Videot

Closer

Closerilla on kolme pääosan esittäjää: lumi, Antti Autti ja Iisakki Kennilä. Leffassa on nähty paljon vaivaa, jotta lumi pöllyää oikealla tavalla kameran ja laskijan välissä. Katsoessa tulee fiilis, että pitäisi ihan just jarruttaa kun näkyvyys katoaa. Tavallaan tämä kliinimpi tuotantotapa myös etäännyttää, jos katsojana odottaa aiempien videoiden dokumentaarista kerrontaa. Toisaalta mun on lievien fanilinssien läpi vaikea katsoa Closeria irrallisena teoksena, vaan näen sen tavallaan kaikkien tänä kautena julkaistujen/julkaistavien Antti-filmien loppukohtauksena. Osuutena joka keskittyy pelkästään laskemiseen.

Antti Autti

Nimensä mukaisesti laskija tuodaan lähelle. Kaikki toiminta on erittäin kaunista. On myönnettävä että ensi-illassa jännitti, kun näki laskijan katoavan johonkin reikään kesken laskun. Dramaattinen kuvakerronta sai aikaan kysymyksen onnistumisesta. Ei hätää katsoja palkitaan kyllä ja tunnelikuvaus on japanimateriaalin ohella se, mikä jäi yhdellä katsomisella mieleen. Haluaisin jo mäkeen, mutta sitä ennen katson Closerin mieluusti vielä uudelleen. Leffan aikana mietin, montakohan Koruan lautaa sen ansiosta myydään tulevalla kaudella.

Iisakki Kennilä

Välittömästi lopputekstien rullatessa, kävelee ohitseni tuore Koruan omistaja. Luultavasti olisin itsekin hakenut, jos olisi vähänkään tarvetta. Ja jotta tää kuulostais vielä enemmän maksetulta artikkelilta (messulipun lisäksi raha tai muut hyödykkeet eivät ole vaihtaneet omistajaa), niin suosittelen vahvasti tuota Antin Day Off-lyhäriä (Video löytyy alempaa). Itse samaistuin sen fiilikseen laskijana enemmän kuin Closeriin, vaikken Pyhällä yhtä kertaa enempää olekaan vieraillut. Day Offissa laskeminen on lähempänä sitä, mitä itsekin voi tavoitella. Luultavasti paras mainosvideo mitä Pyhälle voi kukaan tehdä.

Teksti: Samuli Peurala    Kuvat: Simo Vilhunen

Closer Ensi-illat:
29.11. Stockholm by Haglöfs 
5.12 Tokyo by Haglöfs JAPAN 
8.12 Pyhä by Pyhä Ski Resort

Closer julkaistaan netissä 9.12.

Anttisworld.com

Seuraa Closeria Instassa: @closersnow

Seuraava

Kommentit

kommenttia