Laskettelukeskukset

Serenan kuulumisia

Kuten kaikkien etelän hiihtokeskusten, myös Serenan viime kaudet ovat menneet vaihtelevissa merkeissä. Vaihtuva työvoima ja huonot talvet ovat vaikeuttaneet mahdollisuuksia panostaa parkin rakentamiseen täysipainoisesti. Tälle kaudelle Serena otti härkää sarvista ja parkin tulevaisuutta pohdittiin oikein porukalla. Myös jatkossa parkin suhteen kuunnellaan yhä enemmän laskijoita, joten palautetta kamoista saa ja pitää antaa.

Pienen varjon syksyn ylle heitti vajaatehoinen muuntamo, minkä vuoksi lumetus päästiin aloittamaan vasta viikon myöhässä. Kahtena viime vuotena perusinfraa on uusittu myös isolla kädellä, mutta tämä ei tosin asiakkaille niinkään näy. Suomeksi sanottuna muun muassa lumetuslinjat ja vetolaitteet kaikkiin hisseihin on uusittu.

Nyt uuden vuoden alkajaisiksi aloitettiin parkkitiimin avustuksella laittamaan parkkia uuteen uskoon ja luvassa on aikaisemmilta kausilta tuttujen laitteiden lisäksi myös uusia, monipuolisia linjoja ja laskettavaa myös heille, ketkä eivät isoimpiin reileihin ja hyppyreihin halua tai uskalla mennä. Kaikki reilit on kunnostettu, uusi rinnekone on hankittu sekä uusi hybriditykki käytössä. Lisäksi rinteitä on myös levennetty ja profiilia parannettu. Maapohjilla hyppyrilinjat saadaan seuraavina talvina pystyyn yhä pienemmällä lumimäärällä.

Suurin uudistus on 4. rinteeseen rakennettu uusi reililinja. Tavoitteena oli saada mahdollisimman paljon laskettavaa yhdelle laskulle. Loivaprofiilinen rinne soveltuu loistavasti nimenomaan reilien vetämiseen. Rinteeseen saatiinkin 5 reiliä ja loppuun vielä pieni hyppyri, kaikki yhdelle laskulle. Tämän kauden rakentamisesta on opittu ja ensi kaudelle päästään rakentamaan heti kauden alusta toimivia linjoja nyt opitun pohjalta. Aikaisemmin päivällä pääsee laskemaan 10.2., 17.2. ja 3.3. jolloin Serena on avoinna klo 12:00–20:30.

Haluatko laskemaan tai pulikoimaan edullisemmin? Tässä muutama vinkki:

– Yhdistelmälippu (vesipuisto + ski): Voit nyt käyttää hissilipun ja vesipuistolipun halutessasi peräkkäisinä päivinä (normaalisti käytettävä saman päivän aikana). Voimassa 5.3. asti.
– Kausikorttilainen: Tuo kaverisi laskemaan, kaverille 3 h hissilippu 1 h hinnalla. Esitä kausikorttisi kassalla lipun oston yhteydessä. Etu yhdelle kaverille. Voimassa kauden loppuun asti.
– Kaverilippu 4 tai useammalle kaverille. 4 henkilölle 3 h lippu 80 € (norm. 92 €). Lisäkaverit 20 € / lärvi. Voimassa kauden loppuun asti.
– Loppukauden kausikortti 200 € (12 vuotta täyttäneet), alle 12-vuotiaat 170 €.

www.facebook.com/serenaski

Instagram:

@serenaresort

@Serenaparkcrew

Kuvia 4. rinteestä:

Jalle

Jani_serena-2

Jani_bslip

Serena_web

Serena_web-2

Kuvat: Mikko Kempas

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia