Lumilautailijoiden kausi käyntiin Elisan kulman kautta

Kautta korkattiin jälleen käyntiin Expoja edeltävällä Elisan Kulmassa pidetyllä Suomen Lumilautaliiton tiedotustilaisuudella. Paikalla kerrottiin tuttuun tapaan maajoukkueen ja laskijoiden kauden suunnitelmista, palkittiin vuoden juniorilaskijat (ketkä eivät tosin päässeet paikalle laskumatkojen ja muiden kiireiden takia) ja esiteltiin Protect our winters -järjestön uutta kampanjaa.

Tänä vuonna Vuoden juniorilaskija -tittelin sai nuorten maajoukkueeseen kuuluva Elli Pikkujämsä ja toistamiseen Rene Rinnekangas. Liiton mukaan erittäin lupaava Rene on ”tarkkailuluokalla”, eli taitoa riittää, mutta odotellaan vähän että koulut on käyty ja katsotaan miten laskeminen etenee. Molemmat saivat Elisan sponsoroiman 500€ stipendin kisamatkoihin. Tämä tuleekin tarpeeseen, sillä kisamatkoja maksetaan paljon omasta kukkarosta ja pienikin apu voi olla tärkeä noste uralle.

elisa-5

Liiton kannalta tärkeä asia on, että tällä kaudella jaetaan maapaikat olympialaisiin. Pisteitä tähän tulee muun muassa Espanjassa pidettävistä MM-kisoista ja FIS-maailmancupista. Olympilaisten karsinta päättyy vasta tammikuun 2018 lopussa. Maapaikan käytännössä saa kun on tämän tarkkailujakson lopussa miehissä top-40 joukossa ja naisissa top-30 joukossa.

elisa-8

Matti Suur-Hamari valmistautuu jo vuonna 2018 pidettäviin paraolympilaisiin, tavoitteena kultaa, totta kai. Kausi on lähtenyt tälle kaudelle hyvin käyntiin. Useammat lumitreenit on jo pidetty muun muassa Hollannissa, sisähalli Landgraafissa ja kaksi parin viikon pätkää Saas Feessä. Saas Feessä kelit oli kohdallaan, olosuhteet olivat hyvät ja päästiin tekemään paljon harjoitteita. Kun haetaan laskussa sekunnin murto-osien eroja on pienien asioiden miettiminen laskussa tärkeätä. On hyvä päästä alkukaudesta lumitreeneihin jäätikölle ja sisähalliin testailemaan miltä lauta tuntuu punttistreenien ohella. Tälle kaudelle Matille tärkeä virstapylväs on paracrossin MM-kisat helmikuussa Kanadassa, Big Whitessä. Maaliskuun alussa Matti menee vielä esitestaamaan olympiarataa harjoituskisoihin, jotka ovat samalla maailmancupin finaali.

elisa

Ennin viime kauden alku oli haastava, muun muassa loukkaantumisen johdosta, mutta loppukaudesta homma alkoi sujua ja temppupussiin tuli mm. uusi temppu: cabatonni. ”Cabaysiä halusin yrittää kauan, mutta sitten kun ländäsin sen niin huomasin että mun gräbi siinä sopii paremmin tonniin. Päätin sitten yrittää sitä ja se menikin sitten ekalla päälle vielä paremmin kun ysi”, kertoo Enni. Muuten Ennin laskukausi sisälsi muun muassa laskemista Rovaniemen kaduilla, Japanissa, Uudessa-Seelannissa ja Whistlerissä. Kuvaushommiin Enni meinaa panostaa tälläkin kaudella, mutta mitään tarkempaa niiden suhteen ei ole vielä sovittu. Puheissa on ollut muun muassa Vimanan leffaa. Tämän kauden Vimanan leffa tuli vähän vahingossa kun todettiin, että kuvauksia on, joten tehdään niistä sitten leffa. Ennin mukaan Vimana on lähteny hyvin käyntiin, tiimi on loistava ja Vimanan näkemys lautailusta sopii omaan tekemiseen. Lautoja on myyty alustavasti hyvin, toivotaan että ne liikkuu myös liikkeistä eteenpäin. Ennin kisakalenteriin kuuluu muun muassa karsintakisat maailmancupista ja Air & style Innsbruckissa. Air & Stylessä järjestetään nyt ensimmäistä kertaa myös tyttöjen kisa. Lisäksi blogitekstejä syntyy kauden mittaan muun muassa Porvoon energialle.

A-maajoukkue kaudelle 2016-2017 on seuraava: Joukkueeseen on nostettu viime vuoden vuoden juniorilaskija Henna Ikola ja nuoremmista Mikko Rehnberg. Muita laskijoita ovat Enni Rukajärvi, Peetu Piiroinen, Roope Tonteri, Ville Paumola, Kristiina Nisula, Anton Lindfors, Matti Suur-Hamari, Kalle Järvilehto ja Markus Malin.

elisa-10

Protect our winters -järjestön Niklas Kaskela esitteli uuden kampanjan nimellä Pelastetaan talvet. Kampanjan pääidea on kiinnittää huomiota siihen minkälaista energiaa käytämme ja erityisesti siihen minkälaista energiaa keskukset käyttävät. Vaikka kampanja startattiin vasta tänään niin mukana on jo neljä hiihtokeskusta, jotka liittyvät kampanjaan jo nyt. Mukana ovat Sappee, Salla, Kokonniemi sekä Pääskyvuori. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että keskukset sitoutuvat käyttämään EKOenergiaa, jolloin keskuksen hiilijalanjälki tippuu sähkön osalta nollaan. Osallistu liikkeeseen jakamalla talvikuvasi, -tarinasi ja videosi somessa läpi talven. Tagaa tai mainitse hiihtokeskus sosiaalisessa mediassa ja kerro, että haluat näiden siirtyvän EKOenergia-merkittyyn sähköön. Muista käyttää #PelastetaanTalvet hashtagia!

 Sekä Enni että Matti ovat Protect our Winters -lähettiläitä, joille asia on tärkeä ihan senkin takia, että talvet vaikuttavat huomattavasti heidänkin ammattiinsa. Muun muassa kisoja on jäänyt viime talvena paljon pitämättä ja jäätiköiden lumimäärät ovat vähentyneet huomattavasti.

Lisätietoja:

pelastetaantalvet.fi

protectourwinters.fi

mattisuurhamari.com

ennitime.com

fsa.fi

Elisa.fi

Kuvat ja teksti: Mikko Kempas

elisa-12

elisa-11

elisa-2

 

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia