Lumilautaliitto

Jussi Räsänen lumilautamaajoukkueen päävalmentajaksi

Maajoukkueelle on valittu uusi päävalmentaja.

Liperiläinen Jussi Räsänen on aloittanut lumilautamaajoukkueen päävalmentajana. Muun muassa maajoukkueen valmentajana Pekingin olympiaprojektissa sekä lajikehittäjänä ja valmentajana lumilautaliitossa työskennellyt Räsänen aloittaa työssään välittömästi.

– Ensinnäkin olen kiitollinen, että minut valittiin tähän tehtävään. Erittäin hyvällä fiiliksellä ja innolla lähden uuteen tehtävään ja kehittämään maajoukkuetta, laskijoita ja lumilautailun valmennusta. Odotan menestystä pidemmällä aikavälillä ja kehitystä koko valmennusorganisaatiossa. Tilanne on mielenkiintoinen ja haastava. Meillä on yksi ihan maailman huipulla oleva laskija eli Rene (Rinnekangas) ja nousevia laskijoita, joilla on mahdollisuudet mihin vain. Valmennuksellisesti pitää katsoa monesta kulmasta, niin saadaan laskijoille parasta mahdollista kehittymistä, Räsänen kertoo.

Jyväskylän yliopistosta liikuntatieteiden maisteriksi valmistunut Jussi Räsänen on kansainvälisesti kouluttanut lautailun opetusta ja valmentajia sekä valmentanut lajissa jo 30 vuoden ajan. Hän on erikoistunut työssään muun muassa johtamiseen, taidon oppimiseen, henkiseen valmennukseen ja lumiturvallisuuteen sekä toiminut Rene Rinnekankaan henkilökohtaisena valmentajana kolmen vuoden ajan. Myös liikunnanopettajana toiminut Räsänen näkee lumilautailun omaperäisenä lajina urheilun kentällä:

– Lumilautailu on mielenkiintoinen ja monipuolinen laji. Luovaa toimintaa, jossa saa kehittää omaa laskemista sellaiseen suuntaan mihin itse haluaa. Se tuo valmennukseen ja kilpailutoimintaan omat haasteensa. Näkemykseni on, ettei valmenneta pelkästään yhtä kilpailua ja kilpailu-uraa varten vaan katsotaan myös eteenpäin kohti mahdollista ammattilaisuutta. Tavoite on valmentaa laskijoille monipuolisesti taitoja, joita voi hyödyntää niin kisoissa kuin niiden ulkopuolellakin, kuten henkisiä taitoja, keskittymistä ja omien tunteiden johtamista.

Maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Ruka, Urheilu Mehiläinen ja Kuoma.

Tiedote: Suomen Lumilautaliitto

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia