Tapahtumat

Snackbreak Deviate ensi-lta

Lokakuun ensimmäisenä lauantaina illan hämärryttyä, kerääntyi Helsingin Kallion Mascot ravintolaan suuri joukko lumilautailun ystäviä katsomaan Snackbreakin uutta elokuvaa Deviate. Snackbreak esittelee itsensä lumilautacrewnä / leffaproductiona ja raina on järjestyksessään miesten kolmas. Mascotin tunnelma oli kirjaimellisesti ahdas, ja baarin edusta täyttyi Icebeaveria havittelevista janoisista ihmisistä.

Alkuillasta valkokankaalla pyöri Snackbreakin Australialaisten ystävien Odd Folksin ensimmäinen elokuva “Odd Folks The Movie”. Siitä allekirjoittanut ei valitettavasti mitään osaa omakohtaisesti kertoa, kun tarkennus sattui juuri jonnekkin muualle kyseiseen aikaan. Kuuleman mukaan elokuvassa on nähty ainakin tissejä ja autojen tuhoamista. Huhujen paikkansapitävyyden voi käydä tarkistamassa täältä http://snowboarding.transworld.net/videos/odd-folks-full-movie-shredbots/

Snackbreak on kansainvälinen joukko aktiivisia laskijoita. Deviate elokuvassa laskevat Suomalaisten Joonas Eloranta, Tommi Ollikainen ja  Samu Mikkonen lisäksi, Ruotsalainen Johan Rosen, Australialainen Andy James sekä muutama muu kundien kaveri. Deviaten ensi-iltoja on Mascotin lisäksi juhlittu kansainvälisestikin. Ensinäytöksensä se sai jo elokuun lopussa Australiassa, Odd Folksien leffan yhteydessä. Enskareita on vietetty myös Puolassa, ja vielä yhdet kinkerit ovat tiedossa Tukholmassa myöhemmin lokakuussa. Myös kansainvälistä mediahuomiota on saatu kiitettävästi, suurimpien mediatalojen jakaessa Snackbreakin tuotantoa.

snackbreaknrodeo

Mascotin seinille oltiin tuotu Snackbreakin yhdessä Stay Ice & Frozen Helsingin esittämä The Snack World -näyttely. Otoksissa Snackbreakin laskukuvat ovat saaneet uutta ilmettä Stay Ice & Frozen Helsingin animoiduilla hahmoilla. Elokuvan nimikin viittaa siihen, että kundit haluavat viedä asioita omaan suuntaansa.

Kun elokuva alkoi pyörimään valkokankaalla ja taulutelevisioissa ympäri baaria, Mascotin korviahuumaava puheensorina hiljeni, ihmisten keskittyessä katsomaan leffaa. Elokuvassa on laskemisen lisäksi panostettu visualisuuteen. Raina on kokonaan mustavalkoinen ja Stay Icen & Frozen Helsingin luoma visuaalinen ilme ja papercut-animaatiot tuovat leffaan oman lisämausteensa. Leffan musiikit sopivat mustavalkoiseen teemaan erinomaisesti. Oletukset täyttäen, leffa on täyttä tycitystä katureilien maailmassa, teknisine reilitemppuineen. Katulaskemisen lisäksi elokuvaan tuo vaihtelua Kanadan puuterilasku, josta etenkin Rosenin enderipätkässä päästään nauttimaan. Leffan pääsee näkemään lokakuun lopussa, kun se tulee kaikille katsottavaksi Internettiin

Teksti: Siv Knudsen   Kuvat: Stay ice / Frozen Helsinki

snackbreakarodeo

 

 

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia