Tuotteet Varusteet

Rodeo-tuotetesti: Oakley PRIZM™ INFERNO™ Line Miner laskulasit

Oakley on tunnettu huippuluokan lasku- ja aurinkolaseistaan. Tällä kertaa toimituksen testiin saapui uutta Inferno-teknologiaa hyödyntävät laskulasit, joka on varsin omaleimaiseen teknologiaan perustuva uutuus. Lasit ovat taattua Oakley-laatua ja Prizm-linssi takaa toimivan ja laajan näkyvyyden useissa olosuhteissa. Prizm on monikäyttöinen ja parhaimmillaan vuoristo-olosuhteissa sumusta aurinkoon. Erityisesti linssin osalta lämmitti kuinka hyvin lapin takamaaston muodot tulivat esiin pienessä flättivalossa. Muuten hyvin toivottamat olosuhteet eivät aiheuttaneet ongelmia näillä laseilla.

Lasien erikoisuus on Inferno-teknologia, jonka avulla linssin pintaa voi lämmittää halutessaan huurun poistamiseksi.  Teknologia vaatii tietenkin energiaa, jota varten lasien sivusta löytyy kypäräkameraa muistuttava akkukotelo. Pienenä miinuksena on, että akkukotelo ei ole irrotettava. Ensireaktio oli ihmettelevä, mutta isoa akkukoteloa ei lasit päähän laitettuaan enää oikeastaan muistanut. Lasit saa lämpiämään akkukotelosta nappia painamalla ja linssin pinnan lämmittäminen tosiaan poistaa laseista kosteutta ja erityisesti huurua.

Käyttökokemukset: Testasin laseja plussaa lähentelevissä olosuhteissa, missä lasit keräävät kosteutta helposti. Täytyy myöntää, että huurteen poisto nappia painamalla oli mukava ja toimiva bonustoiminto. Suosittelisin laseja vaikeisiin olosuhteisiin ja laskijoille, ketkä ovat pitkiä aikoja lasit päässä, joutuvat säätämään hankalissa paikoissa ja joutuvat toimimaan vaihtelevissa sääolosuhteissa. Lasit varmasti toimisivat parhaiten esimerkiksi vuoristojen haikkausreissuilla tai muutenkin esimerkiksi Alpeilla. Suomen pienissä rinteissä en kokenut ominaisuutta kovin tarpeelliseksi, mutta lapissa haikatessa toiminto oli jo tarpeen. Akkukotelo ilmoittaa värinällä toiminnastaan, kuten kun lämmitys alkaa ja milloin lämmitys loppuu. Lasit lämmittivät myös mukavasti kasvoja samalla kun lämmitystoiminto oli päällä.

Yhteenveto: Suurten mäkien laatulasit vaihteleviin olosuhteisiin ja vaativalle käyttäjälle. Prizm-toiminto teki mitä lupasi, eikö toiminnallisuudesta näin ollen ole valitettavaa. Oakleyn lasit edustavat laskulasien aatelia.

Katso lisätietoja TÄSTÄ

oakley2

Pyhällä tositoimissa. Prizm-linssiteknologia toimii loistavasti vaihtelevissa valaistusolosuhteissa. Lue lisää PRIZM:stä TÄÄLTÄ tai katso video alta.

https://youtu.be/vH4xu0JSfXg

 

 

 

 

 

 

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia