Lumilautailijat

Rukajärvi finaaliin US Openin slopestylessa – Rinnekangas karsiutui

Enni Rukajärvi eteni finaaliin Coloradossa US Openin slopestylessa. Rene Rinnekangas karsiutui jatkosta.

Yhdysvaltojen Vailissa laskettiin keskiviikkona maineikkaan ja pitkäikäisen US Open -kilpailun slopestylen semifinaali, jossa Enni Rukajärvi sijoittui neljänneksi ja eteni perjantaina laskettavaan finaaliin. Naisten semifinaalin voitti Uuden-Seelannin Zoi Sadowski Synnott. Miesten semifinaalissa Rene Rinnekankaan sijoitus oli 14:s ja hän karsiutui jatkosta kymmenen parhaan edetessä finaaliin. Miesten semifinaalin voitti Yhdysvaltojen Dusty Henricksen.

Rukajärvi oli tyytyväinen päivän laskun tuomaan sijoitukseen:

– Ihan hyvä fiilis tai itse asiassa on tosi hyvä fiilis! Oli vähän vaikeuksia koko viikon ajan ja nyt sai laskun päälle, niin on tosi hyvä fiilis. Treenipäivinä oli aika huonoa keliä ja ei päästy edes hyppäämään hyppyreitä. Tänään aamullakin oli vähän huonoa tuuria meidän treeneissä ja valitettavasti sattui pari loukkaantumista ja jäi treeniaika vähän lyhyeen. Siihen nähden kaikki laski kyllä tosi hyvin ja hyvä fiilis, että sai laskun päälle, Rukajärvi kommentoi.

Slopestyleradan Rukajärvi koki haastavaksi laskijoille kahden sivuhyppyrin takia:

– Rata on vähän haastava laskijoille, siellä on kaksi sidehit-hyppyriä ja se tuo lisähaastetta laskemiseen. Tästä jos saa vähän lisää harjoituksia ennen finaalia, niin on aika jees, Rukajärvi kommentoi.

Rene Rinnekankaan laskussa sattui pieni lipsahdus, joka laski pisteitä ja ei riittänyt finaalipaikkaan:

– Kyllä se on karu fakta, että ei ole varaa virheisiin näissä karkeloissa tai ylipäätään nykypäivänä. Pystyssä pääsin loppuun asti ja muuten ihan ookoo lasku mutta se yksi reilihän se tippui jonkin verran ja oli siellä parannettavaa niinkuin aina, mutta syö miestä. Kyllä se ärsyttää. Tästä sitten kohti Norjan X-gamesia ja täysiä, Rinnekangas kommentoi.

US Openin slopestylen finaalit lasketaan perjantaina. Kilpailu on seurattavissa osoitteessa burtonusopen.com.

Tulokset, miehet: https://events.burton.com/burton-us-open/2020-results/

Tulokset, naiset: https://events.burton.com/burton-us-open/2020-results/

Aikuisten maajoukkueen viralliset tukijat ovat Ruka ja Pihlajalinna

Tiedote: Suomen Lumilautaliitto

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia