Piruliina – VVA ensi-ilta

Piruliina tiimin kolmas lumilautailu elokuva VVA, vailla vakituista asuntoa, sai ensi-iltansa Helsingin Cafe Mascotissa lauantaina 22.10. Paikalla oli yli kaksisataa henkeä, ja jälleen Mascotin tiskin edus oli ääriään myötä täynnä Ice Beaveria havittelevista janoisista lumilautailun ystävistä. Piruliina tiimin naiset kiittelivät kovasti, kuinka paljon väkeä paikan päälle oli saapunut. Erityisesti naisten mieliä lämmitti nähdä niin paljon heille entuudestaan tuntematonta väkeä ja oli mukava huomata kuinka lumilautailu tuo erilaisia ihmisiä yhteen.

Elokuvan nimi VVA – vailla vakituista asuntoa viittaa naisten omaan valintaan elää elämäänsä ilman kiinnikkeitä ja rajoitteita. Koska kaikilla ei valitettavasti ole yhtä etuoikeutettua tilannetta, mimmit lahjoittivat puolet elokuvan lipputuloista pitkäaikaiskodittomien VVA ry:lle.

Piruliina tituleeraa itseään aikuishaavelijoiden mimmikollektiivina. Se tuo yhteen mielenkiintoisen porukan moniosaajia eri aloilta. Laskureissujen lisäksi naiset yhdistävät voimiaan erilaisissa työprojekteissa, muussa harrastetoiminnassa ja etenkin aamupaloilla. Lujasta ystävyydestä puhumattakaan. Piruliinan perusarvoihin kuuluu ihmisten ja luonnon kunnioittaminen, porukka tekeekin aktiivisesti duunia luonnon monimuotoisuuden suojelemiseksi ja pyrkii tekemään omat reissunsa mahdollisimman ekologisesti ja vähällä ympäristökuormituksella.

img_9073

VVA leffa on pyritty tekemään edeltäjiensä kaltaisesti hauskuus ja rakkaus laskemiseen edellä, pilke silmäkulmassa. Leikkaus on melko hidasta, mutta mikäpä kiire tässä maailmassa olisikaan, laskemisesta tulisi nauttia. Hauskoja pannuja kertyi viime talvena tavallista vähemmän, mutta onneksi niitäkin pätkään mahtui. Sanatarkasti lainataksemme avauspätkän saanutta Wilma Wibomia: “Ei me ehkä olla universumin parhaita lumilautailijoita, mutta ollaan maailman hassuin sakki luovia, lahjakkaita, rohkeita hulluttelijanaisia, jotka aina pitää toistensa puolen ja kannustaa kreiseimmissäkin ideoissa. Tällänen ystävyys on harvinaista ja saadaan aina aikaiseksi hyviä tarinoita yhessä. Jaetaan toistemme elämän käänteet, kyyneleet ja naururypyt. Tänkin leffan myötä ei voi kun taas olla maailman onnellisin, että on elämässä tällaset huikeet tyypit, jotka ottaa kopin, jos putoaa.”

Leffan voi käydä katsomassa osoitteesta

https://vimeo.com/188887802

http://www.vihdoinkotiin.fi/

Kuvat: Niko Häggman / Iso-Syöte

na%cc%88ytto%cc%88kuva-2016-10-28-kello-19-53-44

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia