Lumilautailijat

Järvilehto ja Rinnekangas ensimmäiset karsiutuneet – suomalaiset jäivät finaalista Steamboatissa

Kauden viimeisessä big airin maailmancupissa suomalaiset tippuivat finaalista.

Steamboatissa Yhdysvalloissa lasketussa big airin maailmancupin päätöskisassa suomalaiset jäivät karsintoihin. Toisessa karsintaryhmässä laskeneet Kalle Järvilehto ja Rene Rinnekangas olivat oman ryhmänsä ensimmäiset karsiutuneet ollen lopputuloksissa sijoilla 13 ja 14. Carola Niemelä oli naisissa 15. ja Mikko Rehnberg lopputuloksissa sijalla 54.

Järvilehto teki toisella kierroksella puhtaan ja kookkaan backside 1620:n jääden sillä finaalista vain 1,75 pisteellä. Rinnekangas teki ensimmäisellä kierroksella puhtaan backside 1620:n, jollaisella hän otti Churissa hopeaa. Kun tämä ei riittänyt, yritti Rinnekangas edellisellä maajoukkueleirillä pystyyn saamaansa backside 1920:tä, mutta ei siinä onnistunut. Miesten kärkikolmikko teki kisassa 1800 astetta, mutta yksikään laskija ei tehnyt 1920:tä.

Päävalmentaja Antti Koskinen oli kisan tasosta vaikuttunut:

– Olipahan taas karsinnat. Uskomaton taso: en ole maailmancupissa ennen tällaista nähnyt. Miehissä kolme ensimmäistä teki 1800, ja finaaliinhan ei ollut asiaa kuin poikkeuksellisen hyvällä 1620:llä. Täysin virheetönkään ei aina riittänyt, niin kuin nyt valitettavasti Kallen kohdalla jouduttiin toteamaan. Harmittaa toki, ettei finaaliin päästy, mutta en ole hetkeäkään pettynyt siihen, miten meidän tyypit laskivat. Niin hyvät suoritukset tuli Kallelta ja Reneltä kuin vain voi odottaa. Carola meni taas eteenpäin, ja nyt tuli todella hyvä frontside 720 jaloilleen ja toisella yritti frontside 1080:tä. Rene yritti toisella kierroksella 1920:tä kaikki peliin -henkisesti. Mikollakin erittäin hyvää hakua switch backside 1620:tä, millä finaaliin mentiin. Parhaat yritykset Mikolla sattui kisaan, mistä ei voi olla kuin tyytyväinen. Tällä kertaa näin ja peli on herkkää. Norjalaisia voidaan käyttää vertailuna: Churissa heistä kaikki jäivät karsintoihin ja me jatkettiin finaaliin. Täällä meni sitten toisinpäin. Myös Churin voittaja Jonas Boesiger oli täällä viimeisten joukossa. Näin se pallo pomppii. Hienoa laskemista meiltä kuitenkin, Koskinen kommentoi.

Kalle Järvilehto oli niin ikään äimistynyt tasosta:

– Vähän pitää lähteä treenailemaan jos haluaa pärjätä. 1620 ei enää näytä riittävän mihinkään. Itse tein ekalla kierroksella omasta mielestä tosi hyvän backside 1620 tailgrabilla. Hyville mitoille tulin alas ja vähän takakantille alas, mutta ajattelin ettei sen pitäisi niin haitata. 59 pistettä tuli siitä ja tokalla päätin laittaa paremman tulemaan, että eiköhän se riitä. Se oli kaikista omista 1620:stä paras mitä olen koskaan tehnyt ja olen tosi tyytyväinen siihen, mutta ei vaan riittänyt. Juuri finaalin ulkopuolelle Renen kanssa. Kyllä se harmittaa, ettei tänään riittänyt. Mutta ei siinä mitään: hyppyri oli tosi hyvä ja sää loistava. Näillä se on mentävä eteenpäin, ei kai se auta, Järvilehto kommentoi.

Rinnekangas jatkoi samoilla linjoilla – uusia juonia on keksittävä:

– Kaikkeni annoin. Ensimmäisellä hypyllä backside 1620, enkä sitä paremmin voisi tehdä. Tosi tyytyväinen olin siihen. Ei siitä tempusta olisi tänään enempää pisteitä voinut saada, joten kun toisella kierroksella alkoi näyttää siltä, ettei se riitä, niin päätin laittaa kaiken likoon ja katsoa mihin se riittää. Tyytyväinen ensimmäiseen hyppyyn ja että yritin backside 1920:tä toisella hypyllä. Tottakai harmittaa, mutta ei se ole kuin itsestä kiinni. Tänään oli ihan jäätävä taso, eikä siinä auta kuin laittaa räikkä pyörimään ja enemmän toistoja isompiin temppuihin, niin rupeaa olemaan jotain järkeä tässä hommassa, Rinnekangas sanoo.

Carola Niemelä

Carola Niemelä sai ensimmäisellä kierroksella hienosti temppunsa pystyyn ja toisella lähti hakemaan isompia pisteitä:

– Hyppyri oli mun mielestä hyvä. Sää oli hyvä, aurinko paistoi ja muutenkin letkeä meininki. Itse pääsin suorittamaan omaa kisaa suunnitelman mukaan. Treenit meni hyvin, ja ensimmäisellä kierroksella oli tarkoitus tehdä hyvä frontside 720 taililla. Sen tein, niin toisella halusin lähteä koittamaan frontside 1080:a. Viimeksi olen sitä yrittänyt ennen polvileikkausta eli 1,5 vuotta sitten. Ei se sieltä jaloilleen tullut, mutta oli mukava päästä puskemaan itseään pidemmälle, Niemelä kertoo.

Miesten ensimmäisessä ryhmässä laskenut Mikko Rehnberg koitti switch backside 1620:tä, mutta se ei tänään onnistunut.

– Ekalla missasin grabin, niin se oli siinä. Tokalla oli ihan hyvä meininki, mutta vähän hukkasin itseni ilmassa ja tulin väärässä jiirissä alas. En saanut ländättyä. Sen verran uusi temppu, että vaatisi enemmän toistoja alle. Nyt jouluksi kotiin ja sitten uutta yritystä, Rehnberg kommentoi.

Steamboatin kisa jatkuu finaalilla, joka näytetään suorana Yle Areenassa lauantaina klo 18.25 alkaen. Kisakausi jatkuu 15.12. alkavalla Dew Tourilla, minne on kutsuttu Rene Rinnekangas, Enni Rukajärvi ja Mati Suur-Hamari. Maailmancup jatkuu Calgaryn slopestylellä 30.12.

Karsintojen tulokset, miehet: https://medias4.fis-ski.com/pdf/2022/SB/6093/2022SB6093RLQ.pdf
1. Su Yiming CHN 93,00
1. Marcus Kleveland 94,75
2. Hiroto Ogiwara JPN 86,75
2. Mark McMorris CAN 86,75

13. Kalle Järvilehto 76,00
14. Rene Rinnekangas 73,50
54. Mikko Rehnberg 14,25

Karsintojen tulokset, naiset: https://medias2.fis-ski.com/pdf/2022/SB/6092/2022SB6092RLQ.pdf
1. Reira Iwabuchi JPN 98,75
2. Anna Gasser AUT 97,00
3. Annika Morgan GER 96,75

15. Carola Niemelä


Aikuisten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Kuoma, Ruka ja Urheilu Mehiläinen.

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia