Lumilautailijat

Lumilautamaajoukkue uudistuu

Tälle kaudelle lumilautamaajoukkue lähtee uudistuneella ryhmällä. Mukaan aikuisten joukkueeseen nousee uusia nuoria laskijoita, ja vastavuoroisesti aikuisista konkareita siirtyy sivuun.
Aikuisten maajoukkueessa jatkavat Roope TonteriEnni RukajärviKalle JärvilehtoRene RinnekangasMikko RehnbergHenna Ikola, Anton LindforsMatti Suur-HamariEmmi Parkkisenniemi ja Axel Thelen.
Nuorten joukkueesta aikuisiin nousevat Iina Puhakka ja Joonas Bergman. Lisäksi toissa kaudella nuorten maajoukkueessa laskeneet Aleksi Nevakivi ja Carola Niemelä nousevat nyt aikuisten ryhmään.
Viime kauden aikuisten ryhmästä pois jää peräti seitsemän laskijaa. Jo aiemmin kisauransa lopettamisesta kertoneiden Janne Korven ja Peetu Piiroisen lisäksi joukkueesta sivuun siirtyvät Ville Paumola, Markus MalinAleksi PartanenKristiina Nisula ja Ella Suitiala. Kun sekä Piiroinen, Korpi että Malin lopettavat kisaamisen, ei halfpipessä tällä kaudella nähdä suomalaisia.
– Joukkue näyttää aika paljon nuoremmalta kuin edelliseen kauteen tullessa. Muutamat vanhemmat laskijat kun olivat tulleet urallaan siihen päätökseen, ettei kisahommat enää jatku, niin tuli tilaa nostaa nuorempia maajoukkueeseen. Tämä oli hyvinkin luonnollinen hetki tehdä sukupolvenvaihdos. Monilla oli pitkät urat taustalla, ja heillekin tuntui luonnolliselta päättää kisaaminen olympiakauteen ja tehdä tilaa nuoremmille, päävalmentaja Antti Koskinen kommentoi Australian lumileirin tiimellyksestä.
Koskinen on erittäin tyytyväinen joukkueen uuteen koostumukseen, ja hän ottaa ilolla uudet laskijat mukaan.
– Nuorissa on tosi hyvä jengi nyt kasassa. Naisten puolella on semmoinen ryhmittymä, jotka ovat touhunneet koko koulutaipaleen yhdessä Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa ja hitsautuneet yhteen. Hienoa, että pääsevät puskemaan toisiaan eteenpäin nyt myös maajoukkuetasolla. Pojissa on sama homma. Akatemian kasvatteja ovat myös poikien nousijat, ja siellä on hyvää pohjatyötä tehty. Nuorisojengistä paistaa hyvä asenne. Kesän fysiikkaleireillä kaikki tekivät hyvällä asenteella hommia, ja testit lupaavat hyvää. Se välittyi myös vanhempaan osastoon, joka myös oli hyvässä kondiksessa. Se lupaa hyvää talvea ajatellen: pitkä kausi tarvitsee hyvää kuntoa, että jaksaa painaa.
Roope Tonteri
Päätavoitteena MM-kisat
Kauden päätavoite on FIS:n maailmanmestaruuskisat, jotka pidetään kahden vuoden välein. Tällä kertaa kisataan Park Cityssa Yhdysvalloissa. Suomalaiset ovat tuoneet FIS:n MM-kisoista joka kerta tuliaisena mitaleita aina vuodesta 1997 lähtien, joten menestystä lähdetään hakemaan tänäkin kautena.
– Päätavoitteena meillä on MM-kisat helmikuussa Park Cityssä. Sinne pyritään lähettämään mahdollisimman iskukykyinen joukkue. Alkutalvi katsotaan, kenellä lasku kulkee ja kisamenestyksenkin pohjalta tehdään lähtijöistä päätöksiä. Vaikka joukkue onkin nuorempi, kokemusta on myös mukana. Kun miettii Roopea, Kallea, Enniä, Reneä ja vaikka Mikkoa, niin kaikki ovat kokeneita kisaajia. Ja varsinkin olympialaskijoilta on lupa odottaa yhtä hyvää ellei jopa parempaa laskua kuin edellisinä vuosina. Finaalipaikkoja lähdetään edelleen ensisijaisesti tavoittelemaan, ja finaaleissa on onnistuttava. Fysiikkapuolta lähdetään tänä kautena nostamaan isommin. Taitoja löytyy kyllä kaikilta, mutta jos paremmalla fysiikalla pystyisi vetämään vielä isommin tai jaksaisi laskea enemmän, niin onnistumisen edellytykset paranevat. Uudet laskijat on saatu nyt hyvin mukaan, ja hyvissä tunnelmissa mennään talvea kohti.
Aikuisten maajoukkue:
Roope Tonteri (slopestyle ja big air)
Enni Rukajärvi (slopestyle ja big air)
Kalle Järvilehto (slopestyle ja big air)
Rene Rinnekangas (slopestyle ja big air)
Mikko Rehnberg (slopestyle ja big air)
Axel Thelen (slopestyle ja big air)
Henna Ikola (slopestyle ja big air)
Emmi Parkkisenniemi (slopestyle ja big air)
Aleksi Nevakivi (slopestyle ja big air)
Iina Puhakka (slopestyle ja big air)
Joonas Bergman (slopestyle ja big air)
Carola Niemelä (slopestyle ja big air)
Anton Lindfors (crossi)
Matti Suur-Hamari (paracrossi ja banked slalom)
Tiedote: Suomen Lumilautaliitto
Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia