Tapahtumat

Suur-Hamari pronssille tunteikkaassa Pyhän maailmancupissa

Suur-Hamarin kolmas sija on ensimmäinen loukkaantumisen jälkeen.

Pyhätunturilla kolmatta kertaa järjestettävässä paracrossin maailmancupin avauksessa Matti Suur-Hamari on sijoittunut kolmanneksi. Voiton otti hänen tiimikaverinsa, australialainen Ben Tudhope. Kisa oli Suur-Hamarille ensimmäinen crossissa hänen kevään loukkaantumisen jälkeen.

Karsinnoissa Suur-Hamari laski ulos ensimmäisellä laskullaan, mutta toisella hän otti hienosti päivän toiseksi nopeimman ajan. Kaaviolaskuissa hän eteni finaaliin voittaen ensin ensimmäisen ryhmän ja semifinaalin. Finaalissa hän taisteli voitosta karsintojen ykkösen, Kiinan Sun Qin kanssa, mutta kun hypyssä Sun kaatui, joutui myös Suur-Hamari tekemään väistöliikkeitä.

Kisan kolmas sija olin kuitenkin tunteikkaassa kisassa sivuseikka:

– Päivähän oli henkisesti tosi rankka, kuten koko viikko sen johdosta mitä Mikolle (Wendelin) kävi. On ollut iso surutaakka kannettavana, mutta olen tosi ylpeä itsestäni ja koko meidän tiimistä, että päästiin starttiportille ja kisaamaan. Sitä Mikko olisi pohjimmiltaan halunnut. Meidän tiimin nuorin jäbä (Ben Tudhope) näytti ja otti mahdollisesti ensimmäisen crossin kultamitalinsa. Sun Qi sai tosi hyvän lähdön isossa finaalissa ja seurasin häntä ihan kannoilla, mutta kaverilla sitten meni iso hyppy pitkäksi ja veti tosi pahat pannut flätille. Itse kun olin vain puoli laudan mittaa jäljessä, niin jouduin tekemään töitä, etten aja kaverin niskaan. Itse menin myös melkein verkkoihin. Kun ei enää ollut mihinkään kiire, niin jäin auttamaan kaveria hapen ottossa ja kun kaikki vaikutti olevan hyvin, niin rauhassa pystyin lipumaan maaliin. Sijoituksista viis, mutta tuntuu siltä, että voin olla itsestäni ja koko tiimistämme ylpeä. Mikko olisi varmasti myös. Nyt on yksi steppi otettu ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Suur-Hamari kommentoi. Hänen valmentajansa Mikko Wendelin menehtyi torstaina Pyhällä sairaskohtaukseen.

Toinen kisassa mukana ollut suomalainen Matti Sairanen tippui jatkosta ensimmäisessä ryhmässä. Sairanen laskee yläraajavammautuneiden (UL1) sarjassa. Suur-Hamarin sarja on lievemmin alaraajavammautuneet (LL2).

Huomenna Pyhällä lasketaan toinen paracrossin maailmancupin kilpailu. Rata toimii Pyhällä loistavasti ja huomisestakin kisasta on odotettavissa erittäin vauhdikasta ja tapahtumarikasta.

Päivän tulokset: https://www.paralympic.org/snowboard/live-results/info-live-results/sb9j19/eng/zz/engzz_snowboard-daily-competition-schedule.htm

Pyhän paracrossin maailmancupin viralliset kumppanit ovat Pyhä, Renta ja Coronaria Kuntoutuspalvelut.

Tiedote: Suomen Lumilautaliitto Kuvat: Janne Lipsanen

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia