Suomileffat Videot

Remarkable

Remarkable on Helsingin Lumilautailijoiden leffaprojekti, jossa laskijoina on mukana kokoonpano Suomen lupaavimpia nuoria naislaskijoita. Leffa on kuvattu Suomen kaduilla kaudella 2022-2023 ja se saa ensi-iltansa 23.9.2023. Leffassa laskevat Telma Särkipaju, Maija Luurila, Emmi Parkkisenniemi, Eppu Taka, Carola Niemelä, Veera Immonen, Saana Korhonen ja Karoliina Wuorivirta.

Haastattelimme Telma Särkipajua ja Maija Luurilaa, jotka tullaan myös näkemään leffassa.

Maija Luurila

Mitkä on fiilikset ennen enskareita?

Tosi odottavaiset fiilikset! En oo ite vielä nähnyt lopullista videota, joten innolla odotan, että päästään näkemään sen. Oon kyllä varma, että tiedossa on onnistunut kokonaisuus.

Miltä tuntuu olla osa tätä projektia?

On ollut ihan mahtavaa ja todella mielenkiintoista myös, koska en oo aikasemmin ollut tämmösessä projektissa mukana tai pahemmin laskenut streettiä ylipäätään. Sen takia tää olikin hyvä tilaisuus päästä näkemään vähän sitäkin puolta laskemisesta.

Kerro vähän teidän porukasta, jolla kuvasitte leffaa. Oliko kaikki sulle entuudestaan tuttuja?

Kaikki oli entuudestaan enemmän tai vähemmän tuttuja. Osan tuntenut jo monia vuosia ja osaan pääsi sitten tutustumaan paremmin tän videoprojektin kautta, mikä on tosi hieno juttu.

Millaista oli kuvaa yhdessä?

Tosi hauskaa oli. Tykkäsin tosi paljon siitä, miten hyvä yhteishenki meillä oli. Kaikki oli mukana raksaamassa jokaista spottia ja mukana kannustamassa toinen toistaan.

Leffan nimi on “Remarkable”. Mikä sun mielestä tässä projektissa oli erityisen merkittävää?

No oikeastaan just se, kuinka hieno porukka meillä on päässy mukaan toteuttamaan tätä.

Herättikö tän leffan kuvaaminen uutta inspiraatiota?

Joo! Leffan kuvaaminen antoi paljon inspiraatiota mennä jatkossakin spoteille. Aion kyllä olla mukana, jos tulee jatkoa leffalle.

Olit ottanut jonkun verran valokuvia teidän reissuilta. Haluutko kertoo sun mielenkiinnosta valokuvaamiseen enemmän?

Mä nautin paljon valokuvaamisesta ja tykkään kuvata just laskemista, koska se on pitkään ollut itselle tärkeä juttu. Olin myös nyt ensimmäistä kertaa spoteilla ottamassa valokuvia ja siitä tykkäsin erityisen paljon siitä, kun kadulla on tosi vaihtelevan näköisiä spotteja. Spoteilla on myös tilaa etsiä kuvakulmia ja käyttää luovuutta. Mulle oli myös heti alusta selvää, että haluan ikuistaa projektin myös valokuvilla.

TELMA SÄRKIPAJU

Mitkäs on fiilikset ennen enskareita?

Jännittää, mutta mä luotan Calleen (Hasselblatt), että se on saanut editoitua hyvän pätkän. Oon todella innoissani, että päästään vihdoin näkemään mitä sitä tuli tehtyä. Oon myös innoissani siitä, että pääsee taas vähän muistelemaan, miten kivaa meillä oli reissuilla.

Mitkä oli sun kokemukset streettilaskemisesta ennen tätä projektia?

Ei yhtään! Tää projekti tuli itelle aika täydelliseen paikkaan, kun oon jo oikeastaan pitkään toivonut, että pääsisi kuvailemaan. Ei vaan oo oikeestaan tullut semmosta sopivaa hetkeä tai tilaisuutta aikaisemmin, että olisi päässyt.

Syttyikö kipinä panostaa myös katulaskupuoleen?

Todellakin! Leffan kuvaaminen innosti ihan eri tavalla ja sain siitä uudenlaista motivaatiota. Olin kyllä aivan fiiliksissä ja toisaalta myös omalla mukavuusalueella, kun reilit on aina ollut oma vahvuus. Ehdottomasti kiinnostaa kyllä jatkossakin kuvata.

Mikä siistein juttu leffaa kuvatessa?

Se, että saatiin yhdessä tehdä ja suunnitella tyttöjen kanssa kaikkea. Meillä oli hyvä yhteisöllisyys ja ryhmähenki tolla porukalla, vaikka oltiin aamu kahdeksasta ilta yhteentoista asti joinakin päivinä raksaamassa ja kuvaamassa, niin silti jaksoimme fiilistellä. Siistiä oli myös se, että oppi paljon uutta streettiskenestä.

Millaisia fiiliksiä toivoisit, että teidän pätkä herättäis sen katsojissa?

Toivon, että se innostaisi etenkin tyttölaskijoita, mutta toki myös kaikkia muitakin, jotka ovat miettinyt streettilaskemista. Toivottavasti se innostaisi lähtemään rohkeasti kokeilemaan jos on mahdollista, tai, että se ylipäätään innostaisi muita laskemiseen. Toivottavasti leffa näyttää myös sitä, että kyllä meistä tytöistäkin on moneen ja ihan yhtä lailla streettilaskemiseen, kuin muuhunkin laskemiseen.

Minkälaiset suunnitelmat sulla on ens kaudelle?

Vielä on vähän auki suunnitelmat, mutta tulen kisaamaan, sekä toivottavasti ja todennäköisesti myös kuvaamaan varsinkin, jos samainen projekti saa jatkoa. Ehdottomasti haluan kyllä siihen panostaa. Varmasti tulee kuitenkin olemaan kiireinen kausi.

Jäikö jotain vielä erityisesti mieleen projektista?

Oikeastaan koko kokemus jäi niin hyvänä muistona päällepäin mieleen. Eka leffaprokkis itelle ja tosi monelle muullekin, ellei jopa kaikille. Tuun kyllä aina muistamaan tämän projektin ja porukan, jonka kanssa se tehtiin!

Teksti: Julia Vuotilainen Kuvat: Maija Luurila


”Remarkable” on Helsingin Lumilautailijoiden ensimmäinen mimmileffa, joka kuvattiin kaudella 2022-2023. Sara Säkkinen ja Henna Ikola juonivat kasaan kahdeksan lupaavinta suomalaista naislaskijaa, jotka viettivät aikaa kaduilla ensimmäistä kertaa ja lopputulemana on erittäin merkityksellinen video, joka toivottavasti inspiroi myös muita lähtemään kaduille! Video on tulossa syksyn aikana Helsingin Lumilautailijoiden Youtube-kanavalle.

Laskijat: Telma Särkipaju, Maija Luurila, Emmi Parkkisenniemi, Eppu Taka, Carola Niemelä, Veera Immonen, Saana Korhonen, Karoliina Wuorivirta

Illan aikataulut:

Klo 18.30 ensimmäinen näytös (lapset, nuoret & perheet)

Klo 20.30 toinen näytös (K18)

Ilta jatkuu leffateatterin loungessa klo 23.00 saakka. Paikalla pientä juomatarjoilua. Halutessanne voitte tuoda omia virvokkeita.

Osoite: Katajanokanlaituri 11 A, 00160 Helsinki

Ilmainen sisäänpääsy, mutta tapahtumaan pitää ilmoittautua etukäteen.  Paikkoja rajoitetusti.

Ilmoittaudu nuorten näytökseen täällä: https://c24q2eufinlandhelsinkimelter3r.splashthat.com/

Ilmoittaudu K-18 näytökseen täällä: https://melter3remarkableensi-illat2.splashthat.com/

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia