Laskettelukeskukset Tapahtumat

Pyhä bAAnked

Antti Autti otti ja uudisti banked slalom -tapahtumansa joksikin aivan muuksi – unohtamatta silti banked slalomia. Rest in peace Antti’sWorld Cup, tervetuloa Pyhä bAAnked. Näin tapahtumasta kertoo isäntä Antti Autti.

”Pyhä bAAnked on tapahtuma, joka perustuu parhaaseen lumilautailuobstaakkeliin minun mielestä eli bänkkiin eli kaareen. Me lasketaan niitä Pyhän ympäristössä. Toki laskemme myös tietynlaista banked slalomia yhtenä päivänä, mutta muuten tutustutaan Pyhän alueeseen ja vedetään valmiiksi sheipattuja spotteja rinteen reunoilta ja hissiputikkaoffareilta. Ollaan tekemisissä natural terrainin ja rinnelaskun välimuodossa.

Pyhä bAAnked eroaa AnttisWorld Cupista siinä, että meillä on eri spotit. Se missä banked slalom tulee olemaan on vielä kysymysmerkki. Se saattaa välillä mennä metsän kautta ja välillä rinteessä. Haluan muutenkin näyttää enemmän sinne tuleville ihmisille kunnolla laskemista, joka ei keskity vain yhteen paikkaan keskuksessa vaan mennään ympäri keskusta. Se on semmoista yhdessä sessaamista. Jos vaikka löytyy hyvä spotti perjantain sessareilla ja jäädään sitä hetkeksi sessaamaan ja jatketaan sitten eteenpäin.

Bankit ovat omiaan myös muuhun kun kaarroksiin. Jari Paksuniemi fs invertissä.

Koko kisaporukka kulkee ympäri Pyhää yhdessä ja tuomarit on jatkuvasti mukana. Meillä on muun muassa Miikka Hast ja Jussi Räsänen viemässä kisaajia sessarispoteille, jotka on valittu ja tsekattu hyviksi etukäteen. Luultavasti ollaan Saunakurussa ja ehkä Aittakurussa, Tajukankaalla vetämässä metsää ja parkilla. Banked slalomia vedetään lauantaina. Tavoitteena on, että mun tapahtumassa pääsee laskemaan oikeastaan ihan kaikkea. Se on kokeellinen tapahtuma, mutta uskoisin, että siitä tulee ultimaattinen lumilautaralli.

Tapahtumaan voivat osallistua mukaan: isät, äidit ja lapset. Se ei tule missään nimessä olemaan liian vaikeaa kenellekään. Siellä katsotaan mestat sillä tavalla, että kaikilla on kivaa tekemistä. Kaikki perustuu bänkin laskemiseen sillä tavalla, että Pyhä on täynnä tuulen muovaamia paikkoja. Se luo mahdollisuuden sellaiseksi, että hyvänä päivänä sitä voi tehdä ihan missä vaan ympäri keskusta. Haluaisin, että ihan nuorimmatkin näkevät sitä potentiaalia mitä Pyhällä on: siellä on tosi siisti laskea ihan mitä vaan.

Sellainen laskija vie luultavasti voiton, jolla on kova himo suhata menemään ja joka fiilistelee kaikenlaista laskemista. Ettei se odota vain että pääsee laskemaan parkkia vaan on innokas kokemaan uutta. Semmoinen laskija siellä pärjää. Lisäksi sunnuntaina meillä on bäkkäripäivä, jolloin mennään haikille takamaastoon.

Pyhä Baanked tulee korostamaan, että Pyhällä on monenlaista laskettavaa. Tapahtumaisäntä Antti Autti leikkii muun laskemisen ohessa Pyhän hyppyreillä.

Tämä on enemmän minua kuin AnttisWorld Cup. Pyhä bAAnkedissa on kuitenkin se banked slalom mukana, mutta halusin lisätä tähän sen mahdollisuuden päästä saamaan kiinni siitä, mitä itse ja aika moni muukin tekee täällä pohjoisessa. Ihan perus metsälaskua. Sitä ei ole ollut ainakaan ihan hetkeen. Halutaan lähteä rakentamaan ihan uudenlaista koko perheen tapahtumaa sillä ajatuksella, että äidit ja iskätkin uskaltaa tulla metsään pyörähtämään.

Joten avoimin mielin messiin. Luvassa on talven mukavin viikonloppu. Tavoite on, että kaikilla on hemmetin siistiä ja että kaikkien laskijoiden eri tarpeet otetaan huomioon.”

Pyhä bAAnked 2.–4.3.2018
Perjantai 2.3. Pyhä Side Country -sessarit
Lauantai 3.3. Pyhä bAAnked
Iltameiningeissä: Jukka Nousiainen, Autiomaa, Bonus ja DJ Sami Häikiö
Sunnuntai 4.3. Pyhä Backcountry -päivä, oppaina Antti ja ystävät

Lisätiedot: pyha.fi/tapahtuma/pyha-baanked

Teksti: Tuukka Tams  Kuvat: Simo Vilhunen

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia