Muut Vapaalasku Varusteet

Nitro Quiver Series: Squash käyttökokemukset

Nitro Quiver Series – The Squash 153cm / 159cm

Nitron Quiver Series pitää sisällään Bryan Foxin ja Austin Smithin suunnittelemia lautoja, joiden pääasiallinen käyttöpaikka on takamaastoissa ja rinteiden ulkopuolella.

Nyt sarjaan uutuutena tullut The Sqush – tuttavallisemmin kössi – on sarjan monipuolisin lauta, joka toimii erinomaisesti myös rinteissä ja jopa parkissa. Lauta nähtiinkin jo viime kaudella myös Eero Ettalan instagramissa, jossa Eero veteli muina miehinä myös reilit ja pressit Squashilla. Tälle kaudella Squash on näyttäytynyt kaikissa Eeron puuterishoteissa. Squash on hyvin leikkaava directional camber, joka toimii kovassakin vauhdissa myös rinteen puolella. Laudan muoto on tapered swallowtail, eli se kapenee lyhyttä ja halkaistua tailia kohti. Se on yhdistetty progressive sidecutiin, eli laudan leikkaus myös tiukkenee tailia kohti. Lauta on hauska taittaa käännöksiin, joista se ampaisee ulos kohti uutta carvea. Lauta kuuluukin Nitron Carver Crüe -leiman alle, jolla merkitään parhaiten käsi maassa eurokurvailuun soveltuvat laudat. Lauta on kiertojäykkä, mutta silti ei mikään liian jäykkä rautakanki. Kokomusta nopea sintrattu HD-pohja takaa vauhdit ja on helppo paikata.

Laudan suosiosta kertoo, että se tulee ensi kaudelle Nitron perusmallistoon useammalla mallilla. Ensi kaudelle on tulossa naistenmalli sekä splitti.

Taatusti hauska kakkoslauta parkkilaskemisen oheen, kunnon carveri,  jolla voi kumminkin huoletta vetästä parit pressitkin välissä ja ländätä feikkiin ongelmitta. Suosittelemme testamaan! 

Käyttökokemukset: Puuterimahdollisuuksia minulle ei laudan kanssa ei valitettavasti ole vielä kiertynyt pientä hissipuuteria lukuunottamatta, mutta en näe syytä miksei lauta toimisi pehmeässä myös erinomaisesti. Varmasti ihan rehtiin puiden pujotteluun ja syvään putskuun löytyy mm. Quiver-sarjasta sopivimpiakin lautoja, mutta Squashin vahvuus on ehdottomasti monipuolisuudessa. Siksi haluisin testata Squashia nimenomaan rinnelaskussa ja parkissa.

Kun laudan veti ensimmäistä kertaa jalkaan niin tietenkin nosen pituus oli silmiin pistävä.  Normaalisti lasken 153-154cm parkkilaudalla, joten 159cm on jo tuntuvasti isompi. Aloittelin pienistä hyppyreistä ja alkuun tuntui jännältä lähteä yrittämään esimerkiksi fronttikolmosia etukantilta kun tuntui, että onnistun varmasti jotenkin tyrimään nosen kiinni lipan nokkaan. Pelko oli kumminkin aiheeton. Vähän lisää vauhtia ja asennetta niin lauta toimi ihan kuin normilautakin, piti vain unohtaa että jalassa on nyt vähän eri pituinen lankku. Erityisesti bäkkisuuntaan pyöriminen on todella hauskaa koska iso nose pakottaa helposti pyörimään vähän killissä ja lähtemään teilin kautta pyörimään eikä suoraan sivulle.

Leikkaavuus laudassa on erinomainen myös rinnelaskuun. Jämäkkä camber ei pelästy kovaa vauhtia, eikä nosessa tunnu monelle putskulaudalle tyypillistä löysyyttä rinnelaskussa. Squash on melko kiertojäykkä, joten kantti pitää koko pituudeltaan. Progressive sidecut teki leikkaavuudesta vähän erilaisen kun perinteinen twintip, mutta vain hyvällä tavalla. Lauta jäi aluksi muutaman kerran ”raiteille” kun tuntuu että vauhti vaan kiihtyy käännöksen loppua kohti ja todellakin ”ampaisee” sieltä kohti seuraavaa käännöstä.

Reilit jätin laudalla suosiolla väliin, koska se nyt ei ehkä ole tarkoituksenmukaista. Kuten Eeron instasta on nähty niin toki sekin onnistuu, mutta itse halusin rajoittaa laskemistani tällä siihen, että pysytään vain kurveissa ja hypyissä. Henkisesti tämä olikin varsin piristävä kokemus. Kun reilipuoli jäi vetämättä niin yksinkertaiset ilmat ja trannyfinderit tuntuivat taas pitkästä aikaa varsin piristäviltä ja tuntui vähän kuin olisi palannut johonkin lumilautailun perinteiseen olemukseen, kun ei ollut ajatustakaan siitä että pitäisi pyöriä yli kolmosia tai yrittää switchinä sitä sun tätä. Suoraa metukkaa vaan niin kyllä elämä hymyilee. Erityisen hyvin tämä toimi, kun halusi käydä itsekseen vain tunnin losottamassa rinnettä. Tällä laudalla vietin ehdottomasti kauden hauskimmat laskupäivät, vieläpä aika ankeissa olosuhteissa. En edes osaa kuvitella, mitä Squash antaisi isommassa rinteessä.

Yksi tälläinen päivä oli jäisessä Talman pipessä. Omalla parkkilaudalla pipeen ei ollut mitään järkeä dropata noissa olosuhteissa, mutta Squashin hakeminen autosta muutti kuvion ihan täysin. Oma pipen vetäminen ei suuria spinnejä sisällä, mutta ainakin suoriin ilmoihin ja vauhdilla ajamiseen lauta toimi varsin loistavasti. Kolmosia ja air to fakiejä tuli myös ajettua ongelmitta, toki lauta ei nyt ihan twintipin ketteryyteen näissä yllä. Hetken laskemisen jälkeen setbackiä ei edes oikeastaan muista, tuntui jopa että lyhyempi teili helpotti omaa pipen laskemista kun se ei ollut ”tiellä” lipiltä lähdettäessä. Ja tietenkin isolla nosella on erinomaisen mukava kiskoa niitä bs kaaren metukoita. Oma kanta on se, että jos budjetti vaan kestää niin toinen lauta sen perus parkkitikun ohelle on varsin hyvä hankinta. Tällä tavalla, varsinkin etelässä, säästyy kiroilemasta niinä päivinä kun rinne on jäässä ja oikein mitään ei voi tehdä.

Teiliä laudassa on sen verran, että feikkiin voi ländätä suht ongelmitta, tosin se tuntui aluksi aika jännältä. Switchinäkin ajoin hyppyriin, mutta reilun setbackin takia se tuntuu aika oudolta, mutta samaan aikaan varsin hauskalta. Vaatii totuttelua, mutta kun pari switch bs1stä sai lähtemään niin oli ne varsin mukavan tuntuisia. Varmasti osaavissa käsissä Squashilla voi tehdä ihan samat kun normilaudallakin, mutta en tällä itse lähtisi cabaseiskoja treenamaan.

Yhteenvetona sanoisin, että jos haluat yhden laudan jolla on mahdollista laskea takamaastossa, eurokurvata rinteessä ja haluat pitää parkissa asiat yksinkertaisina, niin älä pelkää kokeilla tälläistä vähän radikaalimpaakin vaihtoehtoa. Jos hyppysi pysyvät kolmosissa ja yleensä ajat hyppyriin oikein päin niin Squash voi tuoda ihan uutta iloa lautailuun. Erityisesti suosittelisin tätä vaihtoehtoja vanhemmille laskijoille, joilla on pohjalla jotain osaamista hyppimisestä, mutta jotka eivät välttämättä halua enää treenata mitään uusia megaspinnejä vaan lähinnä nauttia laskemisesta ja tekemisestä. Uuden opetteluun Squash ei varmasti ole helpoin lauta, mutta jo opitun tekemiseen todella, todella nautinnollinen ja hauska parkista puuteriin. Iso suositus.

Nitro 159cm TÄSTÄ

Nitro 153cm TÄSTÄ

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia