Varusteet

MONTEC Laskuvaatemallisto 2021: Uusi tulokas markkinoilla

Oletko jo kuullut MONTECista? Jos et, emme ihmettele, sillä kyseessä on melko uusi laskettelu- ja lautailuvaatemerkki. 

Mikä on MONTEC? 

MONTEC on Ridestoren vuonna 2016 kehittämä laskuvaatemerkki. Ridestore on eurooppalainen yritys, joka toimii myös Dope Snow -merkin takana. Vaikka Dope Snow keskittyykin enemmän rentoon rinnetyyliin, MONTECin lähtökohtana on laskijoiden tekniset vaatimukset vaatteille ja varusteille sekä niiden suorituskyky, ei tyyli. Ne on varustettu teknisillä innovaatioilla, joiden inspiraation lähteinä laskijat, kuten sinä, minä ja monet muut, ovat toimineet. Ja laskijat, jotka tarvitsevat suojaa vaihtelevilta sääolosuhteilta vuoristoissa, tuntureissa ja rinteissä päivästä toiseen. 

MONTEC ei silti suorita mitään ennennäkemättömiä temppuja. Aikalailla päin vastoin. Yksinkertaistetulle tyylilleen uskollisena, turhat ominaisuudet on karsittu pois ja jäljelle  jätetty kaikki tarpeellinen — ja hyvään hintaan. Kompromisseja ei kuitenkaan tarvitse tehdä teknisten ominaisuuksien tai muiden yksityiskohtien suhteen. Tuotteet myydään suoraan asiakkaille ja useiden välikäsien puutteesta säästyvät kustannukset kompensoituvat suoraan hinnoissa ja käytetään tuotekehitykseen. 

Vastinetta Rahoillesi

Mitä sitten saat? Ridestore on oppinut asian jos toisenkin viimeisen vuosikymmenen aikana Dope Snow -merkkiä kehittäessään, jonka ansiosta he tekevät yhteistyötä korkealaatuisten materiaalivalmistajien kanssa. Tästä johtuen MONTECin lippulaivamalliston vaatteet on valmistettu 20k/20k -kuoresta, joka koostuu kestävästä nylonista ja omaa korkean 300 000 Martindale-arvon. Jos tämä luku ei kerro vielä mitään, kotisohvien kulutuksen kestävyydet, eli Martindale-arvot, ovat tyypillisesti 20 000 luokkaa. Lisäksi tämän vuoden malliston vettähylkivää DWR-pinnoitetta on entisestään paranneltu ja sen on kehitellyt sama yritys Teflon-pinnoitteiden takana. Monet muut alan brändit käyttävät myös samaista pinnoitetta.

Vettähylkivän ja hengittävän kuoren alta löytyy kompaktia ympäristöystävällistä lämmöneristystä, joka tekee heidän vaatteistaan toiminnallisia ja monipuolisia. Ja ne myös näyttävät hyviltä. 

Yritys on neljässä vuodessa kehittänyt kokonaisen valikoiman takkeja ja housuja aluskerrastoineen ja jopa laskulaseineen. Niistä kaikki vastaavat samaa korkeaa tasoa, kuin heidän päällysvaatteensa.

Malliston Parhaat 

MONTECin ulkovaatemalliston kärkinimi on Fawk. Se on itseasiassa ensimmäinen yrityksen valmistama takki, joka tarjoaa monipuolista suorituskykyä ja varma valinta siis kaikkeen perusrinnelaskusta syvempäänkin puuteriin.

Siitä löytyy hyvin säilytystilaa ja kaikki muut herkut, kuten lumipussi, tasku laskulaseille, vedenpitävät, mikrofleecellä vuoratut taskut, joustavat lumilukot ranteissa ja suuret hihansuut, jotka saat kiristettyä tarroilla hanskojen päälle. Emme missään vaiheessa kokeneet, että jotain olisi puuttunut suorituskyvyn osalta tai että olisimme halunneet jotain lisää. Hinta-laatusuhteeltaan siis erinomainen takki. 

Fawkin lisäksi miesten All Mountain 20k -sarjasta löytyy vastaavilla ominaisuuksilla myös anorakkimallinen Dune ja täyspitkällä epäsymmetrisellä vetoketjulla varustettu Doom. 

Naislaskijoille MONTECilta löytyy myös Dune ja Doom sekä kiinnostava takamaastoon suunnattu Virago pidemmällä mallilla. 

MONTEC ei ole vain yhden tempun ihme. Mallistosta löytyy nimittäin myös kuoritakkeja, joissa on sama tekninen kuori ilman lämmöneristystä ja ne tarjoavat monipuolisuutta kerrospukeutumiseen ja vapaalaskukäyttöön. Tämän lisäksi mallistossa on saatavilla joukko softshell-takkeja leppoisampaan rinnelaskuun ja parkkiin. 

Ja kuulimme muuten huhua kehitteillä olevasta teknisestä kuoresta, joka tulisi kantamaan korkeita 30k/30k vedenpitävyys- ja hengittävyysarvoja. 

Tuomio

Seuraavaa laskutakkia hankkiessasi, kannattaako antaa MONTECille mahdollisuus? 

Sinä teet lopullisen päätöksen, mutta kokemuksemme perusteella, heidän takkinsa on valmistettu samoilla tekniikoilla, samoista materiaaleista sekä samoista komponenteista (kuten vedenpitävät vetoketjut, kiristysnauhat, lumilukot) kuin monien markkinoiden tunnetuimpien merkkien takit. Ero on yksinkertaisesti vain siinä, ettet näe näitä tuotteita kauppojen hyllyillä, merkki on melko uusi ja niitä myydään vain Ridestoren omilla sivuilla. 

Ridestore tarjoaa ilmaisen maailmanlaajuisen toimituksen kaikille tilauksille sekä ilmaisen palautuksen ja vaihdon. Eli jos tuote ei miellytä, on palauttaminen sekä koon vaihtaminen tehty erittäin helpoksi. Löydä Montecin uusin laskettelutakki -valikoima osoitteesta Ridestore.fi. 

Laskijoiden tarpeisiin luotu ja asiakkaitaan kuunteleva. Uskomme, että MONTEC on merkki, josta tulette kuulemaan vielä tulevaisuudessa.

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia