Tapahtumat

Parkkikoulu

Lumilautaliitto haluaa tehdä parkkilaskemiseen tutustumisen mahdollisimman helpoksi, turvalliseksi ja ennen kaikkea hauskaksi. Siihen kutsuun vastaa Parkkikoulu. Pääasiassa alakouluikäisille suunnatut tapahtumat tuovat lähikeskuksiin helpotettuja laitteita ja asiantuntevia valmentajia. Yksi niistä on vanha kettu Henri Laakkonen, joka kertoo tapahtumasta enemmän.

Mikä on Parkkikoulu, ja kenelle se on suunnattu?

Parkkikoulussa on kyse tuoda julki parkkilaskemisen saloja ja jakaa niksejä parkkilaskemiseen liittyen. Se on tarkoitettu ihan kaikille, joita kiinnostaa tietää enemmän parkkilaskemisesta, eikä iällä tai sukupuolella ole merkitystä.

Millaista on ollut olla valmentajana Parkkikoulussa?

Valmennushommat ovat olleet antoisia. Mukava nähdä, että pienillä vinkeillä monet kehittyvät ja oppivat heti uusia temppuja. On palkitsevaa nähdä riemu näiden ihmisten kasvoilla. Myöskin on mukava jakaa omaa tietämystä tästä lajista ja saada mahdollisimman paljon harrastajia lajin pariin.

Mitkä ovat olleet sinulle parhaita hetkiä niissä touhuissa?

Varmastikin juuri nuo, kun on antanut vinkkejä, ja näiden vinkkien avulla on tullut onnistumisia. Se fiilis, mikä näkyy kasvoilla, kun on oppinut uutta, on ihan mahtavaa.

Tuolla varmaan on tyyppejä, jotka vähän arkailevat lähtemistä mukaan. Mitä kannustusta heittäisit?

Parkkikoulussa käydään läpi porukan laskukamoja ja asetuksia ennen itse laskemista. Lisäksi opetellaan perusteita eli hyppyjä tasamaalta, kantilla laskua sekä rinnekikkailua, minkä jälkeen käydään testaamassa pikkuhyppyreillä ja presseillä sitten itse temppuilua. Jokaisen kohdalla katsotaan tasoon sopivat jutut, joita opetellaan. Suosittelen parkkikoulua todellakin: se voi olla jokin pieni niksi tai vinkki, jonka avulla oppii liudan uusia temppuja. Lisäksi tutustuu uusin ihmisiin, joista voi tulla pian ystäviä ja laskukavereita. Ja mikä muutenkaan olisi parempi urheilu- ja ulkoilumuoto kuin laskeminen ystävien kanssa!

19.–20.12.2015 Vuokatti

13.–14.1. Kokonniemi

17.1. Ounasvaara

20.–21.1. Sveitsin hiihtokeskus

26.–27.1. Messilä

27.–28.1. Mustavuori

30.–31.1. Iso-Syöte (Superviikonloppu)

3.–4.2. Peuramaa

3.–4.2. Hirvensalo

9.–10.2. Mustavaara

9.–10.2. Ruskotunturi

9.–10.2. Mielakka

13. –14.2. Laajis (Superviikonloppu)

17. –18.2. Ruka

17. –18.2. Vihti Ski

6.3. Tornikeskus

12. –13.3. Talma (Superviikonloppu)

16. –17.3. Ruka

31. –3.4. Vuokatti (SM-kisat)

http://www.fsa.fi/kilpailuttapahtumat/tapahtumat/parkkikoulu/

Screenshot 2016-02-18 16.03.17

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia