Tapahtumat

Rukajärvi ja Rehnberg nappasivat täyden potin QKLS Gameseista

Enni Rukajärvi ja Mikko Rehnberg kruunattiin myös halfpipen Suomen-mestareiksi.

Rukalla QKLS Gameseissa eli lumilautailun SM-kisoissa laskettiin viimeisenä päivänä Burton Modified Halfpipen kilpailu, joka käytiin läpi muokatussa Rukan superpipessä.

Aurinkoisessa kevätsäässä lasketussa kilpailussa avoimen sarjan voittoon laskivat JedX Big Airin ja Blue Tomato Slopestylen tapaan Enni Rukajärvi ja Mikko Rehnberg. Varsinkin naisten sarjassa kisa oli kuitenkin tiukka, ja big airin ja slopestylen tapaan nuorten MM-pronssimitalisti Telma Särkipaju jäi tänäänkin pienellä erolla hopealle. Nämä olivat ikänsä puolesta rookie-sarjaan vielä mahtuvalle Särkipajulle ensimmäiset SM-kisat avoimessa sarjassa.

Enni Rukajärvi

Muita päivän voittajia olivat rookie-sarjassa Roni Aalto ja Maija Luurila, groms-sarjassa Janni Joenväärä ja Ville Jukola sekä kidseissä Ukko Jaakoppi Raatikainen.

Rehnberg oli väsynyt mutta tyytyväinen SM-urakan jälkeen:

– Vähän yllättyneet fiilikset ovat. Tämänpäiväisen ranin tein viimeksi nuorten MM-kisoissa 2015. Siskolle sanoin, ettei kyllä enää mene, mutta meni piru vie. Hyvä fiilis siitä, ja kiva oli saada myös valmentajat Saku Tiilikainen ja Tero Manninen mukaan kisaan. Olen niitä koko kauden yllyttänyt, ja nyt ne tulivat ja laittoivat kunnon ranit. Aika poikki olen nyt viikonlopun jälkeen. Nyt jatkamme täällä Rukalla kevättä maajoukkueleirin merkeissä, Rehnberg kommentoi.

Mikko Rehnberg.

Rehnbergin lasku oli backside 540, frontside 720, caballerial 720, frontside 900, backside air ja backside 540 sidehitistä.

Rukajärvi oli kisoista ja laskijoiden tasosta mielissään:

– Oli hienoa päästä laskemaan pipeä ja aika tyhjä olo on nyt. Kovasti on laskettu. Kuten aiempinakin päivinä, niin tänäänkin taso oli kova ja kovaa haastamista oli varsinkin naisissa. Ei ollut mikään itsestäänselvyys, että kuka täällä pärjää. Hyviä junioreita tulee, joilla on tyylikästä laskemista ja hyviä temppuja. Joka sarjassa näkyi tekemisen meininkiä. Hienoa olla täällä ja pystyä itsekin vähän puskemaan. Rukalla jatkan laskemista vielä äitienpäivään asti jos ei muuta tule, Rukajärvi kertoo.

Kisoja tiiviisti paikan päällä seurannut World Snowboarding Federationin presidentti, vuoden 1995 maailmanmestari Satu Järvelä on iloinen, että kisat saatiin pidettyä kaikesta huolimatta:

– Onhan tämä tosi hienoa, että Lumilautaliitto on saanut SM-kisat järjestettyä. Haastava kausi takana niin lumilautailussa kuin monessa muussakin lajissa. Maailmallakin on jouduttu paljon kisoja perumaan, niin ollaan todella onnekkaassa asemassa, että ollaan saatu muutamat kisat Suomessa pidettyä. Tosi hyvältä on meininki näyttänyt. Taso on Suomessa tosi kova ja tulokkaita on vaikka kuinka paljon.

Lopulliset tulokset:

Burton Modified Halpipen tulokset: https://liveheats.com/events/4092
JedX Big Airin tulokset: https://liveheats.com/events/4079
Blue Tomato Slopestylen tulokset: https://liveheats.com/events/4095

Tiedote: Suomen Lumilautaliitto

Kuvat: Samu Karvonen

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia