Lumilautailijat

Rinnekangas ja Rukajärvi finaaliin MM-slopestylessä

Kaksi kolmesta suomalaisesta jatkoon Aspenissa ja kaikki saivat laskunsa pystyyn.

Aspenissa Yhdysvalloissa lumilautailun MM-kisat alkoivat slopestylen karsinnoilla, joista Enni Rukajärvi ja Rene Rinnekangas ovat raivanneet tiensä finaaliin. Haastavassa säässä laskettujen karsintojen parhaat pisteet keräsi naisissa Uuden-Seelannin Zoi Sadowski Synnott ja miehissä Saksan Leon VockenspergerMikko Rehnberg oli karsintaryhmänsä 12:s eikä päässyt jatkoon.

Enni Rukajärvi onnistui jo ensimmäisellä laskullaan loistavasti ollen kierroksen paras laskija. Toisella kierroksella kolme laskijaa meni ohi, mutta neljäs sija vei kuitenkin finaaliin. Rukajärven lasku oli reileissä frontside bluntslide 270, frontside lipslide ja 50-50 backside 360 sekä hyppyreissä backside 540 indy ja caballerial 720 weddle. Kolmas hyppyri oli jätetty pois sään vuoksi.

– Tosi hyvä fiilis, että sain ranin päälle ja pääsin jatkoon. Oli vähän muuttujaa hommassa. Kun treenit alkoivat oli tosi nihkeät vauhdit: oli tullut uutta lunta eikä viimeiseen hyppyriin meinannut kunnolla saada vauhtia. Oltiin jo useampi treenilasku laskettu, kun tuli ilmoitus, että viimeinen hyppyri jätetään pois kisasta ja lasketaan vain kaksi ensimmäistä hyppyriä. Siinä vaiheessa jouduin itsekin muuttamaan rania, mutta onneksi olin tehnyt eri juttuja hyppyreistä, niin pystyin helposti soveltamaan. Olen fiiliksissä, että ekalla ranilla reilit meni hyvin ja sain puhtaat hyppyrit. Toisella ranilla olisin halunnut koittaa vielä caballerial 900:aa, mutta kaaduin ekan reilin, niin se lasku oli siinä. Toivotaan, että finaalissa olisi hyvä sää, Rukajärvi kommentoi.

Päävalmentaja Antti Koskinen oli erittäin tyytyväinen Rukajärven suorituksesta:

– Haasteellisesta aamusta loistavaan ekaan kisaraniin. Ennin kanssa lähestymistapa oli se, että seurataan omaa fiilistä ja intuitiota mitä tuolla voi tehdä. Uusi lumi oli tosia tahmeaa. Rata nopeutui kyllä koko ajan, mutta toiselle kierrokselle alkoi jo tuulla vastaan, mikä aiheutti omia haasteita. Tosi mahtava, keskittynyt veto Enniltä. Meni puhtaasti tekemään sen minkä itse aikoi tehdä eikä speksannut sitä mitä muut tekevät. Loistava lopputulos, tästä on hieno jatkaa finaaliin, Koskinen kommentoi.

Miesten puolella sää hankaloitti entisestään kisoja, eikä viimeistä hyppyriä hekään ottaneet käyttöön. Lisäksi poikkeavasti finaaliin otettiin 16 laskijaa kymmenen sijaan.

Rene Rinnekangas kaatui ensimmäisen laskunsa, mutta toisella hän onnistui. Rinnekangas löysi radalta omalaatuisen linjan, jossa hän teki reileihin frontside lipslide 270, frontside bluntslide 270 ja frontside 270 boardsliden sekä hyppyreistä backside 1260 mellakan ja caballerial 1440 nosegrabin. Sillä hän sijoittui karsintaryhmänsä toiseksi.

– Hieno päivä kaiken kaikkiaan. Ei ollut aamusta ihan varmuutta milloin saadaan kisat pidettyä, ja heti oltiin pari tuntia myöhässä. Keli oli vähän haastava tänään, ja sen vuoksi viimeinen hyppyri eli ”money booter” oli pelistä poissa. Taso oli mielestäni näihin olosuhteisiin nähden kova, ja sai parastaan laittaa ja alas asti laskea. Erittäin fiiliksissä koko porukasta. Hienosti veti Enni ja Mikko myös – ja olisi voinut Mikko jopa saada vähän enemmän pisteitäkin. Harmi, ettei sillä riittänyt tällä kertaa finaaliin, mutta hyvää tekemistä silti. Fiiliksissä myös omasta puolesta. Ekalla ranilla sekoilin jotain radalla, ja se vähän harmitti ja pisti vähän mietityttämään. Toiselle laskulle sain kuitenkin pääkopan kasaan, ja se sitten pysyttiin pystyssä ja päästiin finaaliin, Rinnekangas kommentoi.

renerinnekangas
Rene Rinnekangas

Mikko Rehnberg sai molemmat laskunsa pystyyn, mutta pienet haparoinnit tiputtivat pisteitä. Rehnbergin lasku oli swith noseslide pretzel, frontside bluntslide 270, boardslide underflip, swtich backside 1260 ja backside 1260. Päävalmentaja Koskinen oli kaikkiin laskijoihin tyytyväinen:

– Mahtavaa henkistä kanttia osoitti Rene tänään ja pystyi naulaamaan tiukkaan paikkaan raninsa päälle. Loistavaa myös Mikon puolesta, että molemmat ranit sai päälle. Vähän jäi tietenkin hampaankoloon, koska pienet virheet riisti finaalipaikan. Erittäin hyvillä mielin olen koko porukan tekemisestä tänään. Enempää ei voi pyytääkään kuin että pystyy omat suorituksensa ländäämään.

Perjantain finaalit on nähtävissä Yle Areenassa alkaen 18.25 ja Yle TV2:lla alkaen 19.50. MM-kisoissa big airin karsinnat lasketaan sunnuntaina ja finaali tiistaina.


Tulokset, naiset: https://medias3.fis-ski.com/pdf/2021/SB/6041/2021SB6041RLQ.pdf
1. Zoi Sadowski Synnott, NZL 94,50
2. Jamie Anderson USA 90,75
3. Tess Coady CAN 89,75
4. Enni Rukajärvi 89,50

Tulokset, miehet: https://medias4.fis-ski.com/pdf/2021/SB/6034/2021SB6034RLQ.pdf

1. karsintaryhmä:
1. Leon Vockensperger GER 92,25
2. Lyon Farrell USA 88,50
3. Hiroaki Kunitake JPN 85,00

2. karsintaryhmä:
1. Marcus Kleveland NOR 86,50
2. Rene Rinnekangas 86,00
3. Dusty Henricksen USA 83,50

20. Mikko Rehnberg 72,25

Aikuisten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Kuoma, Ruka ja Urheilu Mehiläinen.

Tiedote: https://www.ski.fi/lumilautaliitto/

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia