Enni Rukajärvi
Lumilautailijat

Rukajärvi niukasti ulos finaaleista Sveitsissä

Enni Rukajärvi sijoittui yhdenneksitoista Laax Openissa. Kymmenen jatkoi finaaliin.

Sveitsin Laaxissa slopestylen maailmancupin semifinaaleissa Enni Rukajärvi on sijoittunut yhdenneksitoista. Hän jäi näin ollen ulos finaalista, kun kahdeksan parasta pääsi jatkoon. Naisten semifinaalit voitti Yhdysvaltojen Jamie Anderson ja miesten paras oli Sveitsin Moritz Boll.

Rukajärvi aloitti ensimmäisen laskunsa vahvasti. Reilit menivät hienosti päälle, ja hyppyreistäkin temput onnistuivat viimeistä lukuun ottamatta, jossa vauhdin virhearvion vuoksi Rukajärvi kaatui. Toisen laskunsa hän sai pystyyn, mutta pienet haparoinnit tiputtivat pisteitä.

– Päivä oli ihan ok. Ei mikään paras kuitenkaan. Molemmissa laskuissa oli pientä haparointia. Ensimmäisellä itse asiassa ihan kaaduin viimeisessä hypyssä, mikä pääsi vähän yllättämään. Tulikin enemmän vauhtia kuin ajattelin, niin meni pakka sekaisin. Toisen ranin sain päälle mutta vähän haparoin. En ollut ihan liekeissä. Ainahan sitä haluaisi laskea siten, että olisi itse tyytyväinen, ja kun niin ei käynyt niin vähän ärsyttää. En tiedä, olisiko tuolla ranilla päässyt finaaliin jos se olisi mennut hyvin. Voi olla, ettei edes ollut päässyt, mutta paremmmin olisin voinut laskea. Nyt mahdollisesti jatkan kuvausjutuilla, mutta laskemista ainakin tiedossa, Rukajärvi kommentoi.

Päävalmentaja Antti Koskinen ei myöskään riemusta hihku:

– Kyllä nyt harmittaa vietävästi. Kismittää, ettei Ennille irronnut jatkopaikkaa tänään. Ratahan on ollut sillä tavalla haastava, etenkin naisille, ettei vauhteja ole lumisateen vuoksi saanut oikein mihinkään, ja nyt vasta kun on ollut kirkkaampaa on päästy hyppyreitä hyppimään. Se näkyi kisassa, ettei oikein kukaan ollut päässyt kunnolla harjoittelemaan. Hyppyrit Ennillä meni hienosti, mutta ihan pienet haparoinnit muualla radalla kuten Mikolla kostautui pisteissä. Nykypäivänä vaadittaisiin täysin kliini lasku jatkopaikkaan, ja sellaista ei tällä kertaa saatu. Nyt me suuntaamme koto-Suomeen ja alamme punomaan uusia kuvioita. Näillä näkymin ainut kisa kalenterissa on Tsekin maailmancup maaliskuussa, joten jäämme hengitystä pidätellen seuraamaan miten sen kanssa käy. Vaikuttaa siltä, että nyt saadaan pidempi rupeama ihan vain laskemista.

Aikuisten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Ruka ja Urheilu Mehiläinen.

Tulokset, naiset: http://medias2.fis-ski.com/pdf/2021/SB/6424/2021SB6424RLSF.pdf
1. Jamie Anderson USA 83,60
2. Zoi Sadowski Synnott NZL 81,26
3. Kokomo Murase JON 76,93

11. Enni Rukajärvi 643,83

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia