Lumilautailijat

Rehnberg Mammothin maailmancupissa finaaliin vuokravälineillä

Mikko Rehnberg on laskenut jatkoon Mammothilla slopestylen maailmancupissa. Finaalipaikka irtosi vuokraamon välineillä. 

Mammothilla Yhdysvalloissa lasketussa slopestylen maailmancupin kilpailun karsinnoissa Mikko Rehnberg on ottanut jatkopaikan. Hän oli karsinaryhmänsä seitsemäs, kun 16 laskijaa jatkoi finaaliin. Karsinnat voitti yhdysvaltalainen Judd HenkesJoonas Bergman oli 52:s ja Aleksi Nevakivi 58:s. 

Karsinnat siirrettiin huonon sään vuoksi keskiviikolta torstaille, eikä naisten karsintaa päästy laskemaan torstainakaan. Miesten finaali lasketaan perjantai-iltana Suomen aikaan, mutta naisten kisan starttaamisesta ei vielä ole tietoa. Naisissa kisaan osallistuvat Henna Ikola ja Emmi Parkkisenniemi

Rehnberg oli finaalipaikkaan ja kisaan tyytyväinen: – Ihan hyvä fiilis oli laskea. Treeneissä aurinko paistoi ja sitten totta kai saatiin kisakeli päälle, eli oli aika epätasaiset olosuhteet laskea. Onneksi tuli ländättyä jonkinlainen rani, ja katsotaan, jos huomenna saisi paremmin. On siistiä, että radassa on pakollinen kaari. Monissa kisoissa on ollut hyppyrin laidassa kaari, mutta se on ollut mahdoton tuomaroida, kun on ollut hyppyri vieressä mitä vetää. Itse tykkään kaarista, joten kiva, että siellä on semmoinen. Ainut vaan, että täällä tuulee aika monesti. Toivottavasti saataisiin finaaliin hyvä keli ja kunnon kisa. 

Rehnbergille lisähaasteita sään lisäksi aiheutti omien välineiden puuttuminen. Hänellä ovat olleet matkatavarat hukassa Yhdysvaltoihin saapumisesta saakka, joten hän laski karsinnat vuokravälineillä. Niillä laskeminen toi oman haasteensa: – Kyllähän vuokrakamoilla laskeminen aika paljon vaikuttaa. Varsinkin vuokrakengät ovat ihan erilaiset kuin millä yleensä lasken. Tänään sain vähän jo tatsia lautaan. Ensimmäisenä päivänä mulla oli tosi löysät kamat. Toisena päivänä laudassa oli liian isot siteet, niin piti laittaa lunta kengän ja siteen väliin. Tänään oli jo ihan sopivan kokoiset siteet, mutta on aika outoa laskea parkkilaudalla, kun normaalisti lasken putskulaudalla. Kamat tulevat hyvällä tuurilla huomenna illalla, joten finaalinkin lasken vuokravehkeillä. 

Finaali lähetetään Yle Areenassa osoitteessa https://areena.yle.fi/1-50082703 klo 19.25 alkaen. Jälkilähetys alkaa Yle TV2:lla klo 22.20. 

Tulokset:http://medias3.fis-ski.com/pdf/2019/SB/7636/2019SB7636RLQ.pdf

1. Judd Henkes USA, 92,50

2. Chris Corning USA 82,00…

7. Mikko Rehnberg 63,25

Kuva: Harri Tarvainen  Teksti: Suomen Lumilautaliitto 


Aikuisten maajoukkueen viralliset yhteistyökumppanit ovat Ruka ja Pihlajalinna.

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia