Lumilautailijat

Enni Rukajärvi jatkaa kisakauttaan Atlantan big airissa.

Pitkän flunssan vuoksi taukoa pitänyt Enni Rukajärvi pääsee takaisin tositoimiin, kun viikonloppuna kisataan Atlantassa kauden viimeinen big airin maailmancupin kilpailu. Kilpailuun ei muita suomalaisia osallistu.

– Enni on päässyt syksyn jälkeen palaamaan lumille. Hänellä oli pitkittynyttä flunssaa, joka on onneksi nyt helpottanut. Rukalla ennen Pekingin kisaa Ennin meininki oli todella vakuuttavaa. Rukan isolta linjalta vanhat temput rullasivat, ja 900:kin on tehty – eli kuntoutuminen on hoitunut hyvin, päävalmentaja Antti Koskinen arvioi Rukajärven tilannetta.

Atlantassa järjestetään maailmancupin kilpailu nyt ensimmäistä kertaa, joten asetelma on hyvin mielenkiintoinen.

– Atlantassa ei ole aiemmin kisoja ollut, joten on mielenkiintoista nähdä millainen olosuhde sinne saadaan aikaiseksi. Toivottavasti siellä on talven keliä sen verran, että saadaan hyvä hyppyri ja kunnon kisat pidettyä. Kuulin Pekingissä Roberto Moresilta FIS:n puolelta, että siellä on tiukempi aikataulu, ja näin ollen palataan vanhaan järjestelmään, missä karsinnat käydään kaksi hyppyä parempi voimaan -formaatilla.

Rukajärven laskemiseen Koskinen on ollut toipumisen jälkeen tyytyväinen, mutta paluukisalle hän ei halua liikaa paineita laittaa:

– Se mitä Enni on osoittanut, niin uskon, että finaalin kantaan ollaan tuolla kokemuksella menossa. Pitäisi olla mahdollisuudet podiumillekin – joskin naisissa taso on kova ja tonneja nähdään. Tämä on Ennille paluukisa sairastelemisen jälkeen ja olen siihen jo tyytyväinen, jos hän onnistuu kisalaskuissaan. Siitä lähdetään, että päästään testaamaan kisakondis ja toivottavasti se myös hyväksi toteamaan. Ei voi odottaa, että pitkän sairastelun jälkeen olisi ihan täydessä iskusssa.

Atlantan big air nähdään Ylen ja Eurosportin kanavilla. Karsinnat ja finaali lasketaan läpi perjantaina. Finaali lähetetään perjantain ja lauantain välisenä yönä Yle Areenassa alkaen klo 1.55.

Aikuisten maajoukkueen viralliset tukijat ovat Ruka ja Pihlajalinna.

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia