:Flex kokemuksia

Burton Step On® X Re:Flex on jäykemmäksi puhttu Step On -malli, missä lukituksen väljyyden vähäisyyttä on myös parannettu. Kenkä ei edelleenkään ole täysin kiinteän tuntuisesti kiinni, ja hyvä näin. Pieni liikkumisvara tekee tästä kumminkin luonnollisemman tuntuisen. Step On reaktiivisyys verrattuna perinteiseen on huomattava ja vaatii hetken totuttelua, lauta tosiaan tottelee jalan liikkeitä hyvinkin välittömästi. Genesis on Burtonin sidemalli, jos haluat vähän anteeksiantavamman siteen. Testasimme sidettä Photon-kengillä, jotka ovat myös jäykemmän puoleiset.

Siteet sopivat mihin vain lautaan ja nykyään muutkin kenkävalmistajat Burtonin lisäksi ovat alkaneet tuomaan markkinoille Step On sopivia kenkiä (mm. Nitro).

Burtonin järjestelmissä Re:Flex tarkoittaa sitä, että side kiinnitetään lautaan baseplatesta perinteisesti kiekolla, eikä siteiden sivulta (EST-järjestelmä). Re:Flex sopii siis muihinkin lautoihin vain kiekkoa vaihtamalla (kiekot tulevat siteiden mukana). EST-järjestelmä sopii taas vaim Burtonin lautoihin ja niiden Channel-järjestelmään.

Muiden lautojen 2 x 4 sidejärjestelmiin liitettynä Stepparin säätömahdollisuudet esimerkiksi sivuttaissuunnassa kengän keskityksessä lautaan ovat vähän vajaavaiset, joten suosittelemme Stepparia yllä Burtonin lautoihin. Channelin portaaton säätö toimii paremmin näiden siteiden kanssa.

Kenelle Step On sopii?

Kenelle vain. En näe ongelmaa miksen stepparia voisi käyttää pipe- ja parkkihommissakin, mutta ertiyisesti järjestelmää voi suositella rinnelaskijalle ja mm. hiihtopettajille. Samoin jos lasket keskuksissa, joissa on pitkiä siirtymiä tai pidät takasidettä aina hissisä auki on Step On huomattavasti mukavampi. Tuolihissistä poistuessa voi siteen tosiaan lyödä vain suoraan kiinni vauhdissa ja olet ”ready to ride”.

Kysy lisätietoja Burton Store Sörnäisistä.

Step On X on kestävissä laatumateriaaleista valmistettu ja rakenne kestää kovempaakin käyttöä.
Kantapään lukitusmekanismi toimii kahvasta siteen sivussa. Kahvaa tarvitsee vain silloin kun otat jalan pois.
Siteiden forward leania (eli hi back kulmaa eteenpäin, auttaa lisäämään painetta kantapään kantille) säädetään ruuvarilla. Haittana tässä on toki se, että tarvitset säätöön ruuvarin, hyvä puoli on taas se että säätö on portaaton.
Kenkä on kiinni siteessä kengän kärjen sivuilla olevista ”hakasista”, jotka on uusittu tähän uuteen malliin kestävimmillä versioilla.
Tästä avaamalla kantapään lukituksen saat jalan ulos siteestä.
Aiemman muovisen sijaan uusi ja paremmin kenkää paikallaan pitävä varvaskoukku. Pohjan vaimennus on kohtalainen ja riittää moneen käyttöön.
Edellinen

Kommentit

kommenttia