Pekingin kisat alkavat ensi yönä. Minkälaiset tunnelmat maajoukkueen laskijoilla oli ennen Pekingiin lähtöä ja mistä heidän kilpauransa on lähtenyt. Kisojen aikataulu löytyy jutun lopusta.
Teksti: Ellinora Pelamo Kuvat: Suomen Lumilautaliitto / Henri Laakkonen
Enni Rukajärvi: ”Olin melko varma, etten olisi lähdössä Pekingiin”
Tamperelaistunut Enni Rukajärvi, 31, hamuaa uransa kolmansia olympiamitaleja Pekingissä. Kuusamosta lähtöisin olevalle lautailijalle Rukan rinteet ovat olleet pienestä pitäen toinen koti.
Kaikki alkoi 2000-luvun alkupuolella Naislumilautailjoiden järjestämistä tyttösessareista. Showtanssia täysipainoisesti lukioikään asti harrastanut Rukajärvi jätti tanssin ja alkoi keskittyä täysipainoisesti lumilautailuun. Sen jälkeen palkintokaappiin on kertynyt kokoelma kultaisia ja hopeisia MM-kisamitaleja, kaksi olympiamitalia, X Gamesin ja US Openin kirkkaimmat pystit, sekä liuta maailmancup-palkintoja.
”Olin ekalla Kuusamon lukiossa, oli koeviikko mutta HG89 -ryhmä suorastaan pakotti minut mukaan SM-kisoihin. Ne olivat minun ensimmäiset oikeat kisat. Sijoituin aikuisten sarjassa slopestylessä neljänneksi. Kevään tullen lähdinkin jo junioreiden MM-kilpailuihin ja siellä sijoituin myös neljänneksi”, muistelee Rukajärvi.
Rukajärvi kuitenkin huomauttaa, että sai sallitusti vapaata koulusta lähtiessään uransa ensimmäisiin SM-kisoihin.
”Muistan, että takaraivossa jyskytti kokoajan, että olenko muka tarpeeksi hyvä. Siitä sitten kaikki oikeastaan lähti”, naurahtaa Rukajärvi.
Rukajärvi siirtyi lukioon Sotkamoon lumilautailulinjalle ja sitä myöden avautui myös paikka junioreiden maajoukkueeseen.
”Sain lukiossa laskuseuraa pojista, mikä kehitti tosi paljon. Kiitos kaikille lukioajoista, ” kiittelee Enni yhä tänäkin päivänä.
Myös uran kantavana voimana ovat toimineet managerikaksikko, Noora Vihervaara ja Satu Järvelä, jotka ovat tukeneet nuorta lautailijan alkua aina tähän päivään asti.
– Noora oli jo mukana HG89-ryhmässä. Hän on siis alusta asti puskenut minua eteenpäin. Ollaan tehty Satun ja Nooran kanssa tiivistä yhteistyötä vuodesta 2010 kun lasku-urani lähti kunnolla vauhtiin. He ovat huolehtineet ja pitäneet puoliani milloin mistäkin, ” kiittelee Rukajärvi.
Laaxista vauhti Pekingiin
Lukioajoista on jo hetki, mutta yhtä tänäkin päivänä 31-vuotias lumilautailija on edelleen Suomen menestynein naislautailija. Peyongchangin olympialaisten jälkeen Rukajärvi oli miltei varma, että Pekingiin ei enää lähdetä.
– Olin melko varma, etten olisi lähdössä Pekingiin, mutta kova palo laskemiseen ja halu kehittyä saivat minut vielä jatkamaan. On yhä tunne, että on jotain annettavaa.
Rukajärvi voiteli vireensä Pekingiin Laaxin maailmancupissa, jossa lumilautailija ylsi osakilpailun kuudennelle sijalle. Kaksinkertaisen olympiamitalistin mukaan lumilautailun taso on laajentunut ja kärkikahinoihin mahtuu yhä enemmän nuorempia lautailijoita.
”Taso on kyllä tosi kova ja se on laajentunut. Tullut paljon nuorempia laskijoita, jotka pystyy haastamaan eli kärki on leveä”, Rukäjärvi sanoo Lumilautaliiton tiedotteessa.
Pientä extraa luvassa
Kokenut arvokisakävijä tähtää Pekingissä tyylipuhtaaseen suoritukseen ja pyrkii tarjoilemaan runeillaan pientä extraakin.
– Tähtään smoohtiin laskuun, jossa yhdistyy tyyli, teknisyys sekä hyvä flow. Olisi hienoa saada myös bs900 ja cab1080 combo tehdyksi. Ehkä jotain extraakin, Rukajärvi ennakoi.
Rukajärvi kokee, että olympiakoitos on yksi kilpailu muiden joukossa. Tässäkin hetkessä musiikki on tärkeässä roolissa oikean fiiliksen löytämiseen.
– Riippuu päivästä tarvitsenko lisäboostia vai rentoutta niin sen mukaan päätän, mitä kuuntelen. Yleensä kuuntelen rock tai punkrock -painotteista musiikkia.
Rock-henkinen lautailija on löytänyt myös tiensä manserockin luo ja kotikaupunkina toimii nykyään Tampere. Yksi viesti ex-Kuusamolaisella on Edgen lukijoille:
”Lähtekää mäkeen nyt kun on lunta. Mukavia laskuja kaikille!”
Carola Niemelä: ”Olympiapaikka tuntuu sairaan siistiltä”
Lumilautailija Carola Niemelä, 22, ei vielä alkukaudesta voinut uskoa, että nousee olympiakoneeseen muiden pohjoisten tähtien kanssa. Niemelän uralle on mahtunut liuta loukkaantumisia. Sisukas rovaniemeläinen on kuitenkin periksiantamattomuudellaan ja perfektionistin ottein kuntouttanut itsensä takaisin maailman TOP30-naislautailijoihin.
Vasta 14-vuotiaana lautailun aloittanut Niemelän elämänasenteeseen ei ainakaan kuulu luovuttaminen. Molempien kantapäiden samanaikaisesta murtumasta, murtuneen ranteen ja polven rikkoutumisesta selvinneenä saman kauden aikana, hän todella tietää mitä on sietää epävarmuutta oman uransa jatkumisesta, mutta myös tietää, miltä tuntuu kokea palavaa halua kuntouttaa itsensä takaisin ennalleen.
”Olen perfektionisti siinä mielessä, että haluan kuntouttaa itseni aina loukkaantumisten jälkeen vähintäänkin siihen pisteeseen, mitä se oli ennen. En tinkinyt kertaakaan kuntouttavista treeneistä. Koen, että sisälläni kasvoi palava halu päästä takaisin ennalleen ja olla sellaisessa tilassa kehon kanssa, että voin mennä itsevarmana takaisin mäkeen. Näin jälkeenpäin voin sanoa, että onnistuin”, Niemelä summaa.
Uran parhaimmat saavutukset
Sinnikkyyttä vaativien kuntoutumisvuosien jälkeen Niemelä on tehnyt sensaatiomaisen nousun kuluneen kauden aikana TOP30:een. Lautailija ylsi muun muassa tammikuun alussa uransa parhaimpaan sijoitukseen slopestylessä, Calgaryn maailmancupin osakilpailussa ollen viides.
”En olisi uskonut, että olen tässä tilanteessa tällä hetkellä. Viime kauden olin poissa ja nyt olen omalla kovalla työllä ansainnut urani parhaimpia sijoituksia maailmancupeissa ja viimeisimpänä paikan olympialaisiin.”
Olympialaiset ovat iloiselle rovaniemeläiselle saavutus, joka jää takuulla muisteltavaksi kiikkustuoliin.
”Kerran neljässä vuodessa noin 100 suomalaista urheilijaa valitaan tiettyyn kilpailuun, ja että mä olen yksi niistä ja minulle annetaan mahdollisuus päästä näyttämään kykyni. Voin sitten jälkeen päin vanhana muistella, että tulipahan käytyä olympialaisissakin. Se on itselle aika iso ”wau”. Olen nyt jo tyytyväinen siihen, mitä olen saanut aikaan”, Niemelä toteaa.
”Hitto, tää tuntuu hyvältä”
Paluulennolla istuu tyytyväinen lautailija, mikäli hän slopestylessä ländää tavoitellun runin. Big Airissa odotukset ovat korkeammalla.
”Slopestylessä haluan saada fiiliksen, että ”hitto, tää tuntuu hyvältä” ja ländätä runin. Big Airiin minulla on mielessä temppu, jonka haluan saada onnistumaan. Siihen minulla on isot odotukset.”
Mountain Club Ounasvaaran kasvatti pitää huolen, että tasapaino pysyy mielen ja kehon välillä läpi olympiamatkan:
”Mieli ja keho pitää olla tasapainossa, kun halua tehdä ja kokea jotain uutta.”
- Nimi: Carola Niemelä
- Kotipaikakkunta: rovaniemi
- Ikä: 22
- Seura: Mountain club ounasvaara
- Lajit: Slopestyle, Big Air
- mc-parhaat sijoitukset: 8:s,6:s ja 5:s
- Voimabiisi: Matti ja Teppo – Näitä polkuja tallaan
Rene Rinnekangas: ”Helkkarin kova luotto omaan tekemiseen”
Tuoreen kutsukilpailun X Gamesin pronssimitalisti Rene Rinnekangas (22) myöntää, että hän vasta nyt alkaa tajuta, mitä juuri on tapahtunut. Hän on voittanut juuri ennen olympialaisia järjestetystä X Games -kutsukilpailusta Big Airin pronssia.
– Big Air meni ihan nappiin, en olisi laskemisen puolesta voinut toivoa parempaa. Sain ländättyä toisenkin uusista tempuistani puhtaasti, mitä en ole saanut aiemmin onnistumaan, iloitsee Rinnekangas.
Rinnekankaan ura on ollut viimeisen olympiadin puhdasta nousukiitoa. Menestystä maailmancupeissa, kaksi X Games -mitalia ja hopeaa MM-kilpailuissa 2021. Väliin on mahtunut myös loukkaantumisia, joiden myötä 22-vuotias on opetellut pitämään kehostaan parempaa huolta. Muun muassa vuonna 2018 Peyonchangin olympialaisissa Rinnekangas laski big airissa käsi lastoitettuna murrettuaan kätensä slopestylen toisella karsintalaskulla.
– Olen oikeasti tehnyt töitä sen eteen, jotta oppisin tuntemaan kehoni paremmin ja etenkin loukkaantumisten myötä. Ymmärrän nyt paljon paremmin, mitä se vaati, jotta pystyy ottamaan isoja tällejä vastaan ja palautuu niistä ennalleen.
Vuoden 2018 olympialaiset olivat myös Rinnekankaalle ensimmäisiä isoja arvokilpailukokemuksia. Hän muistelee neljän vuoden takaista reissua hieman naurahtaen, mutta vakavoituu.
– Silloin jännitti niin helkkaristi, että nyt voin ainakin mennä rennommalla fiiliksellä itse kisasuoritukseen. Olen saanut jännityksen aisoihin ja kehittänyt myös muita henkisen puolen ominaisuuksia, jotta ”sipuli” pysyy kasassa heikollakin hetkillä.
Rinnekangas edustaa Suomea ylpeydellä.
– Onhan se ihan älytöntä, että pääsen edustamaan Suomea valtavaan urheilutapahtumaan ja vielä minulle rakkaassa lajissa eli lumilautailussa. Lähden kuitenkin tekemään normaalia kisasuoritusta, niin kuin muissakin kisoissa.
Ylipäänsä Suomen olympiatoivolle kilpailemisessa on tärkeämpää itsensä ylittäminen kuin paremmuusjärjestys lajitovereihin nähden.
– Lumilautailu on enemmän itsensä voittamista. Jos omaan laskuun on tyytyväinen, niin loppu onkin sitten tuomarin käsissä.
Rinnekangas on kasvattanut luottamusta omaan laskemiseen vuosien saatossa ja voi tänä päivänä luottaa omaan tekemiseensä niin, että pystyy jakamaan energiaansa myös siihen tärkeimpään eli nauttimiseen.
– Olen tehnyt mahdollisimman monipuolista laskemista ja treenaamista. Olen päässyt myös näkemään, miten ”rokkitähdet” laittavat temppuja pystyyn, joten olen voinut nähdä eroja omaan tekemiseen ja ottaa heistä mallia. Olen nähnyt, kuinka he luottavat siihen, mitä tekevät. Koen, että se on kuitenkin avain omaan onnistumiseenikin.
Rinnekangas lähtee tavoittelemaan olympiamitalia hymyssä suin.
– Silloin, kun ihminen on onnellinen, silloin tapahtuu hyviä asioita. Ei voi olla kuin hymyssä suin ja lumilautailla.
Kalle Järvilehto: Serena Rider`s night -tapahtuman kautta kohti olympialaisia
Lumilautailija Kalle Järvilehto, 26, edustaa urallaan toistamiseen Suomea Pekingin talviolympialaisissa. Pitkään ilman seuratoiminnan tukea lumilautaillut Järvilehto on noussut Etelä-Suomen kukkuloilta olympiatason urheilijaksi.
Kalle Järvilehto makoilee rennon oloisesti etäyhteyden päässä.
Hei sulla on makee QKLS-huppari, huudahtaa iloinen ääni näytöllä.
Haastatteluhetkellä Järvilehdon sijaintina on Italia. Tarkoituksena on treenata omatoimisesti tulevaan olympiakoitokseen. Takana on tiivis kisarupeama Pohjois-Amerikassa. Italiassa hän aikoo olla niin pitkään, että lentää vain Suomeen noustakseen muiden pohjoisen tähtien kanssa kohti Pekingiä.
– Tulin tänne hakemaan tuntumaa ja hieman kuntouttamaan selkääni. Olosuhteet ovat täällä loistavat, ja saan hyviä omatoimisia lumipäiviä alle ja tarvittavaa tukea selälle.
Skeittirampilta lumille
Espoon kasvatille ei lumilautailu ollut itsestään selvä lajivalinta. Lapsena aika kului enempi koripallon parissa ja naapurin Joel Aholan kanssa puuhaillen. Touhukas parivaljakko iski silmänsä Espoon perukoilla olevaan skeittiramppiin, eikä aikakaan, kun 9-vuotiaiden poikien päivät kuluivat skeitaten. Talven tullen ystävykset jäivät pohtimaan, mikä laji olisi mahdollisimman lähellä skeittausta – lumilautailu.
– Me siinä Joelin kanssa miltei yhteen ääneen sanoimme, että lumilautailu muistuttaa paljon skeittausta. Aloimme sitten talvella lautailemaan ja kesällä skeittaamaan.
Järvilehdon kotipaikkakunnalta ei virallista seuratoimintaa vielä tuolloin löytynyt lumilautailuun. Lähimmät mahdollisuudet olivat reilun tunnin päässä eikä nuorukaista motivoinut matkustaa kauaksi kotoa treeneihin. Lumilautailua harjoiteltiin naapurin Joelin ja muiden ystävien ympäröimänä. Tukikohtana Serena Ski -keskus. Ensimmäiset kisakoitokset koettiin Serena Rider` s Night -tapahtumassa. Kotikukkulan kisatapahtumissa menestymisen myötä Järvilehdolle valkeni, että tässä on laji, jossa haluaa menestyä ja tehdä siitä itselleen ammatin.
Kohti huippua ilman seuratoimintaa
Ilman seuratoimintaa lukioikään lautaillut Järvilehto otti harppauksen kohti ammattilaisuutta aloittamalla opinnot Vuokatin urheilulukiossa. Tässä kohtaa koripallo sai jäädä.
– Oli se minulle selvää, että haluan menestyä lautailussa niin pitkälle kuin mahdollista, vaikka harrastin lautailua pitkään ilman seuratoimintaa. En koe, että se ainakaan omassa nuoruudessani olisi ollut poissulkeva tekijä lajissa menestymiseen.
Tänä päivänä Järvilehto kuitenkin näkee seuratoiminnan uudessa valossa, ja hän kannustaakin nuoria lautailijoita liittymään lähimpään seuraan, mikäli laji kiinnostaa. Nykyään Järvilehto edustaa Iso-Syöte Airforcea.
– Ajat ovat muuttuneet. Omassa nuoruudessani treenit olivat pitkälle vain lumitreenejä ja peruslaskemista. Nyt esimerkiksi Iso-Syöte AirForce -seura järjestää leffailtoja lautailun lisäksi ja kasvattaa harrastajiaan lajikulttuurisesti. Sitä on makeeta katsoa vierestä. Sellaiseen seuraan minäkin olisin voinut liittyä lapsena, jos olisi ollut mahdollisuus.
Ehjä olympiadi
Noin kahdeksan vuotta aikuisten maajoukkueessa lautaillut 26-vuotias on kiertänyt maailmancupeja ja kerryttänyt arvokisakokemusta muun muassa olympialaisissa vuonna 2018. Väliin on mahtunut ehjä olympiadi, jossa lautailijan mukaan on tapahtunut niin fyysistä kuin henkistä kehittymistä.
Ensimmäiset olympialaiset eivät menneet toivotulla tavalla. Parkki oli rakennettu todella isoksi, ja silloin minulla oli vauhdin kanssa paljon ongelmia. Nyt olen kuitenkin löytänyt siihen työkaluja, miten saisin vauhdin arvioitua paremmin, etteivät temput mene yli tai jää vajaaksi.
Järvilehto mainitsee myös fysiikkatreenit, joita on mahtunut viimeisimpiin kausiin roimasti.
– Kyllä tässä lähdetään huomattavasti paremmassa fyysisessä kunnossa kuin neljä vuotta sitten.
Järvilehto ennakoi, että taso tulee olemaan lautailussa järisyttävä. Kuluneella maailmancup-kaudella on jälleen nähty ennennäkemättömiä ja teknisesti haastavia temppuja.
– Varmasti tullaan näkemään sellaisia temppuja ja hyppyjä, mitä ei ole aiemmin koskaan nähty. Sehän kuuluu asiaan, jokainen urheilija tulee näyttämään olympialaisiin kyntensä.
Myös Järvilehto on laajentanut repertuaariaan uusilla tempuilla.
– Otin haltuun tällä kaudella uuden tempun kisaruniin, mutta ei mennyt kauaa niin seuraavassa maailmancupissa sen teki jo toinenkin lautailija. Kilpailu on kovaa myös muiden lautailijoiden temppujen haltuunotossa.
Pekingiä varten Järvilehdolla on jo pientä hahmotelmaa, mitä runeja ja hyppyjä lähdetään hakemaan. Slopestylessä ja Big Airissa kilpaileva espoolainen jättää kuitenkin luovuudelle ja fiilikselle tilaa kisahetkeä varten.
– On minulla jo mielessä, mitä lähden yrittämään, mutta toki sen vasta pystyy työstämään loppuun, kun näkee, millainen kisaparkki todellisuudessa on.
Kisapäivänä Järvilehto virittää mielensä ja kroppansa rauhalliseen tilaan, jossa hän voi tuntea olonsa varmaksi ja turvalliseksi.
– Haen kroppaan sellaisen lämmön, että voin olla varma sen toimivuudesta. Mieleni viritän kuuntelemalla tilanteeseen sopivaa musiikkia. Vielä en osaa sanoa, mitä musiikkia se mahtaa olla. Sen kuulee sitten kisa-aamuna, Järvilehto naurahtaa.
Lautailija lähtee uransa toiseen olympiakoitokseen menestyksenjanoisena mutta levollisin mielin. Tiivis kisarupeama ja tulosta tuoneet fysiikkakaudet antavat hyvät lähtökohdat onnistuneeseen olympiamatkaan.
– Paluulennolla istuu tyytyväinen mies, jos pystyn suorittamaan suunnittelemani runit ja ländättyä temput puhtaasti. On kunnia päästä jälleen lumilautailemaan ja edustamaan Suomea maailman arvokkaimpaan urheilutapahtumaan.
- Nimi: Kalle Järvilehto
- Kotipaikkakunta: Espoo
- Ikä: 26
- Seura: Iso-Syöte Airforce
- Olympialaiset: 2018, 2022
- Lajit: Slopestyle, Big Air
- MC-ja arvokisasijoitukset: MC 2nd BigAir Quebeq 2019, MC 3rd BigAir Winter Games NZ
- Voimabiisi: Kisoissa vaihtelee, mutta vapaa-ajalla Bob Dylanin Knocking on heavens door!
Matti Suur-Hamari: ”Jos häviän hyvän kilpailun, hyväksyn häviön.”
Matti Suur-Hamarille olympiadi on ollut todellista vuoristorataa. Vaikka menestystä on syntynyt tasaisesti Peyongchangin paralympialaistenkin jälkeen, on Suur-Hamarin elämässä tapahtunut suuria käännekohtia.
Yksi niistä oli pitkäaikaisen valmentajan poismeno marraskuussa 2019.
”Tämä loppuolympiadi on osaltaan mennyt hieman sumussa tapahtuneen jälkeen. Mikon poismeno pakotti ajattelemaan, mikä on urheilussa tärkeää”, Suur-Hamari toteaa.
Suur-Hamari tunnustaa, että mielessä on käynyt myös useammin kuin kerran lopettaminen. Kaiken myllerryksen keskellä on paralautailija löytänyt syyn jatkaa.
”Sisuunnuin. Kyllä Mikko mulle olisi suuttunut, jos olisin heittänyt hanskat tiskiin. Kaikki se yhteinen työ, mitä menestymiseni eteen on Mikon kanssa tehty ja ylipäänsä koko paralautailun eteen, kantaa yhä ja on eteenpäin vievä voima”, kiteyttää Suur-Hamari.
Iloisia perheuutisia
Myös iloisia perheuutisia on mahtunut Suur-Hamarin olympiadiin. Tänä päivänä kotona odottaa kolme kuukautinen poikavauva.
”Täytyy myöntää, että tällä kaudella on ollut kyllä kovin koti-ikävä, mitä koskaan. Tosin tiesimme jo etukäteen, että tästä kaudesta tulee kiireinen ja tulee oltua paljon pois kotoa. Valmistauduimme tähän puolisoni Ronjan kanssa hyvin, joten mikään ei ole tullut yllätyksenä.”
Suur-Hamari lohduttautuu ajatukseen, että kohta paralympialaisten jälkeen kisakausi on päätöksessä ja lumilaudan sijaan pääsee vaihtamaan kakkavaippoja.
”Se taitaa olla vaimon kanssa ovella läpsystä vaihto ja minä pääsen pyörittämään kotia ja vauva-arkea”, naurahtaa Suur-Hamari.
Maaliviivalle täysillä
Tulevat paralympialaiset ovat Suur-Hamarille uransa kolmannet. Koreasta tuliaisina tuotiin kultaa lumilautacrossista ja pronssia banked slalomista. Lautailija muistelee hetkeä kisapäivän aamuna Koreassa, kun varma tunne voitosta valtasi mielen.
”Heräsin kisa-aamuun ja mulla oli vahva tunne siitä, että tänään minä voitan ja niinhän siinä sitten kävi.”
Suur-Hamari huomauttaa, ettei kuitenkaan puhunut asiasta ääneen, ettei taianomainen tunne käänny itseään vastaan. Tulevaan paralympiakoitokseen lähdetään ellei yhtä voimakkaalla tunteella, niin ainakin hyvällä itsevarmuudella, tuli eteen menestystä tai pettymystä.
”Olen kaivannut sitä kovatasoisen kilpailun fiilistä. Jos häviän hyvän kilpailun, hyväksyn häviön, mutta totta kai aina, kun portti putoaa, niin lähdetään tekemään parasta suoritusta. Halua olla finaalinelikossa ja painaa maaliviivalle asti täysiä”, Suur-Hamari sanoo päättäväisesti.
Suur-Hamarille paralympialaiset sinetöivät neljän vuoden työn.
– Jos menestystä tulee, niin on koko neljän vuoden tavoite saavutettu koko tiimini puolesta. Ja koutsivainaan muistolle, haluan tietenkin vain parasta.
SAT 5.2.
4.40 Women’s Slopestyle Qualis, YLE TV2
SUN 6.2.
3.25 Women’s Slopestyle Finals, YLE TV2
6.25 Men’s Slopestyle Qualis, YLE TV2
MON 7.2.
5.55 Men’s Slopestyle Finals, YLE TV2
TUE 8.2.
8.30 Women’s And Men’s Parallel Giant Slalom Finals, YLE TV2
WED 9.2.
6.25 Men’s Halfpipe Qualis, YLE AREENA
6.45 Women’s Halfpipe Qualis, YLE TV2
8.25 Women’s Cross Finals, YLE AREENA
THU 10.2.
3.25 Women’s Halfpipe Finals, YLE TV2
7.55 Men’s Cross Finals, YLE AREENA
FRI 11.2.
3.25 Men’s Halfpipe Finals, YLE TV2
SAT 12.2.
4.00 Cross Team Event, YLE TV2
MON 14.2.
3.25 Women’s Big Air Qualis, YLE TV2
7.25 Men’s Big Air Qualis, YLE TV2
TUE 15.2.
3.25 Women’s Big Air Finals, YLE TV2
6.55 Men’s Big Air Finals, YLE TV2