Nitro Ripper (Tytöille täysin vastaava malli on Spirit) on oivallinen ensilauta ja juniorlauta parkkilaskun opetteluun. Laudassa on Nitro Flat-Out rocker, joka tarkoittaa sitä, että pohja on tasainen ja nosesta ja tailista profiili nousee ylöspäin. Flex (eli laudan joustavuus) on löysä, joten lautaa on todella helppo käsitellä ja perusteet tällä on helppo ottaa haltuun, mutta vauhdin kasvaessa, leikkaavassa käännöksessä varsinkin jäisellä, laudan profiilin rajoitukset tulevat välillä esiin (camber on aina camber). Jos juniorisi pystyy pyörimään jo keskikokoisista hyppyreistä niin kannattaa katsella myös esim. Nitro Team -laudan juniorimallia (tai tytöille vastaava Ariel). Erityisen hyvin Ripperillä taittuu reilien ja pressien opettelu. Helppo ja anteeksiantava lauta on turvallinen reileissä, eikä kantteja tunnu saavan millään hirttämään kiinni muoviputken tai pressin pintaan.

Kenelle: Rinnelaudaksi aloittelijoille, junioreiden katu- ja parkkilaudaksi, junnulaskijoille, jotka haluavat opetella parkkitemppuja, parkkilaskijoille, jotka viihtyvät paljon reilien parissa ja parkkilaskijoille kenen ”sendaus” ei ole vielä luokkaa Eero Ettala. On aina todella vaikea sanoa, missä raja menee löysemmän ”easy access” -laudan ja jämäkämmän laudan välillä. On aina vähän laskijasta kiinni, miten lautaa pystyy käsittelemään – jos lapsi on fyysisesti lahjakas/osaava, ei pelkää vauhtia ja jaloista löytyy voimaa niin liian löysähkö lauta voi nopeasti jäädä ”pieneksi”, mutta jos startti on vähän varovaisempi ja vauhti ei kasva kovaan tahtiin niin löysemmästä laudasta voi olla pidempään iloa ja siihen tottuu. Ripperin flex (2) huomioon ottaen myös laskijan painolla on paljon vaikutusta siihen miten lauta käyttäytyy, mutta mielestäni Ripperin voi huoletta ottaa vähän pidempänä niin lauta ei jää heti ”pieneksi” kun laskija kasvaa monesti nopeastikin. Kevyt lauta on niin helppo käsitellä, että muutaman sentin lisäys ei haittaa. Ripperin voi parkkikäyttöön ottaa huoletta niin, että lauta ylettyy lähelle nenää. Laskemisen kannalta pidempi lauta on joka tapauksessa parempi, ainostaan reilitemppujen treenauksessa lyhyydestä voi olla pientä etua.

Jos jo isompi juniori laskee lähinnä rinnetta, perusteet ovat hallussa ja leikkaavahko käännös kantilla onnistuu kovemmissa vauhdeissa niin rinnelaskuun ottaisin suoraan jämäkämmän laudan, kuten yllä mainitun Teamin tai Arielin, joita saa koosta 138cm eteenpäin.
Laudassa on aikuisten malleista tuttu Powercore-puuydin. Käsiteltävyyttä on lisätty tekemällä laudasta ohuempi. Tunnistettava elementti Ripperissä onkin siteiden alla oleva ”kuviointi” joka nostaa siteen normaalikorkeudelle ohuemman laudan pinnasta.
Tästä kaudesta lähtien Nitron lautojen kasvihuonepäästöt ovat kompensoitu kokonaisuudessaan.
Lautaa on saavilla siteiden kanssa täältä: https://nitrosnowboards.fi/tuote/ripper-youth-charger-siteet/
Kids on saatavilla koossa 86cm, 96cm ja 106cm
Youth on saatavilla koossa 116cm, 121cm, 126cm, 132cm, 137cm, 142cm, 141cm, 149cm wide
Muoto Twin
Profiili Flat-Out Rocker
Flex (2) Softride
Muita speksejä
Powercore Standard Core Profile
FSC Certified100% Natural Speed Wax
Lisätietoja laudan spekseistä löydät TÄÄLTÄ



Teksti: Mikko Kempas