Lumilautailijat Muut

Suur-Hamarin kausi auki voitolla ja hopealla

Paralumilautailija Matti Suur-Hamari on avannut kautensa Landgraafissa Hollannissa pidetyissä banked slalomin maailmancupin kisoissa kahdella palkintopallisijoituksella. Eilisessä kisassa hän jäi niukasti toiseksi ollen voittajan Mike Shean kanssa samassa ajassa, jolloin ensimmäisen kierroksen heikompi aika ratkaisi. Tänään hän kuitenkin laski kisojen nopeimman ajan ja voitti.
– Taas päästiin pakastinkisoilla avaamaan kausi täällä Hollannissa. Rata oli saatu aika hyväksi ja paljon leveämmäksi kun viime vuosina. Oli kyllä silti aika hidasvauhtinen rata, mikä tarkoitti sitä, ettei virheille ollut varaa. Eilen laitettiin kisa tiukaksi, kun painettiin Miken (Shea) kanssa prikulleen sama aika, joten juryn piti päättää voittaja ekan kierroksen aikojen perusteella. Tänään otettiin sitten löysät pois ja laitettiin kisojen nopein aika ja kultamitali kaulaan. Hienoa oli aloittaa kausi näin hyvillä kisoilla. Nyt pakataan laukut ja suunnataan Pyhälle, jossa jo maanantaina laitetaan treenit pystyyn, Matti Suur-Hamari kommentoi.
Paralumilautailijan kilpailut jatkuvat seuraavaksi historiallisella ensimmäisellä kotikisalla. Pyhällä järjestetään kaksi paracrossin maailmancupin kilpailua 1.-2.12., ja Matti Suur-Hamari starttaa mukaan kilpailuun. Sitä ennen hän menee Pyhälle harjoittelemaan, kuten suuri osa hänen kilpakumppaneistaankin.
Matti Suur-Hamari kilpailee alaraaja-amputoitujen sarjassa. Vuonna 2009 hän loukkaantui moottoripyöräonnettomuudessa niillä seurauksilla, että häneltä jouduttiin amputoimaan jalka polvesta alaspäin.

Keskiviikon 15.11. kisa:
1. Mike Shea, Yhdysvallat 40,96
2. Matti Suur-Hamari 40,96
3. Gurimu Narita, Japani 41,21
Torstain 16.11. kisa:
1. Matti Suur-Hamari 40,33
2. Mike Shea, Yhdysvallat 40,48
3. Gurimu Narita, Japani 41,10
Kuva: Harri Tarvainen / Lumilautaliitto
Tiedote: Suomen Lumilautaliitto
Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia