Tapahtumat

Ruka Hotdogs & Handrails 2021

Rukalla järjestettävät Hotdogs & Handrails -kisat ovat ehdottomasti lunastaneet paikkansa yhtenä odotetuimpana reilikisana Suomessa. Toimiva kisakonsepti on kopioitu Ameriikasta ja sitä on pian vuosikymmenen verran järjestetty myös Suomessa. Tänä vuonna Hodarit laajeni kaksipäiväiseksi tapahtumaksi, kun perjantain ohjelma starttasi “Show your skills”- sessareilla, jossa laskijat pääsivät vapaasti sessaamaan, tapahtumaa varten rakennettua Rail Plazaa. Sessareilla kovista suorituksista ja itsensä ylityksistä palkittiin lennossa tavarapalkinnoin ja lahjakortein. Perjantain sessarit mahdollistivat myös laskijoiden tatsin saamisen Rail Plazaan, ennen varsinaisia lauantain kilpailuja. Hotdogs & Handrails -tapahtumasta erityisen tekee myös se, että suksijat ja lumilautailijat laskevat yhdessä samoissa sarjoissa. Osanottajia oli kuudessa eri sarjassa yhteensä 143 kappaletta. Aika paljon.

Erik Jurmu

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestettävä UpNorth-festivaali toi yöelämän hullutuksien lisäksi livemusaa myös rinteeseen, kun lauantain kisapäivän sarjojen välissä oli live-esiintyjiä paikalla. Ilmaisia hodareita kelpasi syödä livemusan tahdissa. Jokaisessa sarjassa näkyi kovia suorituksia ja itsensä ylityksiä, kolmen parhaan palkitsemisen lisäksi, lennosta jaettiin rutkasti dollareita, jotka sai myöhemmin lunastaa 50€ seteliksi. 

Mikko Rehnberg hulluttelee gäppireiliin.

Mikko Rehnberg, joka sijoittui miesten sarjassa toiseksi, on Hodareilla vuosien varrella ollut tuttu näky. Kysytään tunnelmia: 

Sä oot Mikko vissiin jo tosi monena vuotena osallistunu hodareille. Muistatko montako kertaa oot ollu kisailee ja mitkä fiilikset sulla tapahtumasta ylipäätään on, näin vuosien mittaan? 

-Joo aina on tullu oltua hodareilla, kun ne on muuhun aikatauluun natsannu! Tarkkaa määrää ei kyllä muista. Siistiä, että suomessa tapahtuu ja tänä vuonna porukkaa oli ainakin tosi paljon, mikä oli kiva!

Varmaan aika kiva laskijoille tää konseptimuutos, että on kaksipäiväinen tapahtuma? Saa paremmin tatsia rataan. 

-Joo todellakin! Kiva oli päästä jo perjantaina vähän testaileen settejä ja hakemaan tuntumaa. Ja toki kaks päivänen tapahtuma mahdollistaa senkin, et jos joku setti ei toimi nii sille on maholista vielä tehä muutoksia.

Oliko hyvä rata? Olit kuulemma käyny Maunolta (Rukan tamppari kuski) pyytämässä metrin korotusta lähtöön, että saisit enemmän kyytiä gäbi-reiliin?

-Oli kyllä hauska! Tosi paljon eri vaihtoehtoja ja pienellä dropparilla ois saanu vielä pari vaihtoehtoa lisää haha! Joo Maunon kaa oli puhetta, et pitää kasaa joku korotettu torni sinne. Mut kiva oli, että oli paljon laskijoita mukana ja ens vuonna uusiks! (Toivottavasti vähän isommalla vauhinotolla haha!) 

Yksi kolmesta kisan lautatuomarista, Aleksi Partanen, kommentoi puolestaan viikonlopun meininkejä näin:

“Hodareilla oli kovaa meininkiä, reilisetit oli monipuoliset ja osittain melko haastavat. Erityisesti yläkinkki ja transfer reilit oli pahoja, ja niihinki nähtiin kovia temppuja. Laskijat veti luovia juttuja ja sitä oli kiva kattoa. Oli siistiä, että Up North räppifestareiden myötä saatiin myös esiintyjiä mestoille.”

“Eihän se ihan helppoa ole tuomaroida vaikka miesten sarjaa, jossa oli yhteensä yli 80 laskijaa, 42 lumilautailijaa. Täytyy nähdä kaikki laskut tarkasti ja pystyä siinä samalla merkkaamaan, mistä tulee pisteitä kellekkin. Varsinkin jos laskijoissa on 20 mustiin pukeutunutta shreddaajaa, laskijoiden tunnistaminenkin vie jonkin aikaa.”

Kisan jokaisessa sarjassa nähtiin erittäin kovatasoista laskemista, jota oli ilo seurata. Yleisöä oli runsaasti paikalla ja tunnelma mäessä oli erinomainen. Erityismaininta junnusarjassa nähdystä Osku Rutosen sairaan tyylikkäästä flat-down-flat-down reiliin tehdystä bs nose pretselistä!

Ville Jukola

Onnea kaikille itsensäylittäjille! 

Lautasarjojen tulokset: 

Naisten sarja

1. Telma Särkipaju
2. Enni Saarela
3. Karoliina Rehnberg

Junnut

1. Ville Jukola
2. Erik Jurmu
3. Aarni Harju

Miehet

1. Juho Laine
2. Mikko Rehnberg
3. Sami Kallo

Teksti: Siv Knudsen

Kuvat: Simo Vilhunen

Enni Saarela
Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia