Tapahtumat

Suomi Tour & SM16

Suomen kovin kilpailukiertue on vienyt monia laskijoita maajoukkueeseen saakka ja tuonut rutkasti hyvää mieltä lukemattomille laskijoille. Kiertueen päätös -SM-kisat ovat aina olleet kauden kohokohtia, eikä poikkeusta tehdä tänäkään vuonna. Saku Tiilikainen on yksi konkareista, jotka kiertävät edelleen kisoja aina kun ehtivät, joten kukapa niistä parempi olisikaan kertomaan.

Milloin sinun ekat kotimaan kisasi olivat, missä, ja millaista oli?

Jos ei oteta lukuun Mikkelin Ski Tornimäen omia pikkukisoja, ekat kisat oli Forum Youngblood -kisat Talmassa vuonna 2005. Meininkihän oli oikein hyvä, rokki soi ja nuoret hurjat laittoivat itseään likoon oikein urakalla. Lauri Heiskari oli yksi tuomareista, ja olihan se älytöntä laskea, kun tiesi, että nyt on maailmanluokan äijä katsomassa. Sitten 06–07-talvella kierrettiin Youngster Touria (nykyinen Suomi Tour). Oli nättiä käydä vähän reissuilla eri keskuksissa ympäri Suomea.

Kuinka monet SM-kisat olet kiertänyt?

Olisinkohan kuusi kertaa ollut. 2006 vuoden jälkeen muuten joka vuosi, mutta pari kertaa olen ollut paketissa, joten silloin on jäänyt väliin.

Miksi osallistut SM-kisoihin vuodesta toiseen?

Erittäin hyvä kysymys. Tarkoittaako tämä, että pikkuhiljaa voisi alkaa riittämään, hehheh? Ei vaan, jotenkin se on mukava vähän verestää kisailumuistoja kavereiden kanssa ja laskea samalla areenalla nuorien ja vähän vanhempien hurjien kanssa. Ei kuitenkaan hirveänä muuten tule kisoissa enää käytyä. Ja mielelläänhän sitä tukee kotimaisia lumilautatapahtumia osallistumalla niihin!

Mikä on näissä kotimaan kisoissa siisteintä?

Paljon kavereita kasaantuu yhteen paikkaan ja pääsee laskemaan porukalla ennen kisoja, kisojen aikana sekä kisojen jälkeen. Sitten jos vielä sattuu olemaan joku bändi soittamassa jälkipuinneissa, niin avot!

Miksi mielestäsi on tärkeää, että näitä kisoja järjestetään?

Sillä saadaan Suomen lautakansaa kokoontumaan yhteen paikkaan, sekä erityisesti junnuille tuntuu, että on siisti juttu lähteä niihin laskemaan ja testailemaan, että mitäs sitä on tullut opittua. Kaikki lumilautatapahtumat ovat tärkeitä juttuja lumilautakulttuurille.

Tänä vuonna Suomi Tourilla on lajeja slopestylestä ja halfpipestä reileihin, pujotteluun ja jopa vapaalaskuun. Mitä siitä olet mieltä?

Hyvä juttuhan se on, että on kaikennäköistä! Iso peukku sille.

Miksi tyyppien kannattaa osallistua näihin kisoihin?

Niissä pääsee laskemaan hyviä parkkeja sekä paippeja, joita ei monessa paikkaa Suomessa muuten pääse laskemaan. Samalla reissulla saattaa myös nähdä kaiffareita, joita ei muuten talven mittaan näe.

Kenen näihin mielestäsi kannattaa ylipäänsä osallistua?

Kaikkien, jotka eivät halua laskea koko talvea kotikeskuksessa ja jotka haluavat vähän testailla, miten se lasku siellä kisassa kulkee.

Tänä vuonna SM-kisat järjestetään Vuokatissa. Millasta Vuokatissa kisaaminen ja sessaaminen on?

Itse asiassa viimeksi, kun Vuokatissa olin kisoissa, ne taisi just olla SM-kisat vuonna 2006, jos oikein muistan. Meininki oli hyvä mutta raju, ja oikein hyvät muistot jäi. Laskettua siellä on tullut paljonkin, ja hyvähän siellä on sessata!

Jos vähänkin epäröi, että onkohan musta lähtemään noihin kisoihin mukaan, niin mitä sanottavaa sulla on?

Sanotaanko näin päin, että jos vähänkin tuntuu, että mieli tekisi lähteä sinne, niin epäröinnit sikseen javon bojaats eli sinne vaan!

Nähdäänkö sinua tänä vuonna kotimaan kisoissa mukana?

Joo, kyllähän sitä ainakin SM-kisoihin voisi taas tänäkin vuonna tulla, ja kevään muut kinkerit – totta kai!

Saku_SM
Saku kisalennossa. Kuva: Ville Pääkkönen

Suomi Tour 2016

30.–31.1. Iso-Syöte (slopestyle + freeride)

13.–14.2. Laajis (slopestyle + reilit)

12.–13.3. Talma (slopestyle + halfpipe)

18.–20.3. Ruka
(slopestyle + SM-parisuurpujottelu + SM-paripujottelu + SM-crossi)

31.3.–3.4. Vuokatti SM16 (SM-slopestyle + SM-halfpipe + SM-reilit) 

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia