Laskettelukeskukset

Sveitsin Hiihtokeskus Hyvinkäällä on vain 40 minuutin matkan päässä Helsingistä.

Onko Sveitsiin mahdollista päästä vain neljässäkymmenessä minuutissa? Kyllä on, varsinkin jos matkustaa Hyvinkäälle. Sieltä löytyy nimittäin Hyvinkään hiihkeskus Sveitsi. Sveitsiin pääsee kätevästi Tampereelle moottoritietä ajellen, ja Hyvinkään kohdalla pienen matkan Hyvinkään luonnonpuistoon ajaen. Matka on siis simppeliä moottoritieajoa, eikä paikkaa voi olla löytämättä. Hiihtokeskus sijaitsee Sveitsin luonnonpuistossa, joka on muutenkin monipuolinen ulkoilualue niin kesällä kuin talvellakin. Luonnonpuiston historia virkistysalueena ulottuu pitkälle ja aluella on sijainnut mm. hyppyrimäki.

Rinteitä Sveitsissä on n. 5 vähän laskutavasta riippuen. Lapsille ja aloitteijoille on tarjolla mattohissi (5€/hlö/kerta, myös normaaleilla hissilipuilla pääsee tänne), sekä kaksi sompahissiä perherinteessä. Perherinteen hissistä pääsee myös helpolle junioristreetille, joten aloittelijoiden ja muidenkin pikkukikkailijoiden  on helppo saada laskuinnostusta aikaan helppojen reilien parissa. Näitä voi yhdistää samalla laskulla myös pienempään hyppyrilinjaa, mikä on aina plussaa.

sveitsi-2

sveitsi-10
Mattohissi on aloittelijoille äärimmäisen helppo tapa treenata lumilautailua.

 

Lumilautailua ajatellen Sveitsin rinneprofiili tarjoaa jo vauhtia, sillä rinteistä löytyy jyrkkyyttä varsin mukavasti. Ylös pääsee nopealla ankkurilla ja toistoja saa lyhyessäkin ajassa paljon. Parkkirotille Sveitsistä löytyy useita reilejä, pari erilaista hyndälinjaa, bonkki sekä Etelä-Suomen oloissa varsin tuntuvan kokoinen kahden ison hyndän linja. Harvassa etelän keskuksessa pääsee ajamaan kahta tämän kokoista hyppyriä putkeen samalla laskulla. Hyppyrien profiilit ovat hyvät ja niissä on isot alastulot, joten tänne kelpaa tulla treenamaan isompaankin ilmaa. Kokoluokkaa voisi verrata Talman isoon hyndään, mutta 2 kpl tosiaan peräkkäin. Kun miettii Sveisin lokaalin Peetu Piiroisen laskemista, ei ole ihme että Peetun hyppyihin on tullut kokoa. Näiden hyppyreiden lisäksi käytettävissä oli pienempi hyppyrilinja, minkä sai yhdistettyä reili / bonk linjaan ja erillinen isompi reililinja, joka kohtaa risteyksen jälkeen saman bonk/reili setin. Lisäksi oli pari mielenkiintoisempaa boksimaista hyppyriä, joita pystyy hyvällä kelillä ajelemaan kornerina ja mielikuvituksen mukaan.

sveitsi-29
Aloittelijankin pääsee laitteiden makuun pikkustreetillä.
sveitsi-44
Kahden isomman reilin setup
sveitsi-36
Ison hyndälinjan hyndät ovat todella isoja. 
sveitsi-20
Bonkki ja suora pyöreä reili

Palvelupuolella Sveitissä on tarjolla tietenkin hiihtokoulua, grillikatosta ja viihtyisää kahvilaa nälän yllättäessä. Perhe-elämää helpottamaan paikalla on myös pulkkamäki, sekä murtsikkaa pääsee myös hiihtämään paikalta helposti hyville valaistuille laduille. Henkilökunta oli iloista ja avuliasta, sekä hisseiltä löytyi aina henkilökuntaa auttamaan aloittelijoita hissien kanssa. Ilahduttava pieni asia oli myös harvinaisen hyvin toimivat etäkorttien lukulaitteet.

Lumilautapuolen seura Sveitsissä on tunnettu Sputnik, jonka riveistä on lähtöisin lajissaan maailmalla menestynyt Peetu Piiroinen. Sputnikin toiminnasta kuvia alla:

sputnik5
Sputnikin toimintaa
sputnik4
Sputnikin toimintaa
sputnik3
Sputnik crew.

 

sputnik2
Korkeushyppyä Sputnikin treeneissä.
sputnik
Keväällä on järjestetty vesiallasajoa.

Kokonaisuutena Sveitsiä voi helposti suositella lähikeskukseksi pääkaupunkiseuden lautakansalle. Vaikka normaalisti kävisikin muualla, kannattaa välillä testata uusia paikkoja ja Sveitsi on siihen helppo kohde.  Se on etelän keskukseksi kohtalaisen jyrkillä rinteillä varustettu monipuolinen keskus, joka sopii tosiharrastajien lähipaikaksi ja aloittelijoiden liikkellelähtöönkin. Asiat toimii ja keskuksessa on jo hiihtokeskuksen tuntua.

Sveitsi on Hiihtolomaviikolla auki seuraavasti:

LA-SU (20.-21.2.2016) klo 10-18

MA-PE (22.-26.2.2016) klo 12-21

LA-SU (27.-28.2.2016) klo 10-18

Katso lisätietoja: www.sveitsinhiihtokeskus.fi

Osoite: Pujottelutie 1, 05880 Hyvinkää

lask010
Vähän Banked Slalomia vuosien takaa.
lask014
Kun katsoo ajassa taaksepäin on Sveitsissä ollut myös pipe.

rinnekuva_suuri

Nähdään Hyvinkäällä!

Teksti: Mikko Kempas  Kuvat: Mikko Kempas & Hiihtokeskus Sveitsi

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia