Tuotteet Varusteet

Union siteet esittelyssä

Monelle aloittelevalle laskijalle siteet on vain tapa kiinnittää kengät lautaan ja unohdetaan kuinka merkittävä osa toimivaa kokonaisuutta ne ovat. Jos harrastat skeittausta niin tiedät mikä merkitys on trukeilla, ja voisikin sanoa että siteet ovat lumilaudan trukit. Hyvät siteet ovat oikein säädettynä kuin pitkäikäiset ystävät joita ei halua edes vaihtaa vaikka parhaat päivät ovat jo menneet. Siteitä kannattaa mahdollisuuksien mukaan vertailla, testata ja yrittää löytää omaan laskutyyliin ja kenkä-lauta yhdistelmään sopivat mallit.

Union Bindings Co. on vuonna 2005 perustettu sidemerkki, jonka omistus- ja tekijäpohja koostuu 100% lumilautailijoista. Tiimilista on pitkä kuin nälkävuosi ja koostuu toinen toistaan kovimmista nimistä niin parkki, street kuin backcountry-puoleltakin. Mainitaan nyt kumminkin mm. Danny Kass, Torstein Horgmo, E-man, Kazu Kokubo, Scott Stevens, Mike Rav, Cale Zima, Travis Rice, Jess Kimura, Dan Brisse ja monta muuta. Ja jos laskijalta puuttuu sidesponssi on hyvä mahdollisuus, että hänen jaloistaan löytyy Unionin siteet.

Unionin mitoitus menee kolmessa koossa S/M — M/L — L/XL. Näistä suurin L/XL on sitten oikeasti aika iso, toimituksen suositus olisi että tätä kokoa katsotaan vasta suunnilleen kengänkoosta 11 eteenpäin ja vain wide-lautoihin. Union siteistä löytyy patentoitua teknologiaa ja materiaaleja vaikka kuinka, esimerkiksi pohjalla on elinikäinen takuu murtumisen varalta. Kaikissa Unionin siteissä tulee mukana kiekko myös Burtonin EST-kiskokiinnitykseen. Ja jos näistä malleista ei löydy mieleistään niin kannattaa katsoa koko valikoima, malleja löytyy vielä paljon lisää. Siteiden kuvista pääsee suoraan ostoksille.

Contact Pro

Contact Pro on Contactista tehty pro-versio, jota käyttää mm. Gigi Rüf. Kyseessä on yksi kevyimmistä siteistä mitä markkinoilta löytyy, mutta tästä huolimatta toimii tilanteesta toiseen. Contact antaa laudan luonnollisen joustavuuden tulla esiin, pehmeän ja pienemmän kontaktipintansa kautta. Sanoisimme että loistava jokapaikan side isompaan parkkilaskemiseen ja takamaastoon.

Screenshot 2015-12-02 17.29.59

Force

11 vuoden kehityksen tulos ja Unionin suosituin malli. Todellinen työjuhta parkkiin ja miksei mihin tahansa muuallekkin. Ns. varma valinta, joka löytyy monen pron laudasta. Lisäksi värejä löytyy vaikka millä mitalla. Erittäin kestävä side. Löytyy mm. suuren kokoluokan street-laskemisesta tunnetun Dan Brissen jaloista, joten selvää on että Force kestää isoimmatkin ratkaisut niin streetillä kuin parkillakin.

Screenshot 2015-12-02 17.30.15

Contact

Unionin löysin side on omiaan jibbailuun ja hirveisiin bounailuihin. Jos ajat kohti sitä isompaa hyndää mielellään niin emme tätä välttämättä suosittele, mutta perus parkkilaskimessa ja reilien vetämisessä kelpo side, joka sopii myös aloittejoille. Löytyy mm. Scott Stevensin jaloista, joten Stevensin laskutyyli varmaan kertoo mihin tämä side sopii.

Screenshot 2015-12-02 17.30.36

Flite Pro

Äärimmäisen kevyt side; markkinoiden kevein omassa hintaluokassaan. Myös Gigi Rüfin testaama ja hyväksymä side vähän löysemmällä baseplatella ja high backillä kun Contact Pro. Sopii kaikenlaiseen parkkilaskemiseen loistavasti, mutta ei petä isommissakaan vauhdeissa.

Screenshot 2015-12-02 17.30.56

Union St 

Screenshot 2016-01-19 16.03.55

 

ST on edullinen parkkiside, mutta ominaisuuksiltaa ihan täyttä tavaraa. Tässä siteessä on Canted Power baseplate eli side on kallistettu pohjasta hieman jalan kallistussuuntaan. Jos polvien kanssa on ongelmia tai haluat vähän mukavemman laskuasennon tätä kannattaa kokeilla. Sopii parkkiin.

Union Trilogy (Naisten)  

Screenshot 2015-12-02 17.31.14

 

Trilogy on kevyt naisten side kaikkiin laskuolosuhteisiin. Kestävä jokapaikanhöylä ja markkinoiden kevein naisten malli.

 

 

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia