Laskettelukeskukset

Vuokatin lumilautatunneliin uudistettu lumimaailma

Vuokatin lumilautatunneli on kokenut muodonmuutoksen, kun lähes 20-vuotias sisäpaippi laitettiin maan tasalle ja tilalle rakennettiin Vuokatin kotisivujen mukaan ”koko perheelle suunnattu lumimaailma, jossa on yli 30 erilaista toimintoa”. Tila on jaettu tavallaan kahdeksi, toisella puolella on pieni parkki, jossa sai muutaman obstaakkelin samaan laskuun ja toisella puolella puolestaan lumilinnamainen rakennelma, josta löytyi esimerkiksi kiipeiltävää, salareittejä, siltoja sekä snowtubing-rata. Max Snow Worldiksi nimetty paikka lupaa -3°C talven ympäri vuoden.

Laskuvaatteiden vaihto kesähelteellä tuntuu joka kerta yhtä absurdilta.
Maailmanpelastaja Knudsen söi Hesessä tyytyväisenä, kun kasvistortillan hiilijalanjälki on hyvitetty.

Tunnelissa pyörii mattohissi ja haippi pysyi yllä, kun voi siinä seisoessaan fiilistellä muiden suorituksia. Samaan raniin sai valita ensin hieman ylöspäin menevän dancefloorin tai ison jöötin väliltä, toinen vedettävä obstaakkeli oli perinteinen pressiboxi. Lumen koostumus yllätti omat odotukset, eikä oletetusta jäisyydestä ollut juuri tietoa, tuntui yllättävän luonnolliselta laskea sisällä tekolumella. Kanadalainen Joseph Kelly lautaili sisällä ensimmäistä kertaa ja mies kuvaili paikkaa pohjoisamerikkalaiseen tapaan  ”it was sick, the snow was good!”.


Tuukka ja tyylikäs bs lippari. 

Ensimmäisten joukossa lumilautalukion käynyt Tuukka Korhonen on viettänyt lumilautaputkessa lukemattomia tunteja elämästään. Viime vuosina paipissa on kuitenkin keskitytty itse paipin laskun sijaan sinne tuotujen tuubien snoukkailuun. Jämälumista on saatu takapihalle hauskoja sessareita. Tuukka kokee uudistetun lumilautaputken palvelevan nyt laajempaa käyttäjäkuntaa, kuin mitä vanha teki. Eikä hän väärässä ole, sillä laskiessamme putkessa paikalla oli avajaispäivänä nelihenkinen perhe harjoittelemassa lautailun ja suksimisen alkeita. Aika siisti meininki, että aloitteleva lumilautalijiafaija vie perheensä sisälle snoukkaamaan elokuussa.

Paikalla nähtiin myös maailmanluokan pretseleitä ja skolioosikäännöksiä kun Joonas ”haippi” Eloranta ns. tuhosi reilejä tatsillaan. Joonas oli mielissään päästyään taas laudan päälle, edellisestä kerrasta oli jo monta kuukautta aikaa. Vaikkei tunnelin lumi ei ollut hänen mielestään ihan samanlaista kun ulkolumi, niin oli hän tyytyväinen päästessään tekemään muutaman kurvin ja liukumaan reiliä pitkin. ”Kyllä mä sanoisin, että paikka toimi tarpeisiin. Vaikka viikonloppureissuksi hieman matka on hieman pitkä Helsingistä, niin kyllä mä näkisin, että näin syksyn aikana voisin muutaman kerran käydä pahimpia laskufiiliksiä siellä tappamassa. Aika siisti juttu, että löytyy tällanen pieni sisäparkki, tällaselle olisi varmasti kysyntää etelämmässäkin.”


Tuukka kuvaamassa Jopin blunttia. 

Lumilautaputki toimii tosiaan pikku neppailuun täydellisesti. Nopeilla kiekoilla pääsi alkukauden tatsiin helposti. Putkessa on pystytty huomioimaan eritasoiset laskijat hyvin, vaikka paikka onkin ehkä enemmän aloittelijoille suunnattu. Putki on päivittäin auki klo 11-19 ja sitä on mahdollista vuokrata myös yksityiskäyttöön. 

Lisätietoja: https://vuokatti.fi/tekemista/lumilautatunneli/

Teksti: Siv Knudsen   Kuvat: Siv Knudsen, Joonas Eloranta & Joseph Kelly

Video by Tuukka Korhonen
Kanadalaisen Joseph Kellyn ss tailpress.
Tuukka kuvaamassa vuorostaan Sivin blunttia. 
Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia