Laskettelukeskukset Muut

Keskuskatsaus: Sappee

Kun etelästä haluaa lähteä vähän pidemmälle, muutaman tunnin ajomatkan päähän, niin perus lähikeskusta suurempia keskuksia ei kovin montaa ole. Parkkilaskijalle yksi erittäin suositeltava kohde on Tampereen suunnasta löytyvät Sappee. Noin 2h ajomatkan päästä löytyvä Sappee on etelän keskukseksi erittäin lumivarma ja hyvin hoidettu kohde, jonka parkissa on jo ihan mukavasti pituutta. Yhdellä laskulla saa isommalla streetillä samaan laskuun mm. 3 isohkoa hyppyriä ja 2-3 reiliä. Lisäksi toisesta rinteestä löytyy hyvä junioriparkki mini-street, mikä toimii myös junioreiden lisäksi tosilaskijoille ja vanhemmille konkareille pikkuneppailuun mainiosti. Junnuparkkikin on myös hyvin hoidettu, reilit ovat pienemmästä koosta huolimatta hyvillä menoilla ja parkista löytyy useita linjoja, hyppyreitä ja erilaisia reilejä.

Ison parkin isoin anti on jo aikamoisen isoa. Hyppyreissä on hyvät profiilit ja isoin linko takaa jo varsin mukavat ilmat.

Keskus on tosiaan mukavan lumivarma pitkälle kevääseen. Rinteet ovat suhteessa aurinkoon oikein päin, eikä keskipäivän aurinko paahda suoraan rinteiden lumia keväällä taivaalle. Sappee onkin yleensä muutaman viikon pidempään auki kun ensimmäisenä rinteensä sulkevat etelän keskukset.

Sappeella viihtyy pidempäänkin ja kannattaakin katsoa läpi Sappeen hyvät majoitusvaihtoehdot. Sappeella on mm. tiettyinä ajankohtina käytössä oleva ”satasella Sappeelle” -kamppis, jolla saat 100€ per naama majoituksen, lounaat ja hissilipun. Varsin hyvä hinta kun ottaa huomioon hissilipun hinnan. Majoitus sijaitsee rinteiden välittömässä läheisyydessä.

 

sappee

Liikenneyhteyksiä kannattaa katsoa auton lisäksi myös muualta, muun muassa Hämeenlinnasta pääsee bussikyydillä kymppitiistaina paikalle.

Talven aikana Sappeella on myös monenlaista tapahtumaa, mm. 2.4. järjestettävä Suomen lumilautaliiton supersuosittu Banked Slalom -osakilpailu.

Kuva: Viime vuoden Sappeen Banked Slalom oli supermenestys. Kuva: Mikko Kempas

Katso tarkemmat tiedot tästä:

http://www.fsa.fi/kilpailuttapahtumat/tapahtumat/banked-slalom/

http://www.sappee.fi/fi/satasella-sappeelle

Vielä keskeneräistä mini-streettiä.

DCIM100GOPROGOPR0036.JPG
Keskimmäisen kummun pienempi nokka.
DCIM100GOPROGOPR0037.JPG
Tälläistä ei usein näekkään.
DCIM100GOPROGOPR0040.JPG
Rinteessä on mukavasti pituutta.
DCIM100GOPROGOPR0057.JPG
Tämä on todella hauska. Vanha kunnon vanerinen wallride.
DCIM100GOPROGOPR0058.JPG
Seinää toisesta suunnasta.
DCIM100GOPROGOPR0060.JPG
S-reili
DCIM100GOPROGOPR0061.JPG
Flat-down
DCIM100GOPROGOPR0063.JPG
Torpedo

DCIM100GOPROGOPR0080.JPG

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia