Tuotteet

Lautatesti – Burton One Hitter

Kävimme ajamassa Talman olosuhteissa Burtonin Family Tree -laudan nimeltään One Hitter. Ilmeisesti lauta on ainakin toistaiseksi jäämässä ns. yhden kauden ihmeeksi, eikä mallistossa jatkavaksi laudaksi. Tämä on kieltämättä suuri sääli, sillä tällaiselle laudalle tuntuisi olevan kotimaan markkinoilla tarvetta. 

One Hitter on hyvin monipuolinen lauta, sopivan jäykkä isoimpinkiin hyppyihin, pipeen ja rinnelaskuun, mutta silti riittävän leikkisä pienempään sidehittailuun, muuhun kikkailuun ja reililaskuun. One Hitter on vähän lyhyempi ja leveämpi, mikä juuri on sen loistava puoli. 10+ kenkäkokoisten ei tarvitse valita pitkää lautaa vaan 156cm riittää mainiosti leveyden puolesta isompikenkäisellekin, sanoisin että ongelmitta ainakin kengänkokoon 11 saakka. 

Profiililtaan lauta on camber ja nosesta putskua varten rocker, mutta laskiessa nosen rockeria ei hirveästi huomaa. Monissa putskulaudoissa rinnelaskussa ongelmaksi tulee löysempi nose, joka vähentää vauhtikestävyyttä, mutta One Hitterissä en tätä ongelmaa huomannut. Kanttipito tuntui koko kantin matkalta normaalin camberin tapaan. One Hitterillä olikin todella hauska hyppiä. Super Fly II™ 700G Core ydin takasi myös, että laudasta löytyi poppia kyllä vaikka muille jakaa. Leveänä ja vähän tapered (8mm) directionalina lautana uskon, että tämä kelluttelee putskussa ongelmitta. Nose toki vähän vaikuttaa switch-lähdöissä, mutta aina nimellistä tämän vaikuttavuus oli. Tottumiskysymys maksimissaan. 

Edullisena ja sopivan ketteränä lautana One Hitteriä voikin kurittaa parkissa vaikka reilienkin parissa, kun sinne ei oikein halua mitään Gentemiä mennä paskaksi pistämään. 

One Hitter on ollut mukana Burtonin tämän kauden testipäivillä, joten jos sellaiset osuu eteen, kannattaa ehdottomasti käydä testaamassa, jos tämän tyylinen lauta kiinnostaa. Lautaa on saatavissa 152cm, 156cm ja 160cm kokoisena. 

Ehdottoman monipuolinen lauta, loistava esimerkiksi lapin olosuhteisiin jos haluat laskea sekä parkkia että metsiä putskupäivinä täysipainoisesti, mutta en tätä Talmassakaan huonona lautana pitäisi. Itselläni oli oikein hauskaa sekä reililinjalla että hyppyreillä tämän kanssa. Jos haluat yhden laudan ja lasket monipuolisesti kaikkea niin ottaisin One Hitterin ehdottomasti harkintaan. Yksi tasapainoisimmista kokonaisuuksista, mitä olen laskenut. 

Lautaa voi tiedustella Burton Store Helsingistä. Lisätietoja Burtonin sivuilta

Teksti ja kuvat: Mikko Kempas

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia