Lumilautailijat Lumilautaliitto

Taka kymmenes maailmancupin avauksessa Churissa

Taka parhaana suomalaisena Churissa big airin maailmancupissa.

Rovaniemeläinen Eveliina Taka on yltänyt uransa ensimmäisessä big airin maailmancupin kilpailussa kymmennenneksi. Hän jäi finaalista vain kahden sijan päähän. Muut kisan suomalaiset Rene Rinnekangas ja Kalle Järvilehto jäivät myös finaalista ollen sIjoilla 25 ja 27. Kaikki pysyivät silti hyppynsä pystyssä.

Takan temppu oli backside 720 ja Rinnekankaan sekä Järvilehdon backside 1620. Kisa oli hänen ensimmäisen maailmancupin big air -kilpailun lisäksi ensimmäinen loukkaantumisien jälkeen sekä ensimmäinen telinekilpailu. Myös Rinnekangas palasi kilpailuihin Churissa loukkaantumisesta, ja Järvilehto joutui jättämään kisan harjoitukset väliin sairastelun takia.

– Päällimmäisenä mielessä on tyytyväisyys. Aamulla oli rauhallinen fiilis, mutta kun tuli oma vuoro kiivetä torniin alkoi vähän oksettamaan. Siitä päästiin yli, mutta treenit oli aika haastavat. En saanut hyvää fiilistä oikein mihinkään. Kahdella vikalla hypyllä homma alkoi kuitenkin rullaamaan, ja sen jälkeen kisassa päätin tehdä kauden ensimmäisen backside 720:n. Ensimmäisessä hypyssä oli rokkenrollia nokalla ja lähti väärille raiteille, joten siitä tuli vain 360 mutta onneksi ei kuinkaan käynyt. Meinasi alkaa harmittaa ja ärsyttää ja vähän itkettääkin, mutta sain kerättyä itseni ja viimeisellä hypyllä sain 720:n päälle. Siitä jäi hyvä tunne päälle. Ihan mielenkiintoinen kokemus oli vetää lumen ja muovimaton yhdistelmää, mutta yllättävän hyvä oli vetää. Sääkin oli haastava, mutta siitäkin selvittiin. Loukkaantumisienkin jälkeen on nyt comeback tehty, Eveliina Taka kommentoi.

Päävalmentaja Jussi Räsänen otti ensiaskeleensa joukkueen johdossa kisatilanteessa nyt Churissa, ja haasteista huolimatta hän on suhteellisen tyytyväinen:

– Haastava kisa olosuhteiden puolesta. Kaikenlaista oli. Kalle oli ensin kipeänä ja hän joutui pääsemään omalle tasolle viidellä hypyllä. Ihan viimeistä onnistumista ei tullut, mutta lähellä oltiin. Rene otti nyt ensimmäisen kisan loukkaantumisen jälkeen ja alkukausi on hänelle ollut haastava. Uudessa-Seelannissa Rene ei päässyt yhtään hyppimään kisatemppuja, ja ensimmäiset otti nyt patjalle ennen tätä kisaa. Siihen nähden Renekin oli viimeistä silausta vaille. Eppu tulee nyt tuplaloukkaantumisesta takaisin ensimmäiseen big airin maailmancupiin, ensimmäiseen telinekisaan ja vasta neljänteen maailmancupin kisaansa ylipäänsä melkoisen tunteiden vuoristoradan kautta. Saatiin oikeastaan aivan maksimitulos mitä tänään pystyttiin tekemään. Uskomaton päivä, Räsänen kertoo.

Kilpailun voitto meni Japaniin sekä miehissä että naisissa. Naisten voittaja oli Kokomo Murase ja miesten Hiroto Ogiwara. Maailmancup jatkuu seuraavaksi Pekingin big airilla marraskuun lopulla.

Tulokset, naiset: https://medias2.fis-ski.com/pdf/2024/SB/6203/2024SB6203RLF.pdf
1. Kokomo Murase JPN 179,25
2. Reira Iwabuchi JPN 175,50
3. Mia Brookes GBR 169,75

10. Eveliina Taka 60,50

Tulokset, miehet: https://medias1.fis-ski.com/pdf/2024/SB/6202/2024SB6202RLF.pdf
1. Hiroto Ogiwara JPN 171,50
2. Kira Kimura JPN 168,00
3. Takeru Otsuka JPN 167,50

25. Rene Rinnekangas 65,33
27. Kalle Järvilehto 61,00

Maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Ruka, SkiOne ja Kuoma.

Kuva ja tiedote: Suomen Lumilautaliitto

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia