Lumilautaliitto

Järvilehto jäi finaalin ulkopuolelle Copperissa

Kauden viimeisen maailmancupin big airin karsintojen taso oli ällistyttävä.

Copperissa Yhdysvalloissa kauden viimeisessä maailmancupin big airissa Kalle Järvilehto tippui finaalista. Hän oli saanut päälle edellisenä päivänä kisojen harjoituksissa ensimmäistä kertaa lumelle backside 1800:n, mutta ei saanut sitä kunnolla päälle ja jäi sijalle 45. Sekään ei monella riittänyt.

– Ihan helvetillinen taso. Tuolla tuli muutama ihan täydellinen backside 1800 puoleen väliin alastuloa täydellisesti alas ja kahdeksas sija, kun top viisi menee heatista jatkoon. Ihan sairaaksi mennyt tämä homma. Mulla oli tosi lähellä backside 1800. Ekalla ranilla upposi kantti nokkaan ihan huolella. En ymmärrä, miten se oli niin huonosti sheipattu: ihan sohjoinen nokka. Tokalla ranilla osasin siihen kiinnittää huomiota ja lähti ihan hyvin. Ilmassa tuntui tosi hyvältä, mutta ihan pikkuisen tuli paino liikaa alastulossa kantapäille ja jouduin kurvaamaan ulos. Tällaista. Siinä oli tämän kauden big airit. Ärsyttää, Järvilehto kommentoi.

Karsinnoissa nähtiin 1800- ja 1920-asteen spinejä yli puolelta kisojen laskijoista, ja useat onnistuneet 1800-spinit jäivät yhden hypyn formaatissa finaalin ulkopuolelle. Karsinnat voitti miehissä Japanin Yoto Miyamura ja naisissa Japanin Kokomo Murase. Kilpailuun ei Järvilehdon lisäksi muita suomalaisia osallistunut Eveliina Takan jätettyä kisan väliin sairastumisen vuoksi.

Miesten karsintojen tulokset: https://medias3.fis-ski.com/pdf/2024/SB/6244/2024SB6244RLQ.pdf

Naisten karsintojen tulokset: https://medias2.fis-ski.com/pdf/2024/SB/6245/2024SB6245RLQ.pdf

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia