Haastettelut Videot

Venla Mustonen 

Teksti: Siv Knudsen

Kun laitan Venlalle viestiä ja ehdotan puhelimessa haastattelua, kaikki ajankohdat klo 19 jälkeen sopii, sillä silloin rinne menee Rukalla kiinni. Venla on mennyt Rukalle loka-marraskuuksi, jotta saa heti alkukaudesta tatsin alle. Kysyttäessä Venla kertoo olevansa joka päivä koko päivän mäessä, joskin nyt tänä syksynä hän on opetellut pitämään välipäiviä. 

“Kyllä niitä kai nyt kuusi on ollut jo. Viime syksynä oli puoltoista kuukautta, ettei ollut yhtään. Tänä talvena on pakko panostaa palautumiseen, se on mun agenda! Koitan oppii käymään avannossa mutta vihaan kylmää. Pakko kyl opetella käymään. Täytin kuitenkin 23, kyl näitä juttuja on pakko alkaa miettimään.”

Tutustuin Venlaan paremmin muutama talvi sitten katuspoteilla; Venla ei ollu koskaan vetäny katureiliä ja hän tuli mukaan meidän sessareille lintsin kinkille. Lintsin kinkki oli sitten Venlan eka katureili. (Kyseessä ei ole mikään ihan lyhyt reili.) Venla on aina vaikuttanut mun mielestä todella motivoituneelta, kiinnostuneelta ja intohimoiselta lumilautailua kohtaan. Venlan tiedonjano, palo ja rakkaus lautailua kohtaan on johtanut kehityskaareen, joka on varmasti vain alkua upeelle matkalle lajin parissa. 

Siv: No perus kysymys ensin. Miten sä oot päätynyt lautailun pariin? 

Venla: No iskästä lähti snoukkahommat! Olin laskenu suksilla ensin, sit iskä vähän pakotti kokeilee, et “se on siistiä, kokeile nyt” ja siitähän se lähti. Henna (Ikola) linkkas jotkut laskukamat, jotka iskä sit osti mulle. Olin käyny pari kertaa laskee ennen sitä ja ekat vuodet sen jälkeen kävin laskee Sveitsissä silleen kerran kaks viikossa. Iso shout out muuten Sveitsille

S: Sä oot Hyvinkäältä kotoisin? 

V: Joo! 

S: Mutta nyt oot Rukalla? 

V: Joo! Tulin nyt hakee alkukaudeks tänne vähän tatsia. Viime talvena olin täällä kanssa alkukaudesta pari kuukautta. Ennen sitä käyny vaan jotain parin päivän tai max viikon reissuja, niin hienoo saada shredata näinki pitkään rukalla!

S: Sulla on ollu jotain kaameita polvi ongelmia vaikka kuinka kauan? Miten niiden kans menee nyt? 

V: No joo ne alko jo ku olin 16v! Vähän huono tsägä. Ihan eka leikkaus piti olla vaan kierukan ompelu, mut sit tulikin kaikkia komplikaatioita ja se piti leikata siitä vuoden päästä uusiks. Lopulta sitten kun oli saatu polvi melkein kuntoon, niin meni toinen polvi rikki, joka sit myös leikattiin. 

Ei mulla koskaan loppunu into tekemiseen, mut kyllä sitä mietti että kun jo näin nuorena näyttää ettei polvet kestä niin tuleekohan tästä mitään. Nykyään enemmänki ajattelen, et ton kaiken kautta on löytyny se oma tyyli laskee. Reilit höllii! 

S: Näkee kyllä, että reilihommat maistunu:) Sä oot viime talvena kuvaillu Woppiin! Kerro siitä, miten sä päädyit siihen mukaan? 

V:  Joo! Se on kyl fiilis! Ei mitään sen kummempaa tarinaa tausalla; Tobbe laitto aina välillä jotain kuvia spoteista ja sano, että tuu vetämään ja ajattelin ne enemmänki vitsillä haha! Sit kerran mä meninki niiden mukaan spotille. 

S: Aijaa vähän hauskaa! 

V: Jep! Enhän mä ihan hirveesti ollu kuvannu ennen viimekautta. Mä muutin hesoihin 2019, jolloin ekan kerran olin kuvaamassa just Siv sun ja muiden kanssa. Sinä talvena kävin vielä parilla muulla spotilla ja sitä seuraavana vuonna kans parilla. 

Sillon kuitenkin tajusin, ettei mul oo mitään mihin mun matskut laittais. Ei mitään porukkaa tai mahista, että mun matskut päätyis vaikka johonkin leffaan. Aina leffahommia fiilistelleenä, on ollu sellanen unelma päästä kuvaamaan johonkin. Se kyl harmitti! Päätin sit vuos sitte, et rupeen kuvaamaan vaan niin paljon ku mahista. Vähän siellä sun täällä, ja tarkotuksena olikin koota oma video kauden matskuista. Niin siistiä, että sitten kesken talven Tobbe, Luti ja Niels otti mukaan!

S: Onkos nyt tulevalle kaudelle jotain isoja suunnitelmia tiedossa? 

V: Ei voi tietää! Kesä ollaan nyt spekuteltu ja lähetelty kuvia spoteista. Toivottavasti tulee kunnon talvi myös etelään.

S: Sulla oli temppuja Wopissa mutta nyt myös tulossa oma partti ulos? 

V: Joo mä rupesin syksyllä editoimaan omaa pätkää niinkun sillon vuosi sitten päätin että tuun tekemään. On ollu kyllä vaikeeta opetella editointiohjelman käyttö sun muut haha!

Mä oon sika pitkään nyt jahkaillut, et julkasenko ollenkaa omaa videoo mut on se sit kuitenkin kiva joskus kattoa tätä mun ekaa parttia.

Siistiä et hommat menee eteenpäin ja tulee uusia mahdollisuuksia 🙂

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia