Enni Rukajärvi
Lumilautailijat

Rukajärvi yhdeksäs kauden avauksessa

Kauden ensimmäisessä maailmancupin big airissa Enni Rukajärvi kymmenen parhaan joukkoon.

Kreischbergissä Itävallassa kisattiin tänään kauden ensimmäisen maailmancupin karsinnat, kun naiset mittelivät big airin finaalipaikoista. Kisan ainut suomalainen Enni Rukajärvi ei aivan kuuden joukkoon päässyt ja tippui näin lauantaisesta finaalista. Naisten karsinnat voitti Japanin Miyabi Onitsuka.

Rukajärven temput olivat caballeria 900 ja backside 720, joista ensimmäinen tuli päälle toisella kierroksella hieman epöpuhtaasti. Hienosti suoritettu kolmannen kierroksen backside 720 ei kuitenkaan aivan riittänyt, kun kaksi parasta hyppyä kolmesta laskettiin mukaan.

– Ihan ok fiilikset, mutta tietysti harmittaa, etten caba ysiä saanut kisoissa kunnolla tehtyä. Treeneissä se meni ihan hyvin, niin olin kisaan luottavaisin mielin menossa, mutta sitten vähän oli hapuilua sen kanssa. Jotenkin sain sen silti pidettyä pystyssä ja bäkki seiskan nakkasin vikalla. Harmittaa, ettei ysi mennyt ihan kuten halusin, mutta tavoitteena oli top kymppi ja sellainen sieltä tuli. Ysejäkään en ole vielä tällä kaudella tehnyt, joten siihen nähden ihan hyvä homma, että nyt täällä harjoituksissa pääsi kummiskin niitä tekemään. Laskufiilis oli hyvä, Rukajärvi kommentoi.

Päävalmentaja Antti Koskisellakin jäi hieman hampaankoloon, vaikka sijoitus varsin hyvä olikin:

– Hemmetin lähellä se kävi. Jos caba ysiin olisi grabin saanut kunnolla nasautettua, niin finaalin ovet olisivat tässä kisassa auenneet. Positiivisia merkkejä kuitenkin ilmassa, ja varmalla tekemisellä on finaaliin asiaa. Ei voida sanoa, että oltaisiin muita perässä: hyvännäköistä laskemista Ennillä kaikin puolin. Naisten kisa käytiin tänään flättivalossa, mikä oli tietenkin kaikille sama, mutta se teki laskemisesta tosi haastavaa. Hyndän jontkassa ei nähnyt yhtään mitään, ja Enni osuikin välillä johonkin epätasaisuuteen. Top kymppi on kuitenkin hyvä alku, ja varsinkin siihen nähden, ettei trikit menneet ihan täydellisesti. Pienellä parannuksella oltaisiin sijoitusta saatu reippaasti ylöspäin. Kyllä tähän voidaan ihan tyytyväisiä olla, vaikka vähän jäikin kaivelemaan.

Kreischbergissä lasketaan lauantaina aamulla miesten karsinnat, joihin Suomesta osaa ottaa Rene Rinnekangas ja Mikko Rehnberg. Lauantai-illalla klo 18.55 alkaen finaali on nähtävissä Yle TV2:lla ja Yle Areenassa.

Tulokset, naisten karsinta: http://medias4.fis-ski.com/pdf/2021/SB/6070/2021SB6070RLQ.pdf
1. Miyabi Onitsuka JPN 178,80
2. Kokomo Murase JPN 170,20
3. Reira Iwabuchi JPN 169,40

9. Enni Rukajärvi 136,00

Aikuisten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Ruka ja Urheilu Mehiläinen.

Tiedote: Lumilautaliitto

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia