Lumilautailijat

Rinnekangas ja Rukajärvi matkaavat kauden päätapahtumaan X Gamesiin

Viime vuoden suomalaiset mitalistit saivat kutsun arvostettuun kisaan.

Kun MM-kisoja eikä olympilaisia tälle kaudelle järjestetä, on maajoukkueen päätavoite X Games Aspenissa. Suomalaisista hienosti kaksi laskijaa on saanut kutsun arvostettuun kisaan. Mukana ensi viikon kilpailussa ovat viime vuoden slopestylen hopeamitalisti Rene Rinnekangas ja viime vuoden slopestylen pronssimitalisti Enni Rukajärvi.

Enni Rukajärvi

Sekä Rukajärvi että Rinnekangas ovat rauhoittaneet kalenteriaan alkukaudesta ja panostavat tähän kilpailuun:

– Sekä Enni että Rene tekivät päätöksen, että heidän slopestylen kisakausi alkaa vasta Aspenista. He ovat rauhassa keskittyneet siihen, ja toivotaan, että se kantaa hyvää hedelmää, ettei olla liikaa tuupattu aikataulua ennen kisaa, kommentoi maajoukkueen päävalmentaja Antti Koskinen. Hän lähtee Aspeniin ensimmäistä kertaa ja suurella mielenkiinnolla:

– Itse olen nyt X Gamesissa ensimmäistä kertaa, joten en tiedä mitä odottaa, mutta mielenkiintoista on nähdä millaiseksi meno yltyy. Hurjaa oli meno viime vuonna slopessa ja varsinkin big airissa, jossa nähtiin uusia temppuja ja todella kovaa laskemista. Saa nähdä mihin tällä kertaa ylletään: siellä kuitenkin on useasti tehty uraa uurtavia juttuja. Varmasti saa tavoitella niin hyvää onnistumista kuin suinkin, jos siellä haluaa palkinnoilla olla. Isojen riskien kisa, mutta iso on palkintokin jos natsaa.

Rukajärvi osallistuu Aspenissa slopestyleen ja big airiin, kun taas Rinnekankaalla on niiden lisäksi luvassa myös reilikisat sekä ”knuckle huck”, jota voisi suomalaisittain kuvata hyppyrin kummulta tehtyjen temppujen kilpailuun.

Aikataulu suomalaisten lajien mukaan (Suomen-aikaan):

Torstai 23.1.
21.00 Miesten slopestylen karsinnat

Perjantai 24.1.
6.00 Naisten big airin finaali
22.30 Miesten big airin karsinnat

Lauantai 25.1.
20.00 Naisten slopestylen finaali
22.45 Miesten slopestylen finaali

Sunnuntai 26.1.
5.00 Miesten big airin finaali
22.30 Miesten reilikisat

Maanantai 27.1.
3.30 Knuckle Huck

Lisätietoja kilpailusta: http://www.xgames.com/aspen/

Aikuisten maajoukkueen viralliset tukijat ovat Ruka ja Pihlajalinna.

Reneeee!
Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia