Artikkelit Tuotteet Varusteet

Ride Snowboards – Pig Collection

War Pig, saatavilla XS (142cm), S (148cm), M (151cm), L (154cm) & XL (158cm)
Mountain Pig
Twin Pig – Saatavilla koot 142, 148, 151, 154, 156W, 157

Riden Warpig on hyvin tunnistettava lauta, jota on nähty muun muassa Riden Brandon Davisin ja Mikko Rehnbergin jalassa ihan big air -kisoissakin. Nyt Pig Series on suosionsa myötä kasvanut kahdella uudella mallilla. Twin Pig on nimensä mukaisesti enemmän kadulle ja parkkikäyttöön suunniteltu twin shape (nose ja taili samanlaisia) ja Mountain Pig on sitten taas isompaan menoon vuorille ja takamaastoon suunniteltu jyrä. 

Allekirjoittaneella on kokemusta reilun kahden kauden verran War Pigillä laskemisesta ja voin varauksetta suositella lautaa hyvin monenlaiseen laskemiseen. War Pigin idea on tehdä vähän standardia lyhyempi, mutta leveämpi lauta ja ainakin itselle tämä sopi loistavasti. Laskin silloisella SMALL-mallilla, joka oli 148cm kun normaali laudan pituuteni oli parkkiin n. 154cm.  Noin 1-2cm normaalia leveämpi lauta toi kumminkin kiertojäykkyyttä sen verran, että laudan vauhtikestävyys oli uskomattoman hyvä suhteessa pituuteeteen. Lauta ei tuntunut juurikaan liian lyhyeltä, vaan todella näppärältä, mutta silti en päässyt sillä oikeastaan niin lujaa että olisi alkanut pelottamaan. Ainostaan ihan jäisimmässä pipessä huomasin kaipaavani camperin kanttipitoa. Profiililtaan lauta on keskeltä flätti ja päistä rocker, mutta ei tuntunut siltä vaan kanttipito ja kääntösäde olivat kyllä varsin toimivia ihan carving-laskemiseenkin. Paljon asiaan vaikutti se että koon 11 kengät eivät ottaneet enää yhtään toe dragia. 

Sheippi War Pigissä on tapered, eli nose on teiliä leveämpi. Pääsin laskemaan laudalla myös putskua ja lyhyydestään huolimatta pienellä set backillä lauta kellutti loistavasti. Dekki toimii siis hyvin sekä pohjoisen putskureissulla ja etelän parkkisessareilla. Laudan lyhyys teki reilien vetämisestä erittäin mielyttävää. Ihan isoimmissa ilmoissa lyhyt lauta ei tietenkään vakaudessa pärjää pidemmälle, mutta kyllä siihenkin tottuu. 

Laudan materiaalit ja design on kestävä, ja vieläpä sellainen, että pienet osumat ei kokonaisuudessa paljon haittaa. Lauta on kuin luotu thrashättäväksi päin seiniä ja puita, mitä ikinä keksitkin. 

Suosittelisin Pig Series -lautoja ihan kaikille ja lyhyttä War Pigiä voisin suositella erityisesti skeittaajille, jotka ovat ottaneet myös lumilautailun 2. lajikseen. Laudan lyhyys ja poppi teki laskemisesta hyvin skeittauksen tuntuista, eikä lyhyt lauta kolissut esimerkiksi reileihin kiinni niin helposti. Laudalla on helppo kikkailla ja pyöriä pikkukummuista vaivattomasti. Itse haluaisin vielä kokeilla lautaa vähän pidempänä ja katsoa mitä se toisi laskemiseen, mutta näinkin War Pig on ehdottomasti yksi hauskimmista laudoista laskea, mitä olen kokeillut. 

Twin Pig on War Pigin pohjalta tehty parkkilauta, jossa on asymmetriset kantit. Tämä tarkoittaa sitä, että laudan kantapääpuolen leikkaussäde on hieman varvaspuolta tiukempi. Tämä auttaa erityisesti fronttipuolen spineihin ja reileihin sisäänpyörimiseen. Twin Pigissä on reililaskemista ajatellen kestävemmät kantit. Isojalkaisille laskijoille mielenkiintoinen koko on 156 wide, johon menee ongelmitta varsin kookaskin jalka. 

Twin Pigistä ja Mountain Pigistä ei ole omakohtaista kokemusta, mutta tämän arvion perusteella voi varmaan päätellä oleellisen. Twin Pig toimii varmasti parhaiten jos haluat laskea esim. reilejä ja molemmin päin, etkä kaipaa putskuominaisuuksia ja directional camber -profiilinen Mountain Pig sitten takamaastoon ja miksei myös isoon ajoon parkissa. Mountain Pigissä materiaalit ja tekniset ominaisuudet on valittu suorituskykyä ja vauhtia ajatellen. Varmasti loistavia lautoja molemmat. 

Pig Seriesin Suomessa myy INTERSPORT FORUM 

Twin Pig ja War Pig Intersport Forumin hyllyssä. 

Ride Snowboards nettisivut

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia