Lumilautailijat

Suur-Hamari voittoon maailmancupissa Espanjassa

Matti Suur-Hamari on eilen voittanut ensimmäisen paracrossin maailmancupin kisoista La Molinassa Espanjassa. Tänään La Molinassa kisataan myös toinen kilpailu.

Suur-Hamari voitti ensin ylivoimaisesti karsinnat, ja kun lopulta finaalissa kilpakumppani kaatui omia aikojaan, sai Suur-Hamari laskea rauhassa maaliin.

– Pari päivää on painittu huonon kelin kanssa täällä Pyreneillä eikä ole päästy mäkeen. Tänään sitten vihdoin päästiin sorvin ääreen ja kisaamaan, eikä kyllä ollut mitenkään kenenkään mieleen, kun järjestäjillä on tainnu olla vähän lapaset hukassa rakennushommien kanssa. Kisassa kuitenkin lähtökohdat olivat kaikille samat, joten eipä siinä sen kummempaa. Aikalaskuissa sain hyvän ajan ja saatiinkin sillä kahden sekunnin pohjat ja ykkösenä karsinnoista jatkoon. Heatit menivät helposti aina isoon finaaliin saakka, missä jälleen Evanin (Strong) kanssa oltiin vastakkain. Startin jälkeen ekalla suoralla oltiin aika tasoissa menossa ekaan bänkkiin, mutta Evanilta tuli vähän melkein protestin arvoista tönimistä jo suoralla ja ekassa bänkissä. Pysyin kuitenkin pystyssä ja pääsin vielä kannoille mukaan. Viimeisessä bänkissä Evan ottikin vähän huonon linjan ja pehmeä lumi pääsi yllättämään niin, että hän kaatuili sitten omiin virheisiin. Lopulta sain sitten luisutella selkä suorassa maaliviivalle ja voittohalko kainaloon, Suur-Hamari kommentoi.

Suur-Hamari jatkaa kovaa voittoputkeaan: viimeksi voitot tulivat MM-kisoista paracrossista ja banked slalomista.

Tulokset:

1. Matti Suur-Hamari
2. Evan Strong, Yhdysvallat
3. Owen Pick, Iso-Britannia

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia