Lumilautailijat Tapahtumat

Rukajärvelle big airista MM-hopeaa

Enni Rukajärvi on voittanut MM-kisoissa Sierra Nevadassa Espanjassa big airin hopeaa. Lisäksi suomalaisista Roope Tonteri oli miehissä neljäs ja Kalle Järvilehto viides.

Hän hyppäsi ensimmäisellä kierroksella caballerial 720 ja toisella backside 720, joista hän sai yhteispisteet 165,25. Kahden kierroksen jälkeen johdossa ollut Itävallan Anna Gasser oli vain kolmen pisteen päässä, mutta kolmannella kierroksella Anna Gasser teki ensimmäisenä naisena kisassa backside 1080, josta hän sai täydet 100,00 pistettä. Rukajärvi yritti kolmannella hienosti caballerial 1080:tä, mutta ei aivan saanut sitä pystyyn. Näin ollen Gasser voitti pistein 189,50. Kolmanneksi naisissa tuli juuri X Gameseissa Norjassa kultaa voittanut Norjan Silje Norendal pistein 162,75.

– Totta kai on tosi hyvä fiilis, että olin toinen ja ländäsin kaksi hyppyä. Ei silti ollut mikään paras päivä itsellä – laskeminen ei tuntunut niin hyvältä kuin yleensä enkä pystynyt tyylittelemään niin paljon. Silti fiilis, että viimeisellä kierroksella pystyin koittamaan caba tonnia. Pitää alkaa tehdä niitä lisää. Oli kova kisa, ja Annalle isot propsit, että puskee lajia eteenpäin. Muutenkin on tullut paljon uusia tyttöjä, jotka tekee kovia temppuja. Hyvä meininki. Harmittavasti Roope jäi miehissä neljänneksi. Kuitenkin tosi hyvä Roopelta ja Kallelta, ei huono. Nyt lähdetään Suomeen kuvaushommiin ja kevätlaskuun, Rukajärvi kommentoi.

Miehissä Tonteri teki ensimmäisellä hypyllään backside 1440 ja toisella sekä kolmannella caballerial 1440, joista kolmannen kanssa yhteispisteet olivat 169,75 ja neljäs sija.

Semifinaalit voittanut Järvilehto epäonnistui ensimmäisen hyppynsä, mutta toisella sai hienon backside 1440:n. Kolmannella hän yritti elämänsä toista kertaa switch backside 1440:tä, jonka hän melkein sai päälle. Yhteispisteet 129,25 riittivät viidenteen sijaan.

Miesten kilpailun voitti Norjan Stale Sandbech pistein 188,25, toiseksi tuli Yhdysvaltojen Chris Corning pistein 182,75 ja kolmanneksi Norjan Marcus Kleveland pistein 177,25.

Hopea oli 26-vuotiaalle Rukajärvelle uransa kolmas MM-kisoissa. Niiden lisäksi hänellä on yksi MM-pronssi ja yksi MM-kulta. Niistä päivän hopeamitali on ensimmäinen FIS:n MM-kisoista. Pronssi on kahden hopean lisäksi WST:n MM-kisoista ja kulta FIS:n MM-kisoista. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Rukajärvi osallistui FIS:n MM-kisoissa big airiin.

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia