Lumilautailijat

Suur-Hamari voittoon banked slalomin kauden avauksessa

Matti Suur-Hamari on palannut loukkaantumisen jälkeen rytinällä paralumilautailun kärkeen.

Landgraafissa Hollannissa pidetyssä banked slalomin maailmancupin avauksessa Matti Suur-Hamari on voittanut jälkimmäisen kahdesta kisasta. Eilen ensimmäisessä kilpailussa hän tuli neljänneksi. Suur-Hamarin voittoaika oli 44,40. Eilisen kisan voitti Yhdysvaltojen Zach Miller ajalla 45,40. Tänään Suur-Hamari voitti 0,07 sekunnin erolla toiseksi tulleen Australian Ben Tudhopeen. Suur-Hamarin voittoaika tuli toisella laskulla.

– Fiiliksethän on oikein hyvät. Kisaa on viimeksi laskettu La Molinassa, että siitä on jo hetki kun on ollut bibi päällä. Eurooppa Cup meni ihan ok, ja eilen oli ensimmäinen oikea kisa ja tiukka kisa olikin. Neljänneksi tulin, vaikka olin alle kaksi kymmenystä voittajasta. Eilen olin vielä pikkuisen ruosteessa ja testailtiin uusia vehkeitä, mutta tänään vaihdettiin vanhaan setuppiin ja puhallettiin mieltä tyhjäksi. Tänään kulki, vaikka vielä oli vähän jäykkää menoa. Tästä on hyvä jatkaa, Suur-Hamari kommentoi.

Kisan toinen alaraajavammautuneiden sarjassa laskenut suomalainen, Tomi Taskinen, oli 20:s ajalla 57,80. Ennen maailmancupia lasketussa Eurooppa Cupin kilpailussa Taskinen sijoittui neljänneksi. Siinä Suur-Hamari otti hopeaa.

– Loppupeleissä on ihan hyvät fiilikset. Kun minut nostettiin tälle kaudelle LL2-sarjaan (lievemmin alaraajavammautuneet), niin se tuntui kuin matto olisi vedetty jalkojen alta. Loppujen lopuksi sillä ei tällä kaudella ole hirveästi merkitystä, koska samoja ratoja lasketaan ja mä vaan lasken kovemmassa luokassa. Tämä kausi menee kuitenkin treenimielessä. Ensi kaudella toivottavasti laitetaan takaisin LL1-luokkaan ja voin sitten pärjätä. Eurooppa Cupin kisasta jäi kyllä älyttömän hyvät fiilikset, Taskinen kertoo.

Yläraajavammautuneiden sarjassa Matti Sairanen oli 17:s ajalla 53,80. Kilpailun voitti ensimmäisen päivän tapaan Yhdysvaltojen Mike Minor. Eilisessä kisassa Sairanen jäi ilman aikaa.

Paracrossin maailmancup käynnistyy 3.-4.12. Pyhältä, jossa lasketaan kaksi erillistä maailmancupin kilpailua. Kilpailuun odotetaan mukaan yli 60 laskijaa 16 maasta. Pyhällä rinteet aukeavat 15.12., ja alkukausi on ollut ennätyksellisen hyvä. Luonnonlunta on runsaasti, joten kisoihin saadaan loistavat olosuhteet.

Tulokset: https://www.paralympic.org/snowboard/live-results/info-live-results/SBX619/eng/zz/engzz_snowboard-daily-competition-schedule.htm

Lumilautacrossin maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Pyhä ja Pihlajalinna.

Tiedote. Julkaistu: 14.11.2019, 16:27
Lumilautaliitto

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia