Lumilautailijat

Carola Niemelän polvi on leikattu

Rovaniemeläisen Niemelän kesä menee kuntoutuksen parissa.

Aikuisten maajoukkueen laskijan Carola Niemelän polvi on operoitu. Hän satutti sitä noin kuukausi sitten Keski-Euroopassa sillä seurauksella, että polveen tuli sekä eturistiside- että kierukkavamma.

– Eturistiside on leikattu ja samalla kierukka ommeltiin kuntoon. Tapahtui noin kuukausi sitten Itävallassa, kun olimme menossa Eurooppa Cupiin ja Spring Battleen. Uusia hyppyreitä testatessa hyppy jäi lyhyeksi ja ajattelin, että kun takajalalle ländätään niin ei satu vahinkoa. Etujalka jäi vähemmälle huomiolle, ja se vääntyi ja vähän venyi. Perus eturistisidevamma kuuleman mukaan. Napsahdus kuului ja heti tiesin, että oli siinä, vaikkei tuollaista ole minulla ollut ennen. Suomessa menin Klausin (Köhler, maajoukkuelääkäri) hoitoon Pihlajalinnaan ja todettiin, että pitää mennä vielä polvikirurgille. Näytti todennäköiseltä, mutta piti varmistaa leikkauksessa: kuvia ei voitu ottaa, koska polvessa on pieni metallinpala lapsuudesta, Niemelä kommentoi.

Vaikka harmi on suuri, tunnelma on nyt positiivinen ja eteenpäin katsova:

– Aluksi harmitti tietenkin sikana, kun kädenkin kanssa olin tammikuussa poissa pelistä. Aloin siinä itseäni syyttää, että miksi taas. Helposti meni surulliseen mielitilaan, että taas ollaan lähtöpisteessä. Nyt kun siitä on aikaa ja leikkaus saatu hoidettua, niin nyt on kova motivaatio kuntoutua ja päästä takaisin laskemaan. Kai sitä on vähän hullu, että haluaa vaan laskemaan vaikka mitä sattuu. Hyvä mieli on, että on saatu hoidettua ja nyt voi keskittyä siihen, että parantuu kokonaan.

Maajoukkuelääkäri Klaus Köhler vahvistaa tilanteen:

– Polveen tuli vääntövamma, missä eturistiside katkesi ja tuli myös kierukkavamma. Tilanne huomioiden leikkaus oli paras ratkaisu. Tavoitteena on nyt kuntouttaa laadukkaasti ja saada Carola takaisin kuntoon ensi kaudeksi, Klaus Köhler Pihlajalinnalta kertoo.

Niemelä oli juuri kuntounut rannevammasta, joka hänelle tuli tammikuussa Sveitsissä. Laax Openin aikaan hän kaatui ja mursi ranteensa, jolloin ranne jouduttiin leikkaamaan välittömästi paikan päällä.

Aikuisten maajoukkueen viralliset tukijat ovat Ruka ja Pihlajalinna.

Tiedote. Julkaistu: 08.04.2020, 14:45 Lumilautaliitto

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia