Videot

Melter 2 & haastattelussa Petrus Saikkonen

Petrus Saikkonen kuvasi melkoisen katupätkän Helsingin Lumilautailijoiden Melter II leffaan. Melter on Helsingin Lumilautailijoiden projekti, jossa seura haluaa tukea yhtä lumilautailun tärkeää osa-aluetta, katuleffojen kuvaamista. Leffalla on ollut lokakuun aikana useampia ensi-iltoja ympäri Suomea sekä myös Tukholmassa. Nyt leffa saadaan vihdoin Internettiin kaiken kansan ihailtavaksi ja otimme Petruksen haastatteluun leffan tiimoilta.

Alkuun perus, kukas olet, missä asut, missä oot alottanu laskee ja missä lasket nykyisin?

Morjesta! Oon Petrus Saikkonen Oulusta.

Oon alottanu laskeen Peuranmäellä, Oulun lähikunassa. Se on semmonen hyvän kokonen pulkkamäki johon rakenneltiin ite pelit, vehkeet ja systeemit. Joona voitti joskus 1000€ Seatin lumirahastosta, sillä saatiin hyppyrin pohjat tehtyä sinne. Siellä on kyllä hyvä meininki!

Siellä tulee vieläkin käytyä joitakin kertoja talvessa, mutta enimmäkseen lasken nykyään Ruskossa ja Iso-Syötteellä.

Miten sun mielenkiinto katulaskemista kohtaan heräsi ja miten sun katulaskeminen alkoi?

Videoiden kautta se alkoi kiinnostaan. KBR:n, Hasty Crewin ja Keli Productionsin videot oli suurimpia syypäitä siihen, että lähin itekki koittamaan perässä. Kuvattiin kavereiden kanssa ensimmäinen katuvideo (OFF Rytmihäiriö) 2013-14 talvena. Joka vuosi sitä on jotaki katuhommia kuvannu, jännä miettiä, että tuostakin on jo noin monta vuotta! 

Miksi sä tykkäät laskea kaduilla, mikä siinä kiehtoo?

Parasta on kun saa toteuttaa omia visioita ja laskea just semmosia juttuja mitä haluaa. Ite laskemisen lisäksi katulaskemisessa kiehtoo kaikki muu toiminta ja värkkääminen siinä ympärillä. Se kun löytää jonku kivan spotin, joka toimii vielä sitten kun pääsee koittamaan sitä ja saa toteutettua siihen haluamansa liikeradan:Dd

Kaikki kuvausreissut kavereiden kans on ehottomasti iso osa tätä hommaa.

Miten sä päädyit mukaan Melteriä kuvaamaan? 

Ensimmäistä Melteriä oli kuvaamassa tuttua porukkaa ja samoja ukkoja joiden kans ollaan kuvattu Labyrintin videoita. Mua sitte pyydettiin mukaan toiseen Melteriin.

Kerro Melterin kuvaamisesta, millainen kokemus se on ollut? 

Mukavahan se on ku hyvällä porukalla pääsee tekemään sitä mistä tykkää:) Asuntoautolla oli helppo liikkua rennosti omien aikataulujen mukaan. Mukava ilmapiiri meillä on spoteilla, kaikkien jutut otetaan huomioon ja pyritään toteuttamaan kaikkien spotit, missä kukakin haluaa vetää. Videota on kuvattu ympäri Suomea. Ite kuvasin enimmäkseen Oulussa ja Etelä-Suomessa. 

Mikä oli mieleenpainuvin matsku leffasta? 

Oiskohan Kuhmoisen kinkkiin sw bäkkiteili, vietettiin kaks mukavaa kevätpäivää siellä mutta ei se sillon mennyt. Käytiin sit toisella reissulla uudemman kerran siinä ja sitten se tuli jollain kuudennellatoista yrityksellä, ja saatiin sinä päivänä kaks muutakin matskua, nii se oli kyllä hyvä päivä. 

Teillä on nyt ollu Melter II ensi-iltoja, mikä fiilis niistä on jäänyt? 

Joo nyt on ollu Helsingissä ja Rukalla ja nyt vielä Tukholmassa. Onhan se palkitsevaa ku koko projekti saadaan valmiiksi ja pääsee ite näkemään sen ja näyttämään muille samanhenkisille.

Mites tulevan kauden suunnitelmat? 

Ei oo vielä mitään selkeetä suunnitelmaa. Uuden Labyrinth Crewin videon kuvaaminen kiinnostais kyllä. Veke ootko messissä??

Mites sun sponssikuviot? 

Nicheltä saan lautoja ja Glonelta myssyjä päähän. Ei mitään sen kummempaa.

Mitäs oot tykänny Nichen laudoista? 

Oon kyllä tykänny, Wraith 158cm on kyllä lemppari parkkilauta ja toimii just reililaskemiseen tosi hyvin. Toinen hyvä vähän jäykempi on Crux, jolla oon tykänny laskea.

Kiitos Petrus! Terveisiä lukijoille? 

Kiitos ja lämpimiä terveisiä lukijoille! 

Teksti: Siv Knudsen Kuvat: Miro Syvänen & Snibudi

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia