Lumilautailijat

Rinnekankaan nilkka leikataan

Rene Rinnekangas sivussa muun muassa X Gameseista ja MM-kisoista.

Rene Rinnekankaan nilkka leikataan. Hän satutti sitä maailmancupin kisan Laax Openin finaalien harjoituksissa lauantaina.

– Se oli finaalipäivä Laax Openin treeneissä ja treenien viimeinen lasku. Tokasta hyndästä tein tutun tempun ja tajusin, että tulen vähän pidemmälle mitä ajattelin. Ilmassa mietin, että yritän pitää tämän joka tapauksessa pystyssä – ei tässä mitään hätää ole. Alas kun tulin, niin isku olikin kovempi enkä saanut sitä pidettyä etukantilla. Lähti pyörimään enemmän asteita maassa, ja keho oli kierteellä. Nappasi kiinni etukantista oikean jalan kohdalla enemmän, niin taittoi lautaa. Yläkroppa oli jo kääntyneenä toiseen suuntaan, niin siinä nasahti nilkka, Rinnekangas kertoo loukkaantumisesta.

Sveitsissä nilkasta otettiin vielä samana päivänä röntgenkuvat, mistä nilkan murtuminen pystyttiin toteamaan. Seuraavana päivänä Rinnekangas matkusti Suomeen, missä maajoukkueen lääkärit Klaus Köhler ja Mikko Kirjavainen Urheilu Mehiläiseltä tutkivat jalan ja totesivat leikkauksen tarpeelliseksi.

– Tutkimuksissa varmistui, että vamma kannattaa leikata. Leikkaus on ensi viikolla ja kuntoutetaan sen jälkeen kevään aikana, Klaus Köhler kommentoi.

Rinnekangas oli ollut kauteen tyytyväinen ja odotti innolla tulevia. Loukkaantuminen tuli harmilliseen paikkaan: kauden isoimmat kisat X Games ja MM-kisat jäävät väliin:

– Muuten tämä kausi on tuntunut hemmetin hyvältä. Ollut hyvä buugi laskea ja saanut itsestään hyvin irti, että tullut paljon uusia juttuja ja hienoja suunnitelmia ollut kaudelle. Slopestylen ensimmäinen kisa oli tämä, sitten olisi ollut X Games ja MM-kisat. Sitä ennen päästiin paljon kuvaamaan Anton Kiiskin ja Tatu Toivasen kanssa meidän uutta projektia. Tarkoitus olisi ollut kuvata kisojen välissä ja loppukaudesta lisää pätkää, niin harmittaa kyllä älyttömästi, mutta ei tämä kello kaulassa kulje. On ajateltava mennä päivä kerrallaan, ja onneksi on hyviä ihmisiä ympärillä ja myös Urheilu Mehiläisen puolesta tiedän, että on huipputyyppejä, jotka auttaa ja on mukana. Luottavaisin mielin olen, että tästä hyvä tulee ja se ottaa minkä se ottaa. Mennään niillä mitä keho kertoo. Päivä kerrallaan ja koitetaan ajatella positiivisesti ja eteenpäin.

Aikuisten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Kuoma, Ruka ja Urheilu Mehiläinen.

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia